Selam arkadaşlar Teknemi baksın diye emanet ettiğim sahilde yaşayan turgay isimli bir şahıs tarafından çalınmıştır.Teknenin resmi aşağıdadır.Benimki ile birlikte orada bağlı olan başka bir arkadaşınkinide çalmıştır.Bulunduğunuz bölgelere bugünlerde biri fiber biri ahşap ilk kez gördüğünüz tekneler gelirse lütfen haber verirmisiniz.Ahşap tekne 4.5 metre boyunda zehirli boyası yeşil,gövde beyaz boyalı üstü ceviz pinotekslidir.İçi mavi boyalıdır.Üzerinde kıçtan takma 2007 model 4 zamanlı johnson 9.9 beyaz motor vardı.Teknenin adı TÖBAD.Fiber tekne 4.5 metre boyunda gövdesi sarı boyalı içi beyazdır.Üzerinde 2004 model 4 zamanlı mercury 15 lik siyah motor vardı.Tekneler yeşilköyden 15/10 tarihinde gece 10:30 gibi alınmıştır.Turgay denen şahıs hafif kamburumsu zayıf yapılıdır.Tatar olduğu için tatar olarakta bilinir.Tel : 532 665 54 84
Tamer bey öncelikle geçmiş olsun çalan kişiyi biliyorsanız jandarma yada polise bildirdinizmi en kısa zamanda bulunmasını dilerim
Geçmiş olsun üzücü bir olay umarım biran önce siz ve arkadaşınız teknenize kavuşursunuz. Çalan kişinin belli olması sebebiyle bulacagınıza inanıyorum. Ayrıca resimler görünmüyor
Geçmiş olsun Tamer abi, en yakın zamanda temiz bir şekilde bulursun inşallah. Fotoğraflar bende görünmedi yalnız?
Geçmiş olsun. Resimlere baktım Tekirdağ sahiline düşerse büyük ihtimal ile görüürüm ve size haber ederim. İnşallah umduğunuz yerlerde kısa zamanda bulursunuz.
Umarım teknenize kavuşursunuz, ancak ; bu tip konularda çok ehil kişilere güvenmelisiniz, mesela çaldı demişsiniz ancak maalesef kanunen bu hırsızlığa girmiyor, emniyeti suistimale giriyor ondada şahıs yakalandığında hakime çıkıp kullanma amaçlı almıştım vb. deyiveriyor.Sonrası tutuksuz yargılanma ve beraat tabii.Ceza alma durumu çok çok düşüktür. Adı üstünde siz emanet etmişsiniz çünkü. Başka bir örnek daha vereyim, mesela paralı garaja anahtarı üstünde bıraktığınız arabada döndüğünüzde yerinde yoksa hırsızlığa girmez. emniyeti suistimale girer.
Zaten bulursam onları cezasını ben keseceğim buna emanete ihanet,bindiğin dalı kesmek,besle kargayı oysun gözünü gibi şeyle söylenebilir.
Büyük geçmiş olsun öncelikle. İnsana güvenilmiyor işte... Üsküdar - Kuzguncuk civarında görürsem ulaşırım ben de size
Kesin olarak eminmisin bu adamın çaldığına,Turgay denen adam yani emanet ettiğin kişi teknenin hemen yanında mı barınıyordu ne kadar zamandır nasıl göz kulak oluyordu tekneye,kaç gün olmuş daha tekne kaybolalı,İstanbulda buradan haberlerde seyrettiğime göre baya yağmur ve rüzgar varmış acaba başka bir durum sözkonusu olabilirmi yada meseleye daha iyimser bakarak o emanet ettiğin kişi balığa çıkmıştım başıma bir olay geldi mahsur kaldım falan diye birkaç gün sonra çıka gelmesin,40 yaşında olgun bir insan sayılırsın güvenip emanet edebilecek kadar demekki bu şahsı çok iyi bir tanıdığındır diye düşünüyorum,inşallah herşey kısa zamanda yoluna girer
Demek ki o kişi de ortada yok. Aksi takdirde gidip adama hesap sorardı. Hayırlısı ile bulunur inşallah.
Selam arkadaşlar tekneyi arnavutköy barınağında buldum.Tabii üzerinde ne kürek,ne çapa,ne motor vardı.Arkadaşın motorunu takıp gecenin 10 nda ta arnavutköyden yeşilköye getirdim.Tırsmadım desem yalan olur çünkü motora birşey olsaydı allaha emenettik artık.Neyse benim için hem macera hem tecrübe hemde boğaz turu keyfi oldu
. Tamer merhaba Geçmiş olsun öncelikle, Teknene kavuştuğuna çok sevindim. Maceranı biraz daha detaylı dinlemek isterim açıkcası. Selamlar.
tofi abi şu tekne olayını bir anlatsan da bizde dinlesek, biraz maceralı olmuş sanki, bu arada geçmiş olsun.