tekneden bırakmalar

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Burhaniyeli tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Burhaniyeli

Burhaniyeli

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    arkadaslar bırakmaları 25-30m derinlikte bırakmayı planlıyorum fakat değişik bir sistem kurmak istiyorum

ana beden 50 lik 30m
    100 orta boy iğne
    500gr ağırlık
    yem olarakta sübye kullanıcam

20m beden kesip bedene iğnelerimi (100 adet) monte edecem ağırlığımı bağlayıp yemlerimi takıp suya salacam 20m lik takım bittiği yerden itibaren şamandıraya kadarda boş misina baplıyacam ve üste şamandıra olarak 5lt su bidonu kullanacam sizce bu sistem işe yarar mı veya ne gibi eklemeler yapılabilir önerilerinizi bekliyorum.

not: burhaniye körfezinde çıkıyorum balığa

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bırakma dediğini parekete sanırım. biz amatör balıkcılar olarak parekete ile avlanmaya karşıyız ve benim bildiğim eğer hatalıysam arkadaşlar düzeltirlerse sevinirim parekete iç sularımızda ve denizlerimizde yasak.

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

denizlerimizi bilmiyorum ama iç sularda yasak ayrıca amatör balıkçılarada yasak.

4. Burhaniyeli

Burhaniyeli

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    bahsettiğim şey pareketa değil nasıl 30-40 lı çapari yapılıyor bende bu şekilde bahsediyorum 100 iğne dipten yüzeye doğru akacak yani dibe serilmeyecek bunu özellikle araştırdım kesinlikle yasak değil

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

paraketanın farklı bir modeli diyebiliriz. Çapariyle aynı klasmana girmezçapari el olrası, yada kasnak yardımı ile tekneden yada kıyıdan atıp çekme yöntemiyle işler. Bu sizin yaptığınız ise dipe paralele değilde dibe dik şeklinde yapılmış bir paraketa dır yatay durması ve ya dik durması tek farkbu, bırakma oltası diyede adlandıralamaz bırakma oltası tek kanca yada en fazla2yada3 kanca ile canlı yem kullanılara(balık) dibe ayak denilen bir ağırlık yardıı ile sabitlenir diğer ucu ise şamandıraya bağlanır.sadece bir kol ve dediğim gibi en fazla 2-3 iğne olur

Paraketa, denzilerimizdeki uygulaması aslında yasak olduğunu bildiğim ama kimi yerlerde uygulandığını gördüğüm bir olta çeşididir. Kimi yerlerde uygulanıyor olmasıda o bölgedeki sahil güvenliğin gevşekliğinden kaynaklanıyor

6. Burhaniyeli

Burhaniyeli

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    peki bizde bunu kasnağa yada kamışa monte etsek yinede pareketa mı oluyor

7. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bu şekilde çok iğneli düzeneklerin hepsi parakete olur.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    100 iğne diyorsunuz, denize dik koysanız benim şahsi görüşüm alt iğneler belki iş yapar ama üstler yapmaz. bir de bunun denizde koptuğunu , şamandıradan çıktığını düşünün denizde öylece başı boş gittiğini, çapari ile yapılan avda 60 iğneli palamut çaparisi mesela en fazla 10 balık alsa adam zaten onunla 5 -6 tur yapar , sonrasında sanmıyorum devam edecek gücü olsun. sonuçta minimum 500 gr ila 1000 kg kurşunla çalışılıyor ve bir balık bindiği zaman bile çok yorucu oluyor. istavrik çaparileri de var tabi dip çaparisi adı altında ama asla bırakma değiller . ticari balıkcılık yapanlar sadece bu şekilde çapari kullanır. biz amatörler n fazla 15 - 25 iğneli çapariler kullanırız ki hiç bir zaman da limit üstü avlarımız olmaz kişi başı max. 4 kg balık alırız ki haftada sadece bir kere balığa gidiyoruz. kendi adıma konuştum :)

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Fenrir Greyback merhaba
    (bu değişik bir karakter adıdır aslında)

30 metre beden ve 100 adet iğne kullanacağım demişsin ama
    bu rakkamları hiç birbirine böldün mü?
    Çıkan sonuç bir köstek boyu için mantıklımı?

merak ettiğim için sordum sadece...

.

10. Burhaniyeli

Burhaniyeli

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    bu sadece bir fikir oda şurdan çıktı bir çok avlak yerim var mercan için kupa için izmarit için uskumru kolyoz için ama hepsi farklı derinliklerde bildiğiniz gibi bu sistemle sonuçta yüzeyin 6-7 kulaç altın itibari ile takım başlıyor buda her seviyedeki balığı tutma imkanı veriyor ben öğrenciyim sınav dönemlerim dışında hergun balığa çıkabiliyorum kendi teknem var hem kürek çekip spor yapıyorum hemde en buyuk hobimi gerçekleştiriyorum 2m ye 10 kanca bağlarsam 20m ye 100 kanca çok rahat sığar köstek boylarını 15cm ayarlasam yeterde artar bile bu arada unutmayınk bu hala sadece bir fikirdir tartışmaya açıktır illaki yapılacak kullanılacak diye birşey yoktur

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:

hiç balık avı keyfi vereceğini sanmıyorum. balık tutarken keyif veren en güzel olay balığın oltaya vuruşunu hissetmek ve onu çekerken verdiği mücadele, bunun dışında hiç gir şey bana balık avında keyif vermez. mesela mezgit avını bu yüzden sevmem balığın vurduğunu hissetmessin bir anda oltaya dolarlar. ama izmarit avına bayılırım öyle bir vurur ki oltaya :)

12. Burhaniyeli

Burhaniyeli

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    benimde amacım balık satmak yada denizi kurutmak değil sadece her metreden balık keyfi yaşamak biz şuanda papağan balığı tutuyoruz 12-13 kulaçta 1-1.5 kiloluk onun kafa atması oltası cember çizdirmesi ayrı bi zevk

13. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bir tane takım yapayım her derinlikten her türlü balığı avlayayım. öyle birşey yok.

14. 56562

56562 xxx xxxxx

Arkadaşlar 2/2 nolu tebliğe göre bir amatör avcı denizlerde avlanırken aynı anda en fazla 4 takım açabilir ve her takım en fazla 6 iğneli olabilir ( çapari hariç ).

Sizin bahsettiğiniz düzenek yemli olduğuna göre bunun adı paraketedir.

Bu nedenle konunun forum altında tartışılması mümkün değildir.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.