Merhabalar .. Tekne ile sirti avlarinda genelde kamis ile avlaniyorum. Ancak yanimda yedek amacli bir kasnak takimi duzenlemek istiyorum. Buradaki esas merakim sirti kursunlari ile denize saldigimiz takimi surekli elimizle tutmamiz sartmi? yani bu is icin bir pratik yol varmidir, tekneye zaten 3#5 mt saliyoruz ama elde surekli misinayi tutmak sikinti. Biraz basit bir durum farkindayim ama sorayim dedim..
eski hasar görmüş kamışlarin en uc parcasi ya da benzeri esnek malzemelerden bir cubugu gorebileceginiz yere ilistirerek ucuna da misinayi tutturarak kullanabilirsiniz. zargana ve palamut (rapala ile) avında falan genelde böyle yapıyorum. ama söz konusu lüfer gibi anında reaksiyon vermeniz gereken bir av ise maalesef elde tutmak sart. cok iri levrek, ya da akya vs tutmadim hic ama herhalde sabit tutarsak misinayi falan kopartir gider. onlari da elte tutup kaloma vermek icab eder vurus aninda. rastgelsin
Ben kasnakla avlanıyorum. Elimde tutmadığım zamanlarda ıskarmozlara lastik bağlıyorum ve lastiğin açık ucuna misinayı iliştiriyorum ( bazen düğüm atarak, bazen de klipsle ) levrek ve sinarit avında etkili oluyor. Serum lastiği dirençli oluyor. Olmazsa lastik eldivenin bilek kısmından kesip ayarlıyorum yada benzeri türden kalın lastikler. Bu sistemde balık vurduğunda lastikte tepki olarak gerildiği için tasmalama otomatik oluyor, yalnız lastikleri sürekli kontrol etmek gerekiyor bazen balık ağır basıyor ve koparabiliyor. İşte o zaman boşluk oluşursa balık kaçıyor. Rasgele.
teşekkur ederim enez. yönetimini deneyeceğim.Yalnız lastiğe klips nasıl takıyorsun sistemi gözümün önünde canlandırmaya calısıyorum