teknem ben deniz ve balıklar

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    değerli üstadlar herkesin bi hayali vardır ya benimde en büyük hayalim bi gün kendi teknemi alıp yaşım kaç olursa olsun istanbuldan ayrılıp hayatımın diğer kısmını denizlerde geçirmek :rolleyes: denizin ortasında ne iyip içiceğime gelince o kısmı bende merak ediyorum ama denizlere açılmadan önce bi miktarda para biriktirip istanbuldan ayrılınca belli limanlarda ihtiyacımı tedarik ederim heralde:confused: benim sizlere bi kaç sorum olucak bu konuda

1. teknemi aldım diyelim kullanana kadar nereye koyucam cebime sığmaz heralde :D

2.istediğim gibi denizlerin adamı olabilirmiyim:confused:

3.sizce çokmu hayalperestim

(not:hayalim uğruna ölmeye rağzıyım ve istediğim sadece denizde kalıp sürekli balık avlamak diğil denizde yaşamak saplantılı biri diğilim balık tutma konusunda)

Son düzenleme: 4 Eylül 2008
  2. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    cevaplar basit
    1-kullanacağın zaman alırsın şuan satılık 5-10.000 tekne vardır illaki biri sana uyar
    2-olursun okumaya başla şimdiden
    3-benim kadar değil

3. ozan

ozan Ozan

çalışmak lazım parasız olmaz;)

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    orası muhakkak 30 35 ime kadar yurt dışında biyolog lukyapmayı düşünüyorum eimden geldiğince para biriktirip yanıma en az 30 40 milyar para almak gibi bi düşüncem var

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Ancak geleceğini emin ellere alırsan olabilecek bir şey gibi geliyor bana 30-40 milyar değilde yanına almak aylık belirli gelirin olsa gayrimenkul mesela 10-15 milyar kesin gelen yaparsın ne olacak . Limanlarda durup bankadan çekersin paranı :D Tekneyi erken almayı düşünüyorsun anladığım kadarıyla önce küçük teknelerle başla kendini geliştir sonra büyütürsün :D

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bi yerden bişe bulup dalga geçiceğini tahmin ediyodum zaten namık abi yanıltmadın beni :D napalım canım insanlık hali

benim hayalini kurduğum hayal en az 15 20 yıl sonra zaten namık abi üzerinde yaşayabiliceğim bişe almak lazım kayıkla kürekle uğraşılmaz o yaştan sonra valla :D

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    dediğin mantıken çok çok doğru ama pratikte çok zor gibi geliyo bana üstadım sonuçta benim bu hayalimi uygululamak için düşündüğüm yaş en geç 40 yani dediğin gibi ayda 10 15 milyar getirisi olan gayrimenkul için çok daha uzun yıllar çalışmak gerekir diye düşünüyorum mısırdaki olaki bi amcamdan miras kalmazsa tabi :D bakarsın bizim arka bahçeden gömü çıkar yahu yarın ben orayı bi kazıyim:D

8. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Ben hatta sana yolu tarif edeyim :D
    İstanbul
    Rodos
    Sardunya
    CebeliTarık
    Santa Cruz
    Cape Verde
    Atlantik okyanusunu geçip
    Virgin Island
    Panama kanalını geçip
    Pasifik Okyonusunu aşıp
    American Samoa Island
    Sonra biraz aşağıya New Zealand
    Sydney
    Indonesia
    Maldivler
    Yemen
    Mısır
    Süveyş Kanalı
    Kıbrıs
    Antalya (Namık a uğramadan olmaz :D )
    Bodrum (Serdar modumada uğranacak)
    İzmir (E bizide görürsün heralde)
    İstanbul (bitiş yaklaşık 1 sene sürer heralde :D)

9. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    bence en güzeli teknesi olan arkadaşlar edin ( EN GÜZEL TEKNE ARKADAŞIMIN TEKNE )misali sonra kendine güveniyorsan al bi tane ;)

en güzel tekne senin olsun:p :p :p :p

:cool: :cool: :cool:

10. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla çok sağol benim lisede gördüğüm coğrafya bu kadarına yetmezdi heralde :D ben izmirden yine rodosa geçerim artık istanbuldan ayrıldıktan sonra bi daha dönme gibi bi niyetim yok:D

11. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Uganda'lı demişki!

Furkan Kardeşim, önce hayatını bir kur, stabil bir meslek ve gelirin olsun, sonra kalan zamanını denizlerde geçirmeye başla bence.
    Unutma; hiç bir şey hayallerden daha gerçek olamaz
    Bir Uganda atasözü der ki;
    "Binlerce kilometre sürecek bir yolculuk, yalnızca bir adımla başlar."

12. ozan

ozan Ozan

tekne sahibi arkadaşlar adamı eker. en iyisi kendi teknendir;) :D :D

13. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    valla ekilmek istemiyorsan iyi bi çapa çekici olacaksın:D :D :D

ben öyle yapıp hiç ekilmedim:D

ama yaşlandık artık:eek:

artık kendi teknemiz var:rolleyes:

anlamışsındır umarım;)

:cool: :cool: :cool:

14. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    tecrübe konuşuyor :D :D

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Furkancım sana tek kelime ile cevap vereyim SÜRÜNÜRSÜN.......

Geleceğini garanti etmeden bu işler imkansız.

16. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Kardeşim öncelikle benim hayali çalma kızarım sonra..

İkincisi de henüz yaşın 17 önce okul askerlik evlilik eşya düğün müğün tarak kürek birsuru yolun var..

Once bunlara konsantre olursan daha iyi olur ama hayalini de hiçbir zaman aklından çıkartma..

Ne demiş N@mık Kemal.:

Hayalle yaşayanın da alnından öpeyim yaşamayanın da..:D :D :D

17. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Kardesim,

Hayatta hayallerimizi degerlendirirken onlarin yolunda ilerlerken biraz fason , herkesin tarif ettigi bicimde olaya girmemek lazim. Yani " belirli bir gelir duzeyine ulasmak, sonra bu geliri elde ettigin , biriktirdigin meslekten, o gune kadar ki yasam standartlarindan, egitiminden uzaklasmak, yillarca biriktirdigini, yaslilik gunlerini dusunmeden bir hayale harcamak zamani gelince olacak isler degildir.

Ancak hedefi baska bir formatta yazabiliriz.Mesela mademki biyologsun neden deniz biyolojisini uzmanlik alani olarak secip, kalkip bunun yaninda yazmayi , fotograf cekmeyi, balikcilik, doga sporlariyla ugrasmayi, ornegin cok iyi yuzmeyi, diplomali dalgic olmayi, zipkin avciligini , izcilik ve treking gibi icinde kamp yasami olan deneyimleri, yelken, kayak gibi yapmayi , kucuk tekne kaptanligi sertifikasi almayi, ciddi hobiler ve amaclar olarak gelistirip , egitiminde iyi dereceler tutturup, Ingilizceni ve hatta bunun yaninda bir baska dili daha gelistirip, Avusturalya, Yeni Zelanda, Kanada gibi gelismis Ulkelerin deniz bilimleri uzerine faliyet gosteren bir teskilatina is basvurusu yapabilirsin. Bu konularda hayatini oz veriyle vermeye gonullu olacak , toplumdan uzak, denizlerde baliklarla ugrasacak bir insan olmak herkesin yapabilecegi bir is degil.Hele bunu cok onceleri planlamis bahsettigim hedefleri oncelikle eline gecirmis bir insan bu adamlarin tam aradigi profildir. Iste bu yuzden de aslinda gercekci hedeflerle dusledigin dus olmaktan cikar ve cok kolaylasir.Bir de bakarsin Galapagos adalarindasin, bir de bakarsin insanlarin uzerine cikmasi yasak deniz koselerinde kimsenin gormedigini bilmedigini yasiyor, bos zamanlarinda kimsenin erisemedigi cennetlerde olta atiyorsun.

Boylece muhtesem saygi goren, butun dunyaca taninmis, yazilari calismalari bilimsel dergilerde basilan, oldukca orjinal ve sira disi bir yasam suren, ve hatta kendi bakis acilarini, tecrubelerini, denizle balikla ilgili hobosini yazan, kitaplastiran, belgesel ve filimlere konu eden bir karakter olabilirsin.

Para problem olmaz cunku isini yapiyorsundur.Bir yandan kazaniyorsundur. Hatta spansorlerin vardir.Ancak butun bunlarin olabilmesi icin bir seyi istemek sadece yetmez. Istedigini elegecirebilecek adami yaratabilmen lazim ki iste isin en guc tarafi orasidir. Sevgili arkadasim, gunlerce insansiz kalmayi, konusmamayi,aile coluk cocuk derdini biraz kadere birakmayi becerebilecekmisin. Kendinle yapayalniz kaldiginda icindeki adamla uzlasip , herkesden ve herseyden evvel onunla muhtesem bir arkadaslik kurabilecekmisin...?

Ha bunlari yapabilirsen inan bana o hayallerin assagi yukari yuzdeyuz profili bu olmasa da inan bana illaki olacaktir.

Baska bir yontem daha...Ne is yaparsan yap.Sonra bir gun bu dunyada her kesin ve herseyin yuzune sevgiyle haykirabilecegin evrensel bir konunun sempatizani ol.Kalk o konunun bu dunyada var olabilmesi icin sembolik bir deniz gezisi duzenle.. Mesela dunyayi bir yelkenliyle veya kurekle veya artik neyse onunla gezecegini , yolda basina medyaya konuyla ilgili mesajlar verecegini ilan et.Git bu yolda sponsorlar bul ki bu cesit konulara Dunya uzerinde sponsor olan kulupler vardir.Ancak burda cok onemli bir nokta var yaptigini kendin icin yapmiyacaksin , vizyonun icin yapacaksin. O adami olacaksin...Kendini ve vizyonunu ifade edebilecek, konustugun yolda delikanlica yuruyebileceksin. Kolay degildir bunlar. Cunku bu yol tek kelimeyle ciddi olarak yasamini ortaya koyup onu riske edebilmek demektir. Ama inan bana bir gun denizlerde amacsiz ve sorumsuz , bir teknenin icinde hayatini , yalnizlik ve yitiklikle riske edecegine
    bunu yap hic olmazsa gercek bir vizyona ve butun insanliga bir hizmetin olur.

Yontemler farklilik gosterebilir.Ama bir tanesi vardir ki hic bir zaman sasmaz.

Bu Dunyada genel insan karakterinin yaptigi en buyuk hata once sahip olmaya, sonra sahip olduguyla yapmaya, ondan sonra da yaptigiyla olmayi hedeflemesidir.

Oysaki hikaye tam tersidir. Once olman, olduktan sonra yapman, yaptiktan sonra edinmen gerekir.

Umarim anlatabiliyorumdur.

Genclik duslerimiz bizlere yildizlara ulasmak icin verildi... Bu muhtesem bir guctur.Akilla dogru yere kanaliz edilebilirse insani dusledigi yildizlarin bile otesine goturebilir... Kacmak icin degil, oldugunu yasamak icin secmeli, karar vermeli, mucadele etmeli ve yasamali insan. Once kendi kendine ne oldugunu soyle, ne olmak istedigini degil. Kimsin dostum? Bunun cevabini biliyormusun?

Umarim anlatabiliyorumdur.Keske bir omru harcayarak anlayabildigim bu bakis acisini birileri senin yasinda bana anlatabilmis olsaydi... Gene de bunu algilayabilmek icin sarfedilmis bir omre sahip oldugum icin mutluyum. En azindan maceram duse kalka da olsa bana pesinde oldugum insani olabilmeyi, o insani gonul huzuruyla anlayabilmeyi nasip etti. Bir de tam olarak anlatabilsem butun dunyalar benim olacak.

Kisaca yolculuk once icte sonra disdadir. Icinde bitiremiyen hic bir zaman disinda acilmayi beceremez. Hayallerine bir gun "cocuk sacmaligidir" yakistirmasi yapip, unutmayi secer.Umarim sen de boyle olmaz.

Sevgiyle kal...

Son düzenleme: 4 Eylül 2008
  19. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Furkan evlenirsen bu iş tam hayal olur ;):) Demedi deme :p

20. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    öncelikle bütün abilerime üstadlarıma teşekkür ediyorum bana değerli fikirleriyle yardımcı olmaya çalıştıkları için sonra hüseyin abime çok çok teşekkür ediyorum bana muazzam bir profil çıkardığı için ve hayatımı yönlendirmem için mükemmel bir fikir verdin bana . . .