Merhaba abilerim .Yaşım 15 . Pek boş zamanım olmuyor . Olduğunda da hemen balığa çıkmak istiyorum . Dedemin Yeni Foça'da teknesi var . Yaklaşık 70-80 mt. derinliklerde yemli olarak avlanıyoruz (mercan - karagöz - çipura) . Dedem tabiki kasnakla avlanıyor . Yaklaşık 2 aydır avlanmadım . Bende uzun zamandır jig avını öğrenmek istiyordum . Kamış olarak : Remixon Heavy Duty Boat Serisi Olta Kamışı 150 - Makine : Okuma Avenger FD AV-65 6+1bb Makine kullanıyorum . Şimdilik başlangıç için makinemin idare edeceğini düşünüyorum . Fakat kamışım baya basit ve normal yemli avlarda bile beni yoruyor . Abilerim aranızdan tekeden jig için kamış önerebilcek olursa çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler :thumb:
Selamlar, Tekneden hem jig hem keteze avında kullanabileceğin Okuma Speed Jig 90-200 kamışı önerebilirim. Bütçen müsait değilse Silstar 6-12 lb 1.80mt kamışa bakabilirsin.. Bol balıklı avlara rastgelsin reeling :thumb:
Abi cevabın için teşekkür ederim 70-80-100 civarı birşey istiyorum https://www.avpazarim.net/_A3-1699-dam-onliner-boat-180-cm-bot-kamisi.htm Bu nasıl abi ? Jig için uygun mu ?