Teknede Surf Makine Olur Mu?

Konu, 'Makineler' kısmında umitdulger tarafından paylaşıldı.

1. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    İyi günler arkadaşlar. Yarın kıyıdan özellikle mırmır için 4.20 bir surf kamış alacağım, bunun için bir de makine almak istiyorum ama merak ettiğim bir konu var, aklımdaki makine ryobi proskyer nose power ben bu makineyi alsam gerektiğinde 2.40'lık kamışımla birlikte tekneden karagöz avında falan da kullanabilir miyim? Yoksa her iki işi de görebilecek başka makinelere mi yönelmeliyim, bütçem 200 tl civarında başka tavsiyeleriniz varsa onları da değerlendirmek isterim? Elimde bir de aşağıdaki makine var ama teknede ne kadar işimi görür emin değilim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/11379/Lineaeffe-rapid-seal-rd-50-makine

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İş görür mü? Görür. Keyif alır mısın? Almazsın. Rahat olur mu? Olmaz.

Makina balık çeker elbet ama ağır bir makinayı teknede karagöz avında kullanmak pek konforlu olmaz. Ben tekne için 40'lık makina kullanıyorum ve çok memnunum. 40 veya 50'lik bir makkina, 400 gr'ı geçmeyen bir makina teknede daha huzurlu bir av verir bence karagöz, mercan gibi dip balıkları için.

Ancak bence ilk önce kamışını gözden geçirmelisin. 2,40'lık bir kamışla teknede rahat bir av yapmak pekte mümkün değildir. 1,20 - 1,50 arası bir tekne kamışı edinsen bence daha konforlu av yaparsın.

3. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Yavaş yavaş her av çeşidi için iyi bir takım yapacağım inşallah ama ilk aşamada önceliği surf takıma verdim o yüzden diğer avlarımda bir süre elimdekilerle idare edeceğim. Aslında elimde bir de alivio 4000 var ama ona da bir spin kamış alacağımdan onu saymadım alivio işimi görür mü teknede olmadı lineaeffe'yi spin kamışa takarım bir süre zaten avlayacaģım balık tatlı su kefali olacak levrek falan pek yok bizim buralarda :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teknede 2,40'lık bir kamış kullanacağıma kasnak kullanmayı tercih ederim.
    Tekneyle ava giderken alivio'yı kullanırdım ben olsam. (illa kamış kullanacaksam)
    Tekneyle sık av yapıyorsan 1,20'lik 20-25 tl'lik kamışlardan alman hareket kabiliyetini ve huzurunu arttıracaktır. Parçalı 2,40'lık kamışın varda onunla tekne avı düşünüyorsan, hiç tavsiye etmem. Teleskobikse tam açmayarak kısmen kullanılabilir.

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sevgili Volkan Emcast Plus a 0,40 ip sardım. Önüne de 0,40 FC leader. Tekne de 1,65 lik kamışla harika iş çıkarıyor. Varsın yorulsun kollarım. Belki biraz kas yapar da Levrek at-çek sezonuna daha hazır girerim:D

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Mantikli olur. Zira kuvvetsiz bir makina degil. Teknede 40lik spin kullanmaktansa 60lik surf tercih ederim. Ideali ise jigging isçi sinifi makina olur. Hatta fantaziye dalarsak çikrik daha uygun

7. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Eurofish Osaka 70 diye bir jig makinasi var kullananlar da gayet memnun, bu hem kiyidan hem tekneden is görür mü? Zaten alacagim kamis da eurofish marka olacak :)

8. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Teknede, Penn Surf Blaster 8000 makinamı ve 1,80 lik tekne kamışımı kullanırım. Fantaziye, ekstraya kaçmaya gerek yok :) Yine teknede at-çek avlarımı, Savagear Buschwacker 2,58 cm kamış ve Penn Fierce 3000'lik makina ile yapıyorum :) Dikkat, at-çek yapıyorum (!) :D Arada, ucuna çapari takıp sallandırdığım da oluyor. Benden tavsiye bu kadar.

http://www.youtube.com/watch?v=N85BJfc9pmM

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D :D

En baba 500 gr'lık karagöz yakalamak için 600 küsür gramlık güçlü makine kullanmak lazım. :D Dipten ne geleceği belli olmaz ama genelde gopez ve erkek mercan gelir. :D
    Teknenin hele tentesi varsa atçek kamışı mükemmel anlar yaşatır :D:D:D

Sen en iyisi 2 makinayı da götür avın yarısında surfu, yarısında 40 lık makinanı kullanıp tecrübelerini yaz. :):):)

10. vayacon

vayacon Gürel

Yanına 100-150 mt 0,50 misine sarılı mavi bir kasnak al. Köstegi ve bedeni florocarbon misinadan yap. Mümkünse bir köstek hırsız, bir köstek de 30 cm üzerinde olsun iki tane yeter. İğneler 1 No chinu cinsinden olsun. Yemin mutlaka sandalye olsun. Alternatifler sana kalmış. Rastgele.

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Teknenin etrafında dolaşan tahmini 15 kg civarı tatlı fosforlu yeşil rengiyle devasa lambukayı gördüğümden beri sağlam takımı tercih ediyorum. Önceleri 20 lik spin makinem ve üzerinde 0,18 ip misina ile avanyordum

12. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Surf kamış tabiki teknede de kullanılabilir ama malum biraz konforsuz olur.
    Almayı düşündüğünüz Proskyer kullanıcısıyım ve bir kerede teknede kullandım. Kıyı avında ecusimadan güç ve konfor olarak kat kat iyi olmasına rağmen teknede ecusimanın verdiği konforu (anatomisinden dolayı) maalesef vermiyor.

Ben birde Naxo almayı düşünüyorum ama nette doyurucu bir kullanıcı yorumu bulamadım (Ancak özelden kullanıcılara mesaj atarak bilgi edinebildim.)

Size ve belki bu makineyi araştıran başkalarına faydası olabileceğini düşünerek. Proskyer ile ilgili kendimce 2. yılındaki deneyimimi anlatayım:

Çok güçlü bir makine ve bu günde ilk günkü formunu koruyor.

İç aksamında kendimce ulaşabildiğim yerleri ara ara yağladım (makinelerden çok anlamıyorum toplayamama endişesiyle detaylı bir bakım yapamadım)

Misina kılavuz rulmanı ilk günkü gibi, bu yüzden daha hiç açıp bakım yapmaya gerek duymadım. Sadece dışardan yüzüğe pamuklu çubukla gres sürdüm.

Dediğim gibi gücüyle ilgili bir sıkıntım yok ama kendimce belirlediğim eksi yönleri de var tabii

Öncelikle kolunu sevemedim. Katlamalı kol katlama yerindeki yaydan ince bir boşluk yaptı. Bunun yerine katlamalı olmayan yeni model 8000 lik ecusima kolu alıp taktım (bu makineye bu kol daha çok yakışıyor)

Makara arkasına misina kaçmasını engelleyen aparat plastik olduğundan bir süre sonra tıkırtı yapmaya başladı.

Az da olsa ip misinaylada kullandım ama içime sinmedi.

1. av :İlk atışımda kamış yüzüğüne dolayıp takımı patlattım. Ogün içinde tekrar bağlayıp attım başka bir sıkıntı yaşamadım.
    2. av : İp ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
    3. av : (Yandan esen sert rüzgarlı hava) 4 atışın 3ü kamış yüzüğüne dolandı. Sıkıntı makinedemi kamıştamı, şoktamı veya iptemi (kaliteli bir ip değildi) bilmiyorum.

Sonuç: Narin bir makine değildir. Düşer şaşar içine kum girer taş kaçar tık demez. Bunu bir kamyonet (kamyon olmasada) gibi düşünün; tıkırdar, hışırdar ama ne kadar yük binerse binsin sizi yarı yolda bırakmaz balığı kıyıya getirir. İpte sebebini bilmediğim bir nedenden randıman alamadığım, fiyatına(200 tl) göre tavsiye edebileceğim bir makinedir.

Bence sörf makine lazımsa sörf makine alın, tekne makinesi lazımsa tekne makinesi alın. Arada bir model alırsanız teknede verim alabilirsiniz ama kıyıda muhtemelen aradığınız özellikleri bulamayabilirsiniz.

En güzelini Gürel Arkadaşım yazmış; bir kasnakta işinizi görebilir. ama kasnakta renk olarak sarı-lacivert yerine bence siyah beyaz daha güzel olur :) Ayrıca yem olarak sandalye yerine sardalya kullanın :)

Rastgele :)

13. senol777

senol777 ŞENOL

Bende ryobi 8000 wı makina var hem tekneden hem kıyıdan çekeceği balik yok ben çok memnunum fiyatında 140 tl civarı bence hiç düşünmeden alınacak bir makina şiddetle tavsiye ederim

14. vayacon

vayacon Gürel

Her nekadar el oltasi desemde tekneden ecusima kullaniyorum memnunum. Kalabalık avlarda el oltasi yerine tercih ediyorum.
    Sevgili hemşerim Önder o balık edremit korfezinden geçerken sardalya, egeye akarken sardalye oluyor. Daha bi kibar sardalye :) midilli yanından geçerken de sardines... Nasıl kivirabildim mi :)

15. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Sevgili hemşerim ve Abim sardalya,sardalye ve sardines hepsi olur tabi :)
    Ben ''sandalye'' kısmına takılmıştım :) (umarım kırmamışımdır)

Aralık gibi bu tarafa balık tutmak için değilde bir şekilde yolunuz düşerse, keyfe keder beraber olta atabiliriz, rastgele :)

16. vayacon

vayacon Gürel

İnsallah Önder, görüşeceğimizden hiç şüphem yok.

Bu arada forumda ryobi ecusima kullanan ve memnun olan çok arkadaş varmış.

17. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı: