Selam arkadaşlar, Evde kalın misineden 50 iğnelik eski bir palamut çaparisi ve ona uygun kalın misineli beden var. Fırdöndüleri filan her şeyi hazır. Eskiden palamut çaparisi yapardık ama tam olarak hatırlayamıyorum. Hem fırdöndüye hem en uca kurşun bağlıyorduk sanırım. Normal akıntılı bir yerde neresine kaç gramlık kurşun takmak ve ne kadar salmak gerekir acaba?
boğazın her yerınde böyledir. kurşun yok hele hele o kadar iğneleri takımda hiç yok. köstekler kısa ise karadeniz takımıdır aralıklı ise marmara takımıdır. direkt su üstü sallayacaksın...
teknenin arkasından başladın salmaya aheste aheste. teknenın tam arkasından gelecek hızalı olarak ne yparsan yap arkadan gelecek. zigzag çizsen dahi hep başkalarına bakacaksın ezmesınler diye çaparini. yanında hep 500 gr ve 1 kg bir kurşun bulunmak zorunda önüne misina bağlanmış onun önünede klips baktın üzerne birşey geliyor birşey yapmadan takıyorsun klipsi bedene beden kalındır1,80 veya 2 liktir. direkt kırşun bedenden kayarak aşağı iner ve boylamanın bittiği çaparinin başladığı fırdondude durur o zaman demek ne olmalı beden ile çapari arasındakı fırdondu iri olmalıki atlamasın çapariye tehlıke sonrasında çek klıpsi aç içeri al . balık geldi. o zamanda ben 35 iğneyi sürekli kıç üstüne önume toplar balıkları ayıklarım .tekrar sağar gibi suya bırakırım.karadenız takımı 150 iğne biraz meşakkatlı olur takım basması. yeterki balık gelsin. hesap belli 1 kulaç araya birer tane 75 cm köstek 35 iğneden kafadan yapar 70 metre + 18 metrede boylamayı salacaksın. 88 metre demekki 3 iğne takım 90 metre arkandan gelecek koruyamazsan ilk surat teknesı ustunden geçer o yuzden sen dıkkat edeceksın sureklı
Ne demek aret rica olur. sana gösterdım o takımları ayrıca sallayalım diyorsanda her zaman ama şu lüfer olayını bir çözeyimde stres yaptı sorma
Balığa gideceğim FC den kasa yaptım örgü kasayı ilerlettim bedene komple FC kullandım iğneleri değiştirdim tüm takımların fırdöndulerle beraber artık aksıklık istemıyorum. hepsini yeniden bağladım epey iş yaptım yani.... hazrırız....
aret abicim sen tek tek tut. 50 iğne falan birden bire dolar falanda çeker suya seni de berber reeling :laughing: ali abi merak ettiğim birşey.. kurşunsun olunca takım tamamen dalgaların arasında kalıyor bir 5-10 cm suyun içindne gelse daha verimli olmazmı ?
Benim bahsettiğim çapari seninkilerin yanında müzelik olur abi, kullanmaya kalksak sahil güvenlik bizi tarihi eser kaçakçısı diye götürür. İğneler paslanmış tüyler sararmış, babamla balığa çıktığımız zamanlarda kullanıyorduk, temiz bir 15 sene denize girmemiştir. Ama oldukça özenilerek yapılmış bir şey bir gün fırsat olursa salarım denize hasret gidersin Sen lüfer olayını bu hafta çözersin abi bu kadar nazlandıkları yeter.
boğazda palamut su üstü tutulmalı neden ı oynaklar hep yukarıda gösterir kendını merayı sıkı biliyorsan boğaz içerisinde balık 3 noktada patlar yanı su ustunu bulur ve oynaklarla ınmeye başlar. bu koktalara kadar kanal ortasından derınlığını bile bilmediğimiz yerlerden akarak gelir. oysakı o 3 yerde her zaman balık alınır. balık aktığı sürece ama 3 yer oda bende saklı.... Öndeki fırdondu varya boylamadakı zaten en irisinden olur genelde suyu tutması ve iz yapması açısından... Dolar çekemeszın dediğin takımlardan birine ben 68 balık bindiğini yıllar önce ve teknenın durduğunu hatırlıyorum.hatta kolun ortadan arkaya kadar gittiğini güzel günlermiş.... Bakınız: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=22325
reeling hooked banghead Aliço hocam ne uğraşacan bukadar ya git 10 liraya al bir palamut diyorsun yani. 90 mt palamut oltası, diyelimki 8 tane yakalandı nasıl çekersin onu ya. çek çek adam perişan olur.
Üstadım her zaman börek yenmiyor hele hele en son iğneye 1 tane geldiyse o zaman dahada güzeli...ama hastalık işte.....
bu hastalıktan öte birşey oldu artık. Balık kanserine tutulduk. zargana tutamıyorsun gidip zargana alıyorsun neymiş lüfer tutacan İstavritin kilosu 7 lira gidip 1,5-2 liradan çapari alıyorsun bu akıllı işi değil ama işte yapıyorsun yani yapıyorum. Teknesi mazotu eziyetide saymıyorum. Ama SEVİYAORUM BU BALIK TUTMA İŞİNİ :laughing: