Teknelerde Zehirli Boya Kullanımı

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında RANGER_ tarafından paylaşıldı.

  1. RANGER_

    RANGER_

    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    Tekirdağ
    Teknelerde zehirli boya kullanımı
    Teknenizin özelliklerine göre doğru zehirli boyayı belirlemek çok önemlidir. Bu seçimde teknenizin tipi, azami hızı, bulunduğu liman veya marinanın bölgesi, bağlı kalma süresi dikkate alınmalıdır.
    Selfpolishing tipi zehirli boyalarda, boyanın etkisi kat başına 4 ay cıvarındadır. Çekek süreniz 12 ay ise 3 kat zehirli boya tatbik etmeniz gerekmektedir.

    Selfpolishing boyalar, belli ortalama hızlara göre tasarlanmıştır. Tekneniz uzun süreler bu hızın çok altında seyrederse (veya limanda uzun süreli yatarsa) su kesiminiz kirlenir. Yada, tekneniz çok hızlı seyrederse (fazla mile dayanıksız yanlış zehirli tatbik edilmiş ise) zehirli boya kontrolsüz çözünerek teknenizi erken çekek yapmanızı gerektirebilir.

    Teknenizin baş ve kıç kısımlarında aşırı aşınan bölgeleri ek katlarla korumanızda gerekecektir.

    Kekamoz diye bilinen midyeler, salgıladıkları çok etkin tutkal sayesinde teknenizin su kesimine ve karinasına yapışırlar. Bu kakamozları koparırken, lamine teknelerde jelkot ve elyaf hasar görebilir. Bu noktalarda, zaman içinde osmoz başlar. Teknenin karinasına kekamoz yerleşmesini gözlemliyerek mutlaka önliyebilirsiniz.
    [​IMG]

    Uygulama esnasında zehirli boya uygulanacak yüzey tatlı suyla iyice yıkanarak temizlenlenmeli ve yüzey hertürlü atıklardan ve tozlardan arındırılmalıdır. Alttaki zehirli boya cinsi ne olursa olsun, yeni uyguluyacağınız zehirli boyanın uzun ömürlü olması için mutlaka üniversal anticorrosiv bir zehirli boya astarı kullanılmalıdır. Zehirli boya uygulamanızı sabahtan başlıyarak 1 kat astar 6-8 saat sonra 1 kat zehirli boya ertesi güne sabah 2. katı atıp 6-8 saat zaman aralığı ve 3. kat ile tamamlıyabilirsiniz.
    Rüzgarınız bol,şansınız daima sizinle birlikte olsun


    Saygılarımla,
    Mehmet BALOGLU
     
  2. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler ederim
     
  3. SİNARİT

    SİNARİT

    Mesajlar:
    167
    Şehir:
    İSTANBUL - KAZ DAĞLARI-EDREMİT KÖRFEZİ
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    Bir şey sormak istiyorum, en son sürdükten sonra kaç saat beklemeliyiz denize indirmek için ?
     
  4. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Valla bizde de bir ahsap var.Ne marka ne birsey ,senede bir surup geciyoruz.
    Ama bizimkini avlandıktan sonra kıyıya cekiyoruz(iki ahsap merdiven uzerinde). bu da sıcaktan catlamalara neden oluyor..
    Verdiginiz bilgiler cok kıymetli.Bundan sonra gozonunde bulunduracagım..:)
     
  5. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Paylaşım için teşekkürler
     
  6. RANGER_

    RANGER_

    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    Tekirdağ
    zehirli boya

    Zehirli boya sürüldükten sonra hemen denize atılması gibi bir yanlış inanış var, önce bunu açıklamak gerekir. Boyalar ortalama olarak üst kurumalarını 1-2 saat içinde tamamlarlar, fakat dip kurumaları farklı cinslerdeki boyalara göre 6 veya 8 saat arasında değişir.

    Zehirli boya uygulamalarında en erken 6 saat en geç 3-4 gün içinde atılması gerekir. 3-4 günü geçersede çok önemli değil sadece çok sıcaklarda zehirli boya yüzeyine dokundukça tozuma yapar.

    Saygılarımla,
    Mehmet BALOGLU
     
  7. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Bilgiler elbette çok faydalı olmuştur,tekne sahibi olanlar ve olmak isteyenler için.Yalnız hazır konusu acılmışken sormak istedım,acaba bu teknlerde kullanılan boya,vernik v.b şeylerin denize zararı var mı? ya da kalitesiz,ucuz v.s olanlar cevreyı kirletir mi?
     
  8. RANGER_

    RANGER_

    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    Tekirdağ
    Zehirli Boyalar ve Dünya Çevre Örgütleri

    Dünya çevre örgütleri 1993 yılından bu yana denizlerdeTBT zehirli boya yasakları, ve diğer zararlı boya hammaddeleri ile yakından ilgilenmektedir.
    TBT ürün performanslarının yerine firmalar yeni arayışlar içindedir. Kasım 1999’da IMO, zehirli boyalar kararını kabul ederek tüm dünyada kanuni bağlayıcılığı olan ve gemilerde kullanılan antifouling sistemlerinin zararlı etkilerini hedef alan kesin kararların altına imza attı. Karar, gemilerdeki antifouling zehirli boya sistemlerinde bulunan denizlere ve deniz canlılarına zararlı maddelerin 1 Ocak 2003 den itibaren bazı maddelerin yasaklanmasını ve 1 Ocak 2008 den itibaren de tamamen yasaklanmasını içermekteydi.
    İMO Konferansında da kabul edilen konvansiyonun ek-1 bölümü, 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren kısmi, 1 Ocak 2008 tarihinden tüm gemilere, antifouling boyalar için bazı kesin yasaklar getirmektedir.
    Çevre için hepimiz üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız.

