merhabalar tekneyle avlanacağımız bölgeye gidene kadar rapala takıyorum ama bir sorun var rapalanın ağırlığı 30 gram haliyle batmıyor yüzüyor. bu rapala nasıl kullanılır ağırlık takmakmı gerekiyor teknenin arkasına geçip misinayı sonuna kadar salmakmı lazım napmak lazım bana biri şu iş nasıl yapılıyor anlatabilirmi
cem can selam cem her 2-3 metrede bir delik kurşun tak veya gagası dik derine dalan rapalalardan al. en az misina 15 20 metre taknenin gerisinden gelsin hızınızda az olsun.biz kurşun rapala kullanıyoruz.üçlü kancayada balık veya kalamar takıyoruz. kurşun rapalalar derinden gelir.
merhaba mehmet abi öncelikle bilgilendirdigin için teşekkürler ama anlamadıgım bir kaç yer var şimdi her 2-3 metrede gezer kurşun tak demişsin. toplamda kaç tane kursun takayım ? birde rapala yerine misinanın 3 lü kancalar bağlayıp üstünede bütün kalamar taksam atsam verimli olurmu ? yani 0.70 misinaya en ucuna balıkcıdan aldıgım bütün haldeki sübye yada kalamarı takıp etrafındanda 3 lü kanca şeklindeki 3-4 iğneyi çıkartsam hiç ağırlıkta takmasam tekne hareket ederken suya salsam 15-20 kulaç misina vererek verim alabilirmiyim ? yada daha iyi bir yöntem varmı sürekli işe yarayan denediginiz ?
cem rapalayı hedefteki balığa göre göndermen lazım. baraküda palamut torik peşindeysen kurşun takmadan salsan suyun 1-2 metre altından ve yüzeye inip çıkan rapala türleri işini görür. sinarit lahos vs. için rapalayı suya suyun dibine göndermen lazım 2-3 sıra gezer kurşun bağlaman lazım. kalamar ve sübyeyi dibe indirir ağır sırtı çekersen kuzu akya için olur. yüzeyden çekersen iri baraküda ve özellikle kılıç orkinosa olur. yani aradığın balık neyse ona göre teknik uygulaman lazım
hmm abi bu bilgiler aydınlatıcı oldu çok teşekkür ederim. öncelikle foçada ne büyüklükte ne bulunur onu öğreneyim ben hani vatoz yakaladık 3kg lik çupra yakaladık yılan balıgı kırlangıc falanda var ama palamut varmıdır bilmiyorum. yada foça tarafı sinarit yada akya yapıyormu bir bilgim yok en azından bu güne kadar ben tutmadım yada teknedekilerden biri tutmadı ama çok heves ediyorum tekne varana kadar bir tane yem takıp salmayı 4 milyona bi rapalada aldım ama aldıktan sonra fark ettim 30 gram yazıyor üstünde dedim bu suya ne kadar inerki. mesela bu 30 gramlıgı kıyıdan kullanmakta imkansız gibi ileriye atamıyorsunuz hani sürekli at çek yapıcam fakat balık gitmiyor ki kıyı için ne tavsiye edersiniz gezer kurşunmu takayım ?
kıyı için kıyı için zargana topuna bağlı rapala kullanabilirsin.en azından ben öyle yapıyorum. yaklaşık 1*5 2metre ucuna takıyorum rapalayı.geride zargana topu. diğeri ise bir metre 1.5 metre gerisine kurşun takıyorum.ucuna rapala veya sahte yem sasi vs.öylece atıyorum.ama bunların hepside yüzey balığı veya yüzeye yakın balıklar atlıyor. son zamanlarda ben alba starın şeffaf ağırlıklı armut gibi geriye doğro tükenmez kalem içi gibi olan şeylerle atıyorum çok verimli.adını şimdi unuttum. bulursam yazarım şimdi
sahtelerin çoğu ağırlığından değil gaga yapısından dolayı batar. daha dik gagalı ve uzun gagalı olanlar daha derine gider. üzerlerinde diver (dalgıç) yazan modeller derine dalan modellerdir. foça için önerim sinarite dene. kuzu ve akyanın en irilerinin egede olduğuna inananlardan olduğum için sübye ve kalamar sırtısını mutlaka dene derim. denemek istersen takım konusunda bi fotoğraf göndermeye çalışırım. ama tekneciyi ağır sırtı çekmeye ikna edebileceksen takımı öyle hazırla derim kıyıya gelince 30 gr iyi. kamış ve misina kalınlığınıda ayarladınmı 30-40 m ye rahat atışlar yapılır
ozan abicim tekneyle görüştüm hava durumuna göre cuma günü rüzgar 9 diyor yağmurlu diyor. ama cuma günü gideriz bu durumda. persembeden 2-3 tane ufak sübye alıcam ben. tekne bizim tekneyle görüştüm dedigim amcamla görüştüm yani tekneyi istedigimiz hızda götürme imkanımız var. 5 metrelik bir teknemiz var 50lilikte bir johnson motorumuz var çok yavaşta çok hızlıda gidebiliriz. hatta eğer siz buradaysanız buyrun gelin sizede davet edelim bu arada amcamda büyük balıkçıdır 3 kişiyiz 4.cüye yer var yani. foça bol bol çupra yapan bir yer hemde iri çupralar bunların yanında bol bol iri gopez ve 700 800 gramlık mercanlar yakalıyoruz bunlara erkek mercan diyorlar burda bide şu sübye işini hallederde bir sinarit çekersek tam süper olur olta takımını nasıl yapacağımızı bi anlatırsanız çok sevinirim. eğer gelebiliyorsanızda buyrun gelin davetlimizsiniz
cem oltanın uç takımı ard arda bağlanmış 9/0 iğne daha büyükte olabilir. açılmayacağından emin ol. 7 metre geriye bir fırdöndü bunun önüne gezer kurşun 200 gr kadar (bir kaç tane). 7 metre dah tekrar fır döndü ve 200 gr kada aynı şekilde kurşun. 7 metre daha bir fırdöndü ve 200 gr kadar daha kurşun. ve bedenin geri kalanı. namık abi bedeni çamaşır ipinden yapardı. ben 100 lük kullnıyodum. çıkrıkta .60 kullanıyorum. ama sana tavsiyem bu takımı yapıyosan 1.20 lik misinadan yap. bu takımda sübye ve kalamar çekebilirsin. ikiside çok taze olmalı. ne kadar taze olursa balık alma şansın okadar çok olur. rölanti hızında çekeceksin. şunu unutma balık gelince panik yok çok sıkı bir tasma var. öyle sağlam atmalısın ki balık bile şaşırmalı. (kuzen bunu beceremediği için ne kuzular kaçırdı inanamazsın). kayalara yakın dip sırtlarında falan dolaşmalısınız işe yarar yani şöyle bişey ==========OOOO/8/==========7m======OOOOO/8/======-7m======-OOOO/8/==-7m====?==? ==== ip OOOO kurşunlar /8/ Fırdöndü ? iğne şekilinde sembolledim
foça için perşembe gündüz çıkılabilir ama hafta sonu cuma cumartesi pazar çıkılmaz fırtına nerdeyse. çıkmayın bence
ben havaya bakarken yazmışsın cuma fırtına. ben antalyadayım zaten gelemem. inşallah başka bi zamana yaz olur belki. bizde burda kuzu - mırmır avı arasında seçim yapmaya çalışıyoz bakalım belki sağlam bi kuzu raporlarız bellimi olur
abi bu anlattıgını tam olarak anlayamadım bir fotograf resim gibi birşey göstermen mümkünmüdür ? yani benim aklım hala sübyeyi en uca takmakta ağırlık falan takmayı planlamıyordum. yani misina 3lü kanca ve sübye takımı bu kadar diye düşünmüştüm bu kadar olursa batmazmı ?
sübye e yavaş yolda bile bu kurşuna rağmen havalanır. boş yaptınmı batmaz hoplaya zıplaya gelir su üstünden bana bi 20 dk müsade gidip fotoğraflayayım takımı
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=ALIAGA biz tam olarak foçadan çıkmıyoruz aliağadan çıkıyoruz rüzgar hızı 9 olarak görünüyor cuma günü
ayrıca ozan abi ben makineye bağlamayı düşünmüyorum misinayı kasnağa bağlayıp el ile kontrol etmeyi planlıyorum şayet çıkrıklı bir makine kısa bir kamış kullanmazsam hatamı etmiş olurum ?
fotoğrafları yüklüyorum. makinada dahil bide video göndereyim sana tam olsun . elde falan farketmez. hatta tasma açısından daha iyi olur. www.windfinder.com dan bakıyorum 16 knot veriyo 30 km saat gibi sert yani çıkılmaz
abi o siteyi ilkkez gördüm ben meterolojinin sitesinden bakıyorum bu güne kadarda hep tutturdular aliağayı bilmiyorum cuma günü kararlıyız daha önce çok dalgalı denizde balık tuttuk ama 30km rüzgar hızı çok çok fazla neyse moralimizi bozmayalım hiç
Buda bu yaz crazyfisher’le yaptığımız kuzu avı http://video.google.com/videoplay?docid=-6374590287810756543