arkadaslar selamlar tekne için uygun dip için kulanabileceğim kamış öneriniz nelerdir çok araştırma yaptım fakat bir sonuç çıkaramadım. araştırmalarımdan elde ettiğim şunlardır sizce nasıl olur yorumları alabilirmiyim. benim istediğim hassasiyeti çok iyi olan iyi çekerli kamıştır. nedeni ise el oltası ile hissettiğim balıkları kamış ile hissedemiyor olmam bu da balıkları kaçırmama sebep oluyor. http://www.balikmarketim.com/?urun-52231-SHIMANO-DEEP-POWER-AX-1-80-MT-BOAT-KAMISI-1700-GR.html http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-43425&productref=136201
Normal yemli kullanacaksaniz, 2 mt boyunda sert aksiyonlu kamis ve ip sarili 30 luk veya 40 lik bir makina ile gayet mutlu mesut av yaparsiniz
http://www.balikmarketim.com/?urun-...WER-LIGHT-BOAT-210-CM-20-LBS-OLTA-KAMISI.html Bu ürünün bulabilirsen 1.80 liğini al pişman olmazsın.. Gerçekten kaliteli bir ürün çok iri balık çektim banamısın demedi.. Mercanda da her vuruşu hissediyorsun.. İp kullanmaya dikkat et..
Sorun buysa, kamış değil, ip misina dedikleri dyneema misina lazım. Ama tavsiyem, mümkün olduğu kadar surf kamışları zorlamanız olacaktır. 4m değilse, 3.50, 3.60 bir surf kamış çok iyi netice verebilir. Nasıl verebilir, teknede surf mu olur? Eğer bir yerde durup, demir vs. atarak avlanıyorsanız, surf kamış ile rahatça biraz uzağa atabilirsiniz. Bu özellikle 35m'den sığ yerlerde, baılk tutmak için çok iyi bir yöntemdir, tekneden uzak avlanmak. Bunun iki faydası vardır. Birisi, köstekler, takım vs. dik aşşağıya değil, belli bir açıyla hafif yatay hareket edecektir. Bu da köstek ve takımın karışmasını azaltır. Diğer yandan, teknedeki gürültü vs. den ürken balıklara daha iyi iş görür.
yorumlar için teşekkür ederim evet hassasiyet sorunum var ip misina araştırması yapıyorum onuda halledeceğim inşallah 4 metre çok uzun oluyor evet demir atıyoruz beklemeli avlar yapıyoruz akdenizde. özellikle cerbit antenli mercan ve yabani çupra avı yaptıgımız için 1.80 2.40 arası çekeri güzel kaliteli bir makina istiyorum. yazı geride bıraktık artık. bu zamanda balıklar çok nazlı vuruyor o vuruş anı kaçırdığım anda balıkta gidiyor açıkcası
bot kamışı Çok marka denedim , DAM ın boat buster kamışından daha iyisini kullanmadım. Gümrükten almıştım , ama piyasada ve internette var , 20 25 tl civarı , çok memnun kalırsın. Bundan daha iyisi bu fiyata olmaz.
İp misinanın ucuna %100 FC misina ile takım yaparsan, çok faydasını görürsün. Teknenin üstü açıksa, uuzn kamış daha az sorun olur. Ama tutturacağı balıklar, o eziyeti unutturur. Bu olay şöyle bir şey: Koyu mavi alan, balıkların kaçıştığı, uzak durduğu alan olacaktır. İstavrit sürüleri bazen, hatta genelde tersine davranır ama, siz istavrit tutmuyorsunuz. Resimde alt kısımda görüldüğü gibi, tekneden biraz uzak atılmış olan takımlar, balığı bulmakta daha başarılı olur. Bunun içinde bir surf kamışı veya o niyetle kullanılabilecek uzunca bir kamış son derece verimli olacaktır. Tamam, uğraştıracaktır, ama değer buna. Balıkların dediğiniz gibi nazlı olmasının en temel sebebi, teknenin altında balık arıyor olmanız olabilir.
katılıyorum çok düşündüm bu olayı haklı olabilirsiniz neyi öneriyorsunuz peki yinede dile getireyim çokta uzun olmasın avlandığımız yerler 50metre 60 metre en düşük 35 40 metre oluyor.
Boğazda 150gr kurşunu 100m atmak gibi bir sıkıntı yok ortada. Derdimiz kurşunu biraz öteye atmak, 10-20m kafi. Bu yüzden pahalı, kalite surf'lere gerek yok. Hassasiyetini de düşününce, aklıma ALBA'nın 2026 serisi geliyor. Bildiğim kadarıyla, 3.00 ila 4.20 arası modelleri var. Fiyatları da uygundur tahminen. Biraz gölgede bir kamıştır ama, cidden kaliteli malzemedir, tuzlu akdeniz suyu kılavuzlarına filan pek etkilemez. Ama bu bence detay, alacağınız her kamış, bilhassa ip misina ile birlikte iyi netice verecektir. Sazan kamışlarına bakın derim bilhassa, ağır kurşun ve yemler için daha iyi olur bunlar. Çok para vermeye de gerek yok, ucuz, uygun bir şey olsun yeter. Jig filan yapacaksanız, kamışa para vermek iyidir ama, bahsettiğimiz stil avcılıkta, alelade kamışlar bile işinizi görür. Ucuzluk önemli bir kriter olsun derim şahsen. Malzemeciye gidin, boyu, şusu busu sizi tatmni eden birini alın. Boy konusunda mesele, sapıyal ucu arası, kullandığınız takımın boyundan azıcık fazla olması kafi.
Bu kamışı 2 yıldır kullanıyorum; http://www.avmarketi.com/asp/product/16731/Okuma-43009-Similan-jig-kamis-30-50lbs Sivrice'de yemli Mercan avında kullandım süper hassasiyeti var. Üzerinde 0,30mm ve 0,43mm örgü kullanıyorum. Jigging denemelerimde oldu, aksiyonu iyi veriyor. Ayrıca Boğazda ve Ege'de sırtı ve 50li palamut çaparisi (400-500gr kurşun ile) kullandım. Yani her türlü ava giden bir kamış. Üst modelleri daha serttir!!!