Selam arkadaşlar, sizlerden bir konuda yardım isteyecektim. Özellikle denizden anlayan arkadaşlardan. Haftasonu kısmet olursa bir arkadaşımla Bursa/Gemlik'e bağlı Kumsaz mevkiine kayıkla balığa çıkmayı düşünüyoruz. Benim deniz konusunda hiç bilgim olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var. Hiç olmadı kısmetimizde varsa istarvitle döneriz inşallah. O konuda sıkıntı olmaz büyük bir ihtimalle. Alırsın çaparini sallarsın istarvite olur biter. Ama farklı balıklar için neler yapmam gerekiyor? Yani hangi balığa hangi takımı ve yemi kullanmalıyım? Kullanacağım yemi nerelerden temin edebilirim? Hangi olta düzeneklerini kullanmalıyım? İnanın bu konuda çok acemiyim. Genelde tatlısuda avlandığım için deniz olayına hiç girmedim bugüne kadar. Daha doğrusu fırsat olmadı ve imkanlar el vermedi. Bu konuda tecrübelerinize ve yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Murat bey merhaba ... kumsaz dan cıkacaksanız serbest bölgeye yakın bir yerdeyse kayıkla karadan yasak alana girebillirsiniz. levrek güzeldir. sahte kullanın. Aynı zamanda kumsaz da mırmır da yapar klasik 3 lü dip takımla boru kurdu ile avlanabilirisiniz. İstavrit zaten malum... Bunun dışında bişi varsa görüşelim abicim ...
2.numara kaşık veya üstü yeşil ağırlıklı rapala sahte için olabilir düşüncesindeyim.Kumsaz gece mırmır yapar.Boru kurdu veya sülünez işinizi görür.Rastgele
Selamlar.... Gemlikte Çeşit arıosanız bence yeridir. Mesela; Borusan iskelesi ve çevresinde, 1.Levrek : sahte balık yada 2-3 numara kaşık( ağır kaşık) sahte balık olarak MARIA PRINCESS 7 CM. - 7 GR. YEŞİL-GÜMÜŞ USKUMRU tercihim, yada YO-ZURI CRYSTAL MINNOW 9 CM. - 7.5 GR. MAVİ-GÜMÜŞ (C59) bence mükemmel iş yapar, 2.İsparoz-mırmır : Klasik 3 lü dip takımı ile avlanmanız mümkün. O çevrede o takıma varsa izmaritte takılır. 3.istavrit : Her tafata avlanabilirsiniz. Yarımkilo da olsa nasibiniz var derim Gemport iskelesi ve çevresi, Levrek-eşkina-iskorpit-gelincik-isparoz-istavrit yakayabilirisiniz- Burada isparoz ve eşkina 3 lü dip takımı ile teke kullanarak verim alabilrisiniz. Levrel-k içöin gene Şeytan oltası dediğimiz tarzda çok basit yapıda 1 takımla tcanlı tekeyle verim alabilirsiz. Gemliğin içinde gene kıyıdan yemli-çapari olarak istavrit-izmarit alabilrisiniz. Şu an için aldığım istihbarat ve görüşler bu yöndedir .Şimdiden rastgele.....
Teşekkür ederim Halil hocam. Bu arada söylemeyi unutmuşum, motorumuz yok kürekle gideceğiz avlak yerine . Bu durumda sanırım kaşık veya rapala işi yatar. Diğer seçeneklere bakmak gerekecek.