tekneden levrek avcılığı (yardım)

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında ergeg tarafından paylaşıldı.

  1. ergeg

    ergeg tevfik

    Mesajlar:
    41
    Şehir:
    tekirdağ-çorlu
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    kısmetse yeni aldığımız tekne ile balık avı yapmaya başlayacağız.tekne avına acemi olduğumuz için bu işi bilen ustalardan yardım istiyorum.öncelikle tekneden levrek avı nasıl olur ,hangi takım,hangi yem derinlik gibi verebileceğiniz hertürlü bilgi ve deneyiniminizi paylaşırsanı sevinirim.bu arada av bölgemiz marmara ereğlisi ile tekirdağ yeniçiftlik arası.şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.avınız bol olsun.
    __________________
     
  2. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    Öncelikle yeni tekneniz hayırlı olsun, tekneden levrek avı için doğal yemlerlemi yoksa yapay balıklarlamı avlanmayı düşünüyorsunuz, zira her iki yöntemin takımlarıda, uygulamalarıda farklı olacağından bunlar iki sınıfa ayrılır.
     
  3. ergeg

    ergeg tevfik

    Mesajlar:
    41
    Şehir:
    tekirdağ-çorlu
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    öncelikle yemli olarak deneriz herhalde.tabiki sahteylede deneriz ama sahteyi tekneye alıştıktan sonra.
     
  4. bülenttok

    bülenttok BÜLENT TOK

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    858
    Şehir:
    Kocaeli-İzmit
    Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    şıp şıp yap en garantisi.maliyet sıfır. Başarı oranı oldukça yüksek.
     
  5. saitcan

    saitcan İSMAİL

    Mesajlar:
    1.363
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    cumleten hayırlı geceler bulent abi şıp şıp dediğiniz avlanma şekli nedir bu konuda bir açıklama yapabilirmisiniz?
     
  6. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    Sabah çok erken saat veya gün batarken dip sürütmesi kullanabilirsin, bu takım 1/0 çelik, düz iğneden, 0,30mm misinadan ve 0,25mm bedenden oluşur, eğer kıyıya yakın sığlıklarda deneyecekseniz takıma kurşun takmaya gerek yoktur, tam tersi açıklarda ise, 20-40gr arası kıstırma kurşun takabilirsiniz. Bu takımın başlıca yemi karidestir, temin edebilirseniz canlı mamunda kullanılır, karidesleri büyüklüklerine göre tek veya çift olarak iğneye takabilirsiniz. Bu takım için hafif akıntı veya hareket gerekiyor tekneden, yani dibe sürtünerek hareket halinde olacak takım, arada bir hafiften çekip bırakarak levreğin yeme vurmasını sağlayabilirsiniz, yanlız unutmadan söylemekte yarar var; karideslerin kuyruğunu kesmeyi unutmayın, akıntıda yada hereket halinde olunca fırıldak gibi döner bunlar, bunada levrek vurmaz haliyle, aynı durum mamun içinde geçerli.

    Akıntı yoksa tekneye motorla hareket vermeye çalışmayın, levrek en ufak gürültüden ürker ve kaçar, bu tekneden olduğu gibi tüm levrek avı yöntemlerinde dikkat edilmesi gereken bir husustur, kürekle bir arkadaşınız tekneye sessizce hareket verebilir.

    Rast gele.
     
    Son düzenleme: 30 Mart 2008
  7. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Hayırlı sabahlar İsmail abi.
    Şıp şıp denilen yöntem şamandıra ve/veya mantar lı tek iğneli, iğnenin derinliğe göre dipten biraz yukarıda bırakıldığı basit avlanma şeklidir.
     
  8. balikicimurat

    balikicimurat murat

    Mesajlar:
    120
    Şehir:
    pittsburgh usa
    Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    tekneniz hayirli olsun,,bol baliklar dilegi ile...Tekneden olta ile levrek
    avinda bir cok yol var..Bunlardan biri sig bir yerde capa atiniz...yaklasik 60-80cm suda..yerinizin kum olmasina dikkat edin..Kursunsuz olta ile canli balik (kefal-isparoz,kupez etc) kullanabilirsiniz eger canli yem yok ise sardalye da iyi
    sonuc verecektir...Bir digeri siyirti yapabilirsiniz.. derinlige gore kursun takabilirsiniz..Ayni zamanda at cek usulu sahte yem rapala kullanabilirsiniz...
    Bunu yaparken capa atilmaz...Eger sabit olup yem ile avlanalacaksa onceden yemleme daha verimli olacaktir... Siyirti veya rapalada cok acilmak iyi sonuc pek vermes cunku levrek kiyidan daha iyi av verir..Kiyidan 20-30 metre arasi...Kasik da levrek icin iyi bir method...Bulabilirseniz canli subye-iskorpit
    ve hatta kalamar size buyuk ebatlardaki canavarlarin yakalanmasinda daha faydali olur....Eger siyirti yapiyorsaniz olta ile tekne arasinda azami 25 m olmasi gerekir....bol sanslar
     
  9. saitcan

    saitcan İSMAİL

    Mesajlar:
    1.363
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    çok sağol serdar kardeşim bildiğim bir yöntem izmirdede çok kulanılır ismini daha öncede duymuştum meraktan sordum bilgiler icin teşekür ederim.
     
