Tekneden Sırtı avı için

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında Pascal33 tarafından paylaşıldı.

1. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    mERHABA 6.30 ahşap çok geniş havuzlu olmayan karpuz kıç bir teknem var buna sırtı çekmede kullanacağım kamışlar takmak istiyorum,bu tarz aparatlar var mı bir de kaç takım atabilirim iki tane kullansam bir birine dolaşır mı?
    Teşekkürler

2. oniks16

oniks16 ismail doganay

yanlış bilmiyorsam tek takım atabilirsin manevralarda karışmaz mı çift takım?

3. EUPHRATES

EUPHRATES erdem

aynı anda ıkı takım çekebilme şansın oluyor ama oldukça zorlar bırini elle diğerini kamıs tutucu ve çıkrıklı kamış ile kullanıyorum,cok sık manevra yapmaz isen büyük sorun yaratmıyor,ama cok kıyı giriş çıkış yaparsan karışma durumu olbılır,

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Manevra yaparken geniş almalısın, olduğun yerde döndürmemelisin.

Buna azami dikkat edersen, 2, 4, 6, 7 kamış bile gezdirmen mümkün. Anahtar kelimeler, planer ve diver olacaktır.

Fakat bu kadar kamış takmanın pratikte pek bir esprisi olmayabilir. Bir su üstü, bir dip olmak üzere, iki kamış daha verimli olabilir. Yada bir downrigger ile su üstü, orta su ve dip gibi üç kamış belki.

5. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    skoylu ustama katılıyorum.Kullanacağın kamış ve misinalar ancak sudayken farklı su seviyelerinde olduğunda daha verimli olabilir...

6. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    5.85 balta burun balta kic, kik (dar enli) ahsap teknemde 2 ila 4 takim arasinda sirti cekiyorum, genelde, karistirmadan. 4 takimdan biri zargana icin ipek, onu saymasaniz da olur:) planor, dowwnrigger vs kullanmiyorum. serdar hocamin da bahsettigi uzere, gerekirse ve de usuluyle yapilirsa 5-6 takim bile cekilebilir. ama gerek yok, sizinki ya da benimki gibi teknelerde balik yakalama olasiligindan cok sikinti olasiligi arttirir.

onemli olan faktorlerin basinda takimlari derinlik siralamali cekmek geliyor. yani, ornegin iskeleden sancaga dogru siraladiginizda en derinden cektiginiz takim diyelim ki iskeleden, su ustunden gelecek takim sancaktan cekilmeli ve manevra yaparken hem genis bir turla hem de hep derin takimin oldugu yonden, bu ornekte iskeleden, donus yapilmali.

cok takimi teknede birden fazla kisi varken yapmakta fayda var, balik geldiginde mucadele sirasinda balik sag sol yapip diger takimlari da alabilir, bir kisi baligi cekerken digeri ya da digerleri obur takimlari toplamali. ayni zamanda mucadele icin manevra ya da tornistan yapilacaksa gene karisma ya da takimlarin pervaneye dolanma olasiligi da var, en hafifinden, agirlikli takiminiz durunca dibe inecek ve bir yerlere takilma olasiligi olacaktir. Tek kisi olunca, baligi aldiktan sonra diger takimlari toplayip kontrol edip hepsini bastan suya vermek lazim, o da bir suruye denk geldiyseniz vs, zaman kaybi demek. hepsi tecrubeyle sabit :)

benim sorunum 9,9'luk lombardininin dusuk devirde inanilmaz vibrasyon yapmasi. palamut vs. sirtilarinda cok dert degil de levrek, sinarit pesinde dolasirken rolanti ustu dedigimiz dusuk hizlar icin dusuk devirde banyonun icinde dolanan eski model merdaneli camasir makineleri gibi zipliyor makine. sarsintidan kizagi kirildi en son. en kisa zamanda ayna kic bir polyestere terfi etmek gerek.