iyi günler. teknede yemli avlarımda normal makine kullanıyorum. kullandığım makinelerin genelde devri yüksek haliyle yoruyor. çıkrık kullanımını merak ediyorum, bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim. sadece sarkıtma yaparak çıkrık makine kullanımının avantajları ve dezavantajları var mıdır? kullanılacak kamış illa çıkrık kamış mı olmalıdır. teşekkür ederim.
2 gündür kimse yorum yapmamış. bari ben bir şeyler yazayım. bende araştırdım ama almaktan vazgeçtim. çıkrık kullanımı bence biraz daha zor olur, sonuçta normal makinalarda misinayı rahatça salabiliyorsunuz ama çıkrıkta misina klavuzundan geçmez zorunda misina. Herhangi bir sorunda tüm makara karışabilir, avın ortasında hiç güzel olmaz. Çeker değeri veya daha az yorması gibi konular tamamen makinanın özellikleriyle ilgili. Sağlam bir jig makinası bence çıkrık makinalardan daha mantıklı bir seçim olur. Düşük devir, büyük makara, metal gövde ve metal bir kol olmalı. Çıkrıklara baktığınızda bu özelliklerde bir makina 500-2000tl aralığında. Bence orta seviyede bir jig makinası alın, daha rahat kullanırsınız.