  10. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    şıp şıp lolipop çubuğundan yapılan sırtının adı. arkdaşın tarif ettiği ve levrek için verimli dediği o şıp şıp
     
  11. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    O zaman yöre yöre değişiyor demek ki. Biz burada bahsettiğim olta şekline şıp şıp diyoruz. Her yörede farklı isimler ile farklı oltalar kullanılabiliyor. Bilgilendirme için teşekkürler Ozan.
     
  12. Serkan.ist

    Serkan.ist Hidayet

    Mesajlar:
    424
    Şehir:
    Ankara
    Arkadaşa biraz ayrıntılı bilgi verseydiniz topun ve çubuğun nasıl bağlandığını ses çıkarmanın şeklini vs anlatsaydınızdade bizde doğrumu yanlışmı biliyoruz öğrenseydik:)
     
  13. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    teknikte top falan yok (en azından tekneyle çekerken). 0.20-0.25 bir misinayı lolipop çubuğunun içinden geçirip ucuna bir 3 lü yada normal iğne bağlayarak teknenin arkasında rolanti hızında çekiyorsunuz. işe yaramaz gibi görünsede çok işe yarayan bir teknik. palamut-lambuka-turna-levrek- zargana- aklınıza gelebilecek avcıların tamamı yani ve özelliklede minanur bu takıma bayılıyor. ancak minanur için misina biraz daha inceltilirse daha iyi sonuç veriyor.
     
  14. promap

    promap

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Levrek genelde sığ sularda av verir. Bu yüzden iyi bilmediğiniz meralarda çok dikkatli olunuz. Bir kaç bodoslama kayaya dalma maceram var :)

    Tahir Gürhan üstadım der ki...
    0.16-0.40 arası flouro carbon misinan tekneden eksik olmasın. Suyun durumuna göre ve yine balığın durumuna göre takım hazırla... Su berrak sa en ince takımı yap, ama büyük balık alırsan takımı kalınlaştır...
    Makineye sarılmış 30-40 no şeffaf misinanın arkasına fırdöndüyü takiben 8-10 kulaç flouro ve ucuna bir gezer gaga iğnesi olmak üzere 2 iğne... gaga iğnesi tercihen kırmızı flosla bağlanmalı... Ve gaga iğnesi sağlam ama balığa da en az zarar verecek nitelikte olmalı... Gaga iğnesi çene altından yukarı doğru iki dudağıda kapsayacak şekilde takılır ve ana iğne sidiklikten balığa zarar vermeden deri altı yapılarak tutturulur... Bunun değişik yöntemleride vardır, ince bir ipne bağlamak gibi...
    Canlı yem suya bırakılınca önce takım salınmadan yakından bakılır, yemin dönmemesi bu avda esastır.
    Daha sonra 25-30m kadar takım salınır ve rolantide av bölgesinde gezilir...
    Zaman zaman yem kontrol edilir, yenisiyle değişilir...
    Bu esnada da makinenin kalaması daima açık tutulur...
    Ustanın bir notu da şöle der :)
    Trofe değerinde bir balık aldığınızda makineyle fırdöndüye kadar sarın, daha sonrasını elle toplayın...
    Bu değerli bilgileri için Tahir Gürhan'a ayrıca teşekkür ederim...
    Rastgele...

    Not: Resmimdeki Levrek bu yöntemle yakalanmıştır...
     
    Son düzenleme: 2 Nisan 2008
  15. getlan

    getlan erman yılmaz

    Mesajlar:
    13
    Şehir:
    sinop
    bu taktik ile ilgili bi kaç şey sormak istiyorum. acaba bu takımın kullanıldığı derinlik yajklaşık oalrak kaç metre. ve bu takımda herhangi bir kurşun kullanmak gerekiyomu. çünkü bazen bildiğiniz gibi 5-6 metre sularda da levrek aramak gerekebiliyo. eğer kurşun takılıyosa nasıl takılduğı hakkında da biraz bilgi verirseniz çok yardımcı olmuş olursunuz. biizim buralarda ben hiç böyle bir yöntem duymamıştım. en azından denemek istiyorum belki burda da işe yarar.
     
  16. getlan

    getlan erman yılmaz

    Mesajlar:
    13
    Şehir:
    sinop
    size bu taktikle ilgili bi kaç soru sormak istiyorum. teknem var levrek avlamak istiyorum fakat teknem ahşap olduğu ve üstünde 13 lük lombardini motor olduğundan rölantide giderken bile çok aşırı ses çıkarıyo. acaba bu ses sizin belirttiğiniz takımla sırtı yaparken balığı ürkütmez mi? kürekle dolaşmaya çalışsak daha iyi sonuç alabilirmiyiz? birde bu takıma kurşun takılır mı? yoksa levrek hep su üstünde mi avlanır.