teknem için fikirlerinize ihtiyacım var!!!

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında grida35 tarafından paylaşıldı.

1. grida35

grida35 cem ünlü

Favori Kamış:
    d.a.m. steelpower
    Favori Makine:
    Penn 114 H2SP Speial Senator
    En İyi Avı:
    bluefin tuna 280kg

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

en 250
    boy 710 ufak bi kabin yada kamara olabilir veya ortaya bi konsol kendim marin kontroplak ile yapabilirmiyim üzerine polyester bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim saygılarımla

2. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    tekneniz öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın,
    sorularınız için yardımcı olamam ama gözüme takılan bir şey oldu
    karadaki tekneyi ağaca bağlamışsınız özel bir sebebi varmı:)

3. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Güle güle kullanın. Livarınızdan balık eksik olmasın.

Bence marin kontraplakla falan uğraşmayın. Ben kendi tekneme yaptım teknenin dengesini bozdu. Tekne ağırlaştı ancak en ufak dalgada fena sallanır hale geldi ağırlık merkezi üste kayınca.

ben derimki profillerle yapılan katlanır bırandalardan yaptırın. İstediğinizde toplar istediğinizde acarsınız. Kabin yaptıra bilirsiniz. Ama buseferde karaya almak indirmek zorlaşacak.

bence tüm sorunlarınızı branda ile çözebilirsiniz.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    bence bu tekneyi bu haliyle kullan hiçbirşeye gerek yok diye düşünüyorum. sadece bir güneşlik olabilir.

5. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    Güzel tekneymiş, güle güle bol balıklı günlerde kullanın. Bazı brandacılar körüklü tente diye tabir edilen bir tente yapıyor. Krom borularla açılır kapanır gayet kullanışlı oluyor bence öyle birşey düşünün, kalite malzeme kullanırsınız 2000TL gibi bir ücret tutar sanırım. Daha uyguna da bulunabilir.
    Bu arada tekneniz ne marka?

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    kardeşim hayırlı ugurlu olsun çok güzel bir tekne bu iyi günlerde kullanmak nasip olsun kardeşime benimde teknelere karşı merakım var bu tekne için öncelikle ne yaptıracaksan tekne boyu ve agırlıgına uygun momentte yaptırmanı tavsiye ederim pruva burun kısmına bir tane havalı duba koymanda yarar var o bolün sanki biraz savunmasız kalmış tekne içine konsol yapacaksan eger bu teknenin tam bir planı var ise ki vardır projesiz satmazlar bu tekneyi onu incele bide bulundugun bölgede hani bu 4x4 araçlara arka bagaj kaplama yapan firmalar olurya onlara bi bak onlarda aradıgın malzemeleri temin edebilirsin bulamassanda tam ölçüleri ver ben bizim sanayiden bir kontrol ettirim ...saygılar

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Devrilmesin diye olabilirmi :)

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Teknede arabasıda fotoğraflarda gıcır gıcır ve tıkırında gözüküyor. Hic bozmayın derim. nekadar delik açarsan yada ekeleme yaparsan sonrasında bir o kadar daha istiyor.
    yukarıda arkadaşlar açılır kapanır, ya da moduler tentelerden bahsettiler. Hareket halinde deiğilde, demirlediğin zaman gölgelik olasun diye çekebilirsin ama güneşin durumuna göre bazen çokda fayda sağlamıyor. Bazen şemşiye açsan daha iyi ...
    eğer tente koyacaksanız protatif olur ve dört tane 10 luk pedestal takarsınız tekneye görünümü bozmaz (Krom olmalı), direkleride yine krom veya aluminyum yaparsınız tenteyide ne secersen sec dengeyi bozar, oyuzden elinde ne varsa onu kullan derim.

Eğer ustune kamara yapacam dersen olur, olmaz diye birşey yok ama çok uğraştırabilir ve görünümü bozabilir. + artı kamaraların için çok güneşte sıcak olur, bir arkadaşım 70 derece diyordu ya abartmış olabilir.
    bu aylarda gece yola çıkarsanız bu sefer hava gece serinleyeceği için kamara size yuva gibi olacaktır, alttan gelen suyun sıcaklığıda insana başbaşka bir zekv veriri dişarısı serin serin eserken.

illa ortaya konsol atacaksan, portatif yap. çünkü teknen güzel. yine küçük krom malzemeden gövdeye papuç yaparsın tabi vidalarında krom olacek, ustune konsolu sök tak yaparsın, böylelikle hem fazla masraf olmaz hem orjinallik bozulmaz hem de .... rahatlık olur işte
    neyse gene çenem düştü, bayadır tekne muhabbeti olmuyordu
    rasgelsin

9. grida35

grida35 cem ünlü

Favori Kamış:
    d.a.m. steelpower
    Favori Makine:
    Penn 114 H2SP Speial Senator
    En İyi Avı:
    bluefin tuna 280kg
    öncelikle herkese tavsiyeleri için sonsuz teşekkürler çok mantıklı fikirlerde bulunmuşsunuz dediklerinize katılıyorum darthvader61 arkadaşımında dediği gibi römork olmadığı için dengesizdi devrilme riski var diye bağladım