Teknem ile yalnız başıma verdiğim mücadele ve işte balık. Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar bir kaç günden beri esen sert lodos bu sabah biraz hafifledi. Öğleden sonra çalkantılı olan deniz tam bana göre, tam balık havası diyorum ve tekneye bindiğim gibi denize açılıyorum.

Sırtı çekeceğim takımımın ön misinesını değiştirdim rapalaya ve fırdöndüye yeniden çok sağlam düğümlerimi attım bu sefer ön misinayı 045 asso duman rengi olanından 10 metre kadar kullandım, takımımı at ağzına gitsin boğazına diyerek saldım denize, devamlı orta sularda balığı arıyorum.

Bugün kafamda iki hedef balık var ya torik ya barakuda ama ben devamlı toriklerin olduğu yerlerde cirit atıyorum, bir türlü balık rastgelmedi bu durumlarda hemen rapalamı değiştiririm ve öyle de yaptım yeni 13 cm üst tarafı siyah alt tarafı parlak olan rapalamı taktım dolaşmaya devam ediyorum, derin sularda aradım orta sularda aradım sıra biraz sığ sulara geldi.

Dolaşıyorum ve balık vurdu bu vuruşu fazla hissetmedim çünkü dönerken vurdu biraz gaz verim tamam balık oltada ama aniden çok sertleşti ve misinayı elimden alacak, bulunduğum derinlik 12 metreler takımda 3 adet toplam 250 gr ağırlık var balığı biraz açıklara götürmeliyim.

İnsan yaptığı işini çok iyi öğrendiyse, biliyorsa üstelik birazda tecrübesi varsa bu durumlarda biraz sakin olabiliyor bende hep öyle yapıyorum balığım geriye doğru çekişi, çok sert kafa atmaları bana çok büyük bir balık gibi geliyor açıklara 20 metrelere kadar getirdim burada bir deneme yapmak istiyorum bu arada hemen kepçemi sağ tarafıma kolayca elimin altıda olacak şekilde koydum balığı çekiyorum üç adet kurşunu tekneye aldım ince misinadayım balığı gördüm beyaz bir balık kocaman bir torik gibi görünüyor ve aniden deli gibi derine doğru fişekledi tek tek kurşunları denize bıraktım biraz daha dolaşıp balığı yormalıyım gerçekten çok hırçın ve çok ani çekişler yapıyor gene bir deneme daha yaptım gene çekmeye başladı bütün kurşunları tekrar denize saldım burada dikkat edilecek çok önemli bir nokta var eğer kurşunlardan biri bir tarafa takılırsa bu balık bu takımı patlatacak gibi...

Yeni bir karar alıyorum kurşunları tek tek misinadan çıkarttım şimdi biraz daha garantili bu arada balıkta biraz yoruldu gene çekiyorum tekneyi görünce çıldırıyor ve dibe doğru fişekliyor artk balığı tekneye almaya karar verdim, tekneyi yan tarafa doğru çevirdim balık sağ tarafımdan teknenin ortasına doğru geliyor artık çok karalıyım yapacağım iş balığı teknenin yanına kadar getirmek aynı zamanda kafasını suyun üstünde tutmak.

Düşündüğmü bu sefer yaptım balık yan olarak teknenin yanında uzanmış yatıyor, bir elimde sol elimde misina sağ elme kepçeyi aldım ve balığı kepçeledim tekneye aldım, işte bu uğraşın en güzel tarafı bu, sanki zafer kazanmış komutanlar gibi çok mutluyum, gururluyum ve çocuklar gibi içimi bir sevinç kaplıyor, ne kadar güzel bir duygu iyiki amatör balıkçıyız iyiki bu güzel hobiyi seçmişik bundan sonra balığın fotoğraflarını çekiyorum yalnız olunca kendi fotoğrafımı kendim çekiyorum, otomatiğe 10 saniyeye ayarlıyorum, geçiyorum fotoğraf makinasının karşısına basıyorum deklanlöre biraz bekliyorum ve flaş çakıyor.

Biraz yoruldum her halde 5 saatten beri denizdeyim bundan sonra eve gidip bu avımın raporunu yazacağım sizlerle sevgili amatör balıkçı kardeşlerim, arkadaşlarım ve ağabeylerimle paylaşacağım.

Tabi bu ay çıkan ve her ay Orhan Baba'nın Teknesinden Balık avları adı altında bir köşem var bu ay çıkacak Oltacı dergisine de göndereceğim, sizlerde yapmış olduğunuz balık avlarınızı Oltacı dergisine gönderin sizlerinde avlarınız dergide de yayınlansın.:)

Çok mutluyum emeklliğim çok güzel geçiyor yapmış olduğum avlarımı sizlerle paylaşmaktanda çok memnun oluyorum, benim bu avımı okuyacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi gönderiyorum bu arada sitelerimizde üye olupta hiç katılmayan arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum katılın arkadaşlar,:)
    Sizlerin katılmanız ve gösterilen ilgi bizleri çok daha mutlu edecektir,:)
    Sizlere de güzel balık avları dilerim sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Aralık 2011
  2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Maşallah Orhan Ağabey, tebrikler vallahi! Oradan biraz da buralara doğru kışkışlasana ağabey o Torikleri! :D

Afiyet, şeker olsun.

3. asker1000

asker1000 YUSUF KOCAASLAN

En İyi Avı:
    Mersin baligi 96cm 4kg
    Orhan abi balik av raporlarin baya heyecanli ve bir okadar da güzel, tebrikler reeling
    gönlümden gecen tek bir istek var oda ileride ben de bol bol balik avlayabilmek hooked

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Orhan abi canavarı yakalamışsın:) tebrikler.

5. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    orhan abi cok yakişikli bir torik yakalamışsin

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Orhan amca maşşallah döktürmüşsün yine:)keşke Çanakkale'de yaşasaydım diyorum bazen.Senden birşeyler öğrenmek karşılığında miçoluğunu yapar fotoğraf makinenin deklanşörüne de basardım:DDaha irilerine inşallah amcacım şansın bol olsun.YAŞASIN AMATÖR BALIKÇILIK:)

7. deePblue

deePblue na

Orhan abi içimizi ısttın vallahi..
    sakın yalnız başıma aldım falan deme balığı..biz yanınızdaydık toriği çekerken:)
    okadar içten anlatım olmuşki..
    Tebrikler üstad.

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Orhan abi, avlarınız daim ve bereketli olsunreeling

9. muhsin

muhsin Muhsin YILMAZ

Favori Kamış:
    alba
    En İyi Avı:
    Terkos 5 kg turna
    Orhan abi tebrikler. Okurken kendimi suya atıp balığı yakalamak geldi :) Umarım nice böyle avlarınız olur. Sağlıcakla kalın.

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    :p :p :p Aynen valla! Yine şiir gibi bir av yapıp şiir gibi anlatmışsınız, tebrikler Orhan Abi!

11. Arda BAYSAL

Arda BAYSAL Arda BAYSAL

En İyi Avı:
    LAMBUKA 1,5 kg
    Anlatımınızda avınız da çok güzel.
    Sanki beraber av yapmışız gibi hissetim, raporunuzu okurken.
    Rastegele Orhan Abi.. :)

12. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    orhan abi tebrikler güzel av ve bir o kadarda güzel rapor olmuş.

13. ati39

ati39 Atilla

Favori Kamış:
    DAİWA CrossFire 270 CM
    Favori Makine:
    Quantum - sx 30F
    En İyi Avı:
    LEVREK 2.5 Kg
    Muhteşem anlatım,
    muhteşem av,
    Tebrikler Orhan abi...

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Kerem kardeşim, bu yapmış olduğum avımı beğendiğine çok sevindim, burada sizlerle sevgi ve saygı içersinde avlarımızı paylaşmak ne kadar güzel, ayrıca bu raporumdan sonra benim yaşadığım sevgi ve sevinceme de ortak olduüun için sana çok teşekkürler.:)
    Bu sıralarda torik ve barakuda devam ediyor ben sırtı avını çok seviyorum bu avdan da son derece zevk aldım sizlere de güzel avlar dilerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Yusuf kardeşim güzel tebriklerin için sana çok teşekkürler, inşallah yazın izinini Çanakkale'de Sivrice'de bizlerle baraber geçirirsin, beraber balığa da çıkarız selamlar, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

16. lepricon

lepricon lepricon

Favori Kamış:
    kendi kamışım
    Favori Makine:
    kendi makinam
    En İyi Avı:
    Deniz Turnası 60 cm
    orhan abi yine yapmıssın yapacagını klasiklesen raporlardan biri daha tebrık ederim daha irileri rastgelmesi dilegimle :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Ceyhun kardeşim nasılsın ne zaman geleceksin seni bekliyoruz sevgiler hoşçakal.:) :) :)

18. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Orhan amca tebrikler.. herzamanki gibi torikleri arayıp tarayıp buluyorsun :)
    senin raporlarını okumak ayrı bir zevk eline sağlık.. Rasgele..

19. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler orhan abi almışsın gene