    Saygılarımla,
    Mehmet BALOGLU
     
  9. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Sayın Mehmet Baloğlu,

    Bu düzenin bir parçası da bizler olduğumuz için doğaya sahip çıkmak hepimizin hayat boyu borcu.Umarım her geçengün bilinçlenerek bize bırakılandan daha güzel bir doğayı çocuklarımıza,torunlarımıza bırakabilriz.

    Verdiğiniz değerli bilgiler ve çalışmanız için sizi tebrik ederim.Ayrıca ilginize teşekkür ederimn.Saygılarımla...
     
  10. ottoman fishing team

    ottoman fishing team taykan AKTUNA

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    orjinal makineler..japan gs9..gibi koleksiyon
    En İyi Avı:
    tarhi limiti eski üst üste tutulmuş tırofeler
    teşekkürler,,,,,
     
  11. MİDYE 17

    MİDYE 17 TUFAN DİLER

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    İSTANBUL
    Merhaba
    Aranıza yeni katılan deniz dostlarından biriyim. 6.30 m boyunda tuzla 2003 yapımı fiber bir teknem var. Üzerinde 20 beygir yanmar dizel motor bulunmaktadır. İşimim gereği 4 ay aralıklarla yzın tekneme binmekte 15 ekim gibi Çanakkale Bozcaada da teknemi takoza almaktayım Ancak teknenin yıldan yıla yaptığımız zehirli boya uygulamasını bir türlü istenilen gibi gerçekştiremedik
    Zehirli boya uygulamasından 15 yada 20 gün sonra tekne 1 yada 2 gün sabit bağlı kalsa derhal yosun yada kakavoz yapmaktadır. Konuyla ilgili sizlerin bahsettiği tüm yükümlülükleri hemen hemen yerine getirmekteyim. Hatanın nereden kaynaklandığını varasa konuyla ilgili önerilerinizi beklerim Saygılarımla.
     
  12. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Tufan abicim demin açmış olduğunuz konuda ben size bir lik verdim bir bakın isterseniz. ;) ;)
     
  13. MİDYE 17

    MİDYE 17 TUFAN DİLER

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    İSTANBUL
    Sevgili Müjdat
    Tshirt konusundan mı bahsediyorsun?
     
  14. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Hayır abi bi konuda yardım istemiştiniz konu açmıştınız bende size link vermiştim ama o açtığınız konuyu bulamadınız galiba ben size buradan vereyim linki.

    Tıklayın abi.: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=15428
     
  15. maviay1980

    maviay1980 Ahmet Rauf Yılmaz

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    İZMİR
    Ahşap teknelerde IC Macun (Çelik Macun) çekildikten sonra toz zımparası yapılır.Zımparadan sonra 1 kat Zehirli Boya Astarı akmakta fayda vardır zira oda zehirli epoxi boyadır.Zehirli boya kalktığında altta astar aynı işi görmektedir,bilmeyenlerin dikaktine sunulur.Yorum meselesi ancak 4 ayda bir tekneyi karaya alma gibi bir durum söz konusu değildir.Zehirlinin astarını vurduktan bir gün sonra sabah 10-11 gibi zehirli boya bitirilir ve tekne 4-5 saat içerisinde denize bırakılır şahsen biz böyle gördük dededen.Diğer taraftan zehirli boyanın kaliteside önemlidir.Sanırım şu an için piyasada en yaygın olanı DYO'dur kullanmak isteyenlere tavsiye edilir.Bir de şunu belirtmekte fayda var bu zehirli boyanın mavi renkli olanları biraz daha pahalı ve daha yoğun kıvamlıdır;dolayısıyla daha verimlidir.Teknelerde önemli olan su altı ana karina ve kontra karinanın korunmasıdır.Şu an piyasada bulunabilmekte olan plastik karinalar vardır;Kontra karinaya plastik karina çaktırılar alt tarafı 100ytl masraf ister ve karinanın kırılmasında kurt girmesine bire bir etkilidir.Aşağı yukarı bir plastik karina ile 5 yıl kontra karinayı değiştirmeye gerek kalmaz.Polyester Epoxi kaplı teknelerde IC çelik macun sürmeden Zehirlinin astarını atıp 1 gün ardından zehirli boya 1 kat iyice yedirilip 4-5 saat kendini çekmesini bekleyip suya salmada yarar vardır.
    Not:Yaklaşık 8 yıl önce Bulgarca,Yunanca yazıya benzer yazılı yani ithal menşeili zehirli boya almıştım ki şu an kıyasladığımda 2 galon yerli zehirli boyanın fiyatı ile 1 galonunu alabilmek mümkündü ancak o zamanlar toyduk ve piyasada bulabileceğimizi sanarak markasına bakmamıştım,yabancı marka ürün kullananlar bana iletebilirlerse sevinirim.
    Bol avlar;İyi seyirler dileğiyle...
     
    Son düzenleme: 20 Mart 2008