Tekneden lüfer avı ( uzun olta için )

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında huskynight tarafından paylaşıldı.

1. huskynight

huskynight engin

Merhabalar ;
    Adım Engin
    İlk öncelik istanbul tuzlada oturuyorum.
    geçen pazar lüfer avına çıktık, ve dönüşünü tahmin edemezsiniz , çünkü sadece lüfer avına çıkmış bulunduk Tuzla adaları etrafında yaklaşık 4 saat güzel bir tekne gezintisi yaptık ve geri geldik. Bir yerde yalnış yaptığımızı tahmin ediyorum fakat ne oldugunu bilmiyordum. Diğer tekneler tek tek Lüferi alırken bizde tık yoktu. Gezinti sırasında bizden büyüklerden yardım almak istedik yüzümüze bakmadılar, Derken bir abinin igneleri kopmuş bizden takım istedi bizde 4 adet takım vardı yedek olarak 1 tanesini bozduk verdik . Ve abi bu igneler hırsız degil dedi ve takımda bir takım değişiklikler yaptı ( allah razı olsun ) fileto zargana da verdi balık tutarız diye çünkü bizde istavrit vardı.
    EKSİK OLAN NE ANLAMADIK YARDIM İSTİYORUM.

TAKIM ( uzun olta )

KASNAKTA 0,50 100 METRE

Kasnaktan sonra 1 halka ve 3 adet fırdöndü , 3 adet fırdöndüyü halkaya geçirdik .
    1 firdöndüyü kasnağa bağladık.
    2.firdöndü 1mt. 0,50 misina ile 250 gr kurşun ile iskandil yaptık
    3.firdöndüye 3kulaç 0,25 misinayı bagladıktan sonra firdondü koyduk daha sonra 3 kulaç tekrar 0,25 misina bagladıktan sonra fransız 3 lü kaşığın 3lü iğnesini söküp kaşığı bağladıktan sonra çekil telli iğneli takımı bagladık iğneyede zarganı bağladıktan sonra yanımızdaki kayıkların hızına göre kendi kayığımızın hızını ayarladık ve gezinmeye devam ettik ve yanımızdakiler tutarken bizde o nasıl bir lüfer üf nasıl alsılarak zıpladı diyerek kendi aramızda muhabbete başladık ve geri limana döndük.

Belki yazım uzun gelebilir fakat nasıl içerlediğimizi okuyunca anlayacaksınız.

Yardımızı bekliyorum.

2. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    Sanirim o bolgeler icin kursun cok agir,o noktalarda 2 adet 75 gr kursun ve kasiga fileto takarak calisiyorlar igneler birbirine uctan bagli ve oynar olacak ,dip derinliginide ayarlamaniz gerekebilir bu ayarda onemli

3. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Uzun oltaya mumkunse canli zargana takin ve rolanti hizinda gidin balik isi kismet isi dun bence kismetiniz yokmus bazen yarim metre ara ile olta atiyoz biri full biri hep bekliyor yasadiginiz olay moralinizi bozmasin herkese zaman zaman olan bir olay size simdiden rastgele iyi bayramlar....

4. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Attiginiz fransiz kasigin boyutu umarim cok buyuk degildir bu durumda baligin urkmesine neden olabilir....

5. huskynight

huskynight engin

yok küçük kaşıktı

6. huskynight

huskynight engin

teşekkür ederim o günlük çok bozuktu ama bu sefer hiç kaçarı yok kesin 1 tanede olsa o zevki almak istiyorum

7. huskynight

huskynight engin

Yanımıza yaklaşan teknedeki abi 300 gr kurşun kullanıyordu

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Zarganayı fileto mu taktınız yoksa tüm mü?

Sanırım kaşığın ve yemin ağırlığı ile, misine ince kol da uzun olunca yem dibe oturdu. Kaşığın arkasına kuyruk kısmı aşağı gelecek şekilde yaprak zargana takın. Mümkünse kaşık değil rapala arkası takım yapın. Misine kalınlığı da 0,25 değil 30-35 olsun. Boyu toplam 6 kulaç değil toplam 4 kulaç olsun.

9. huskynight

huskynight engin

teşekkür ederim 4 kulaç yapacağım

10. huskynight

huskynight engin

uzun olta resmi

uzun oltamın resmi

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Engin üzgünüm ama bu takım baştan aşağı yanlış

12. huskynight

huskynight engin

yardımcı olursan sevinirim

yardımcı olursan sevinirim

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    El oltası 0,50 olmaz daha kalın olmalı 0,70 gibi.
    Halkada olmaz ama olduğunu varsayalım. Öncelikle kurşuna giden ayaklık en fazla 35 cm ile 45 cm maksımum ölçülerde olmalı.

Bedene giden kısım 0,50 ile başlayacak araya bir fırdöndü 0,45 le devam edecek 1er kulaç en fazla . bu senin uzunolta takımın olacak sonra kaşık 3 lü iğnenin bir iğnesini çıkart 2 li iğne olsun kaşık üstünde buraya yaprak yemin kalın tarafı takılacak. arkasınada en fazla 2 iğne tak yem dönmesin.

Uzun oltan hazır toplamda 2 kulaç kadar ve kaşığı bağlaman gerekeceği noktada çalıştığın sulara göre örneğin tuzla sığlığında uzunolta takımından sonra 3,5 kulaç 0,35 bağla ve arkasına kaşıklı takım ve kullandığın kurşunda 160 gramı geçmesin.

en önemli kısım takımda siyahla işaretli nokta zaten sığ su 1 kulaç bırakırsan yem direkt olara 2 metre yüksekten uçacak hiç balık gelmeyecek 35 cm kadar yaparsa dibin 35 cm ne paralel yüzecek. ve takımda en fazla 2/0 iğne yem aşağı aşağı dibe basmasın kaşık ise 2 veya 3 numara olmalı

14. huskynight

huskynight engin

Alico resimlede çizdim şimdi doğrumudur .[​IMG]

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    tamamdır süper olmuş ellerine sağlık

16. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    0,35-0,45 cm misina kalınlığı mı olacak? Ben tam anlamadım kusura bakmayın. Eğer beden boyu ise 3,5 mm ile 4,5 mm gibi rakam ortaya çıkıyor da, buradaki kasıt 0,35-0,45 m olabilir mi? Lütfen cahilliğimi mazur görün, tekne tecrübem yok gibi ve ben de bu gün o meralarda tekne ile dolaşacağım. Uzun olta da yapmak istiyorum vakit kalırsa. Bir de merada kefal bol bulursak kefal de iş yapar mı Zargana yerine? Zargana merama inemeyeceğiz çünkü.

17. huskynight

huskynight engin

35 cm veya max. 45 cm ben yalnış yazmışım kusura bakma

18. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tamam teşekkür ederim.