Nasip olursa bu sezon tekneden avlanacağız. Avlak yaklaşık 40 metre ve kurşun olarak 150 gram kullanılıyor. Kullanıp memnun kaldığınız çekişi rahat olan uzun süre kullanımlarda yormayan sağlam makine tavsiyelerinizi alabilirim arkadaşlar. Teşekkürler.
Anladığım kadarıyla mercan vs dip avı yapacaksınız tekneden. Tanınmış markalardan 60 ve üstü kafaya sahip , tek turda sardığı misina yüksek olan bir makina almanızı öneririm. Şimdilik bunları yazdım ama kullananlardan daha iyi tavsiyeler gelecektir.
Fatih Bey, Uzun ömürlü bir makina istiyorsanız Daiwa, Shimano veya Penn bakabilirsiniz. Özellikle 6000 ve üzeri makara boyutunta almalısınız, bu Daiwa için geçerli değil 4500 veya 5000 leri bile büyük oluyor zaten. 400-600tl civarında iyi bir makina alabilirsiniz. Fakat derseniz daha az bütçe ayırmak istiyorum, o zaman Okuma veya Ryobi bakmalısınız.
Favori makinelerinizdeki battle için ne dersiniz? Battle 6000 araştırdığım ve yurtdışında uygun fiyatlı bir makine.
2 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Gövde tamamen metal ve hızlı sarıyor. Ama hızlı sarması balığı zor çektiği anlamına gelmiyor 100m lerden balıkla birlikte gayet rahat sarıyor. Eğer 80m lerde mercan karagöz gibi balıklarda kullanmayı düşünüyorsanız Penn Battle 5000 veya 6000 alabilirsiniz.
İşin aslı 5,6 devir biraz yüksek geldi gözüme. Hızlı sarması önemli değilde 150 gram kurşunla çalışırken yağ gibi çekmesi önemli benim için. Yani yorulmadan uzun süre zevkli bir av yapabilmek. Sayısal değerlere bakıldığında 5000 ve 6000 birbirine çok yakın. Misina sarma 94 cm 99 cm Ağırlık 564 gr 617 gr Drag 10 kg 10 kg
Ağırlık önemli. Balığı çekmek sorun değil ama benim makina 800gr sağ kolu yoruyor. 150gr diyorsun biz 250-300gr çalışıyoruz 100-110m lerde.reeling
bu maknanın fiyatı düştü hem tekneden hemde surf için kıyıdan kullanabilirsin http://www.avmarketi.com/asp/product/178701/Okuma-Distance-Surf-DS-80FD-Makine