Merhabalar abi ve arkadaşlarım Dün tekneden yapmış olduğumuz avda kullandığım kamış bana bayağı zor anlar yaşattı.Malum spin kamışı kullandım fazla uzun olmasın diye.O yüzden bundan sonra yapacağımız tekne organizasyonlarında hem yemlide (LÜFER PALAMUT DAHİL)hemde çaparide kullanmak amacıyla kamış tavsiyelerinizi bekliyorum.Boy olarak 2.40 yeterli olur kanaatindeyim kaliteli birşey olsun bir kere alayım.Hassasiyeti yüksek ve saydığım balık avlarında kullanmak için kamış tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden tüm yorumlarınız için teşekkürler.
Can kardeşim merhaba. Teknede 165 - 180 en uygun boylardır. Daha uzun kamışlar, büyük handikap yaşatır. Şu kamışlara bir bak istersen. İdirim nedeniyle distirübütörde kalmamış gözükür. Bunlarda, sanırım tali satıcıların elinde kalan son ürünlerdendir. http://www.spotbalik.com.tr/Beastmaster-Vertical-Jig-BX-183mt-160-420gr,PR-28571.html http://www.mcavmarketi.com/main/shimano_speedmaster_ax_boat_jig_183_mh_160420_gr-pmu5441.html
240 biraz fazla gelir eger teknede avlanacaksan 150-180 olmadı 190 iyidir hem makinaya yük binmez hemde balıgı çıkartırken kamışı havaya dikerken kimseye zarar vermeden yemini takarsın sana bir öneri daha vereyim 6000-7000lik kafaları olan surf makinası kullan 190+7000 kafa derin deniz içinde iyi olur hem kolun yorulmaz (devri yüksek ) hemde kimseye kamışın ucu ile zararın dokunmaz rasgele
can abi bende alba starın var ınceçizgiden almıstım 2.10 m. fıyatı 30 kusur cıvarında test bıle yaptık avada cıktm memnunum hatta magazada 1kg. kursunu taktık kamıs banamısın demıyor bonce cok masraf yapma derım jıgg kamıs nede olsa ıstanbulda gecerlı degl bsey yok cunku benımkı gıbı bır kamış işinı gorur
bende alba starın kamışı var genelde onu kullanıyorum 3 mt 150-300 gr kurşun atabilme kapasitesine karşın ucu çok hassas, tekneden kullanım için alt bölümden 2 tanesini kapatıp kullanmak yeter diye düşünüyorum, fiyatıda çok uygundur, gidipte 200-300 tl vermeye gerek yok diye düşünüyorum
Tevfik abi verdiğin öneriler çok güzeller ama 210 kamışla bile çapari çekerken kısa geldi.O yüzden 240 istiyorum.Sadece yemli olsa kısa daha iyi olurda çapari işi bozuyor.
Güraycım jig kamışına ihtiyacım yok şimdilik. Bana marmarada yemli ve çapari için kullanacağım kamış lazım.Yakalanacak en büyük balık lüfer ve palamut olur herhalde oda olursa artık.Yanlız kısa olunca çapariye uymuyor o yüzden 240 yazdım.Kamışta kullanacağım kurşun 50-200gr arası olur .Yoksa dün 210 spin kamışla 60 gr attım kamışın ucu bayağı derecede esniyor çünkü atarları az boyu fena değildi yoksa.
Seçkincim kamışın hepsini açmadan nasıl kullanıyosun idk anlayamadım. Çünkü kullanışlı olacağını sanmıyorum.Çok pahalısına kaçmadan bitane almak istiyorum .
Can kardesim; 180 - 210 cm araliginda, 100 - 300 gr atarli bir bot kamisi isini gorecektir. Fakat ayni kamisla farkli avlar da yapabileyim deyince is karisiyor haliyle. Keske bir kamis, bir makara ile her turlu avi yapabilseydik. Hic masrafimiz olmazdi. Fakat bu is oyle degil senin de bildigin gibi. Denilebilir ki "olmasina olur veya oldurulur" ama ne kadar olur, o ayri mevzu. Sportif amacli balikciligi ciddiyetle yapan bir avci oldurmaz, sartlara uygun malzeme secer, hangi disiplinde avlanacaksa onun detayina girer, ogrenir, malzemesini de ona gore ayarlar. En azindan ben olaya boyle bakiyorum. Baskalari farkli dusunebilir elbet. Dort mevsim oto lastigi gibi bir mevzu aslinda. Sahsen oyle bir seyin olabilecegine inanmiyorum. Kislik vakumlu lastik yazin isine yaramaz, sikinti yaratir, yazlik lastikle de kisin araba kayar. Her turlu mevsim kosulunu tamamen karsilayacak gercek bir dort mevsim lastigi olmadigi gibi (dort mevsin diye satilanlarin ayni sey olmadigi kanitlanmis, ben boyle seyleri daha cok ticari amacli buluyorum), her turlu balik avi kosulunu kapsayacak bir kamis veya makara da olamaz haliyle. Iki ayri disiplini kapsayabilecek bir malzeme fazlasiyla yeterli bence. Diger disiplinlere de el atayim deyince mecburen baska malzeme almak sart oluyor. Mesela tekneden kullanilabilen bir surf makina cok kullanisli oluyor. Keza yemlide de kullanilabilen bir at-cek amacli spin makina. Kamislarda da ayni durum gecerli bildigin gibi. Tekneden olduktan sonra 210 cm'lik bir kamisla capari de olur diye dusunuyorum. Neticede ileri atmak sozkonusu degil, tekneden el oltasiyla da capari oluyor nasil olsa. Kiyidan olsa 210 cm ile belki daha zor olabilir, yuksek doktan kaldirmak icin mesela kisa gelebilir. 210 cm'den uzun bir bot kamisi her sekilde sorun yaratacaktir. Yanindakilerin gozune, kulagina girmeden , rahat salip rahat cekmek bakimindan 180 cm idealdir bana kalirsa. Gecenlerde edindigim 180 cm boyunda, 100 - 200 gr atarli, uc parcali Cormoran Seacor kamis gibi birsey tavsiye edebilirim. Tasima sorunu da yok ustelik.
Tekne için 240 çok değil mi? Tekne için bence max 180'i geçme. Uygun fiyatlı ve kullanışlı hissiyatı iyi bir kamış öneririm. http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=8564 Ben şahsen çok memnunum. Kendim kullandığım için tavsiye ediyorum.
Shimano Deep Power var bende tekne için. Sanat eseri diyebilirim. Şiddetle tavsiye ederim. http://www.balikmarketim.com/?urun-52231-SHIMANO-DEEP-POWER-AX-1-80-MT-BOAT-KAMISI-1700-GR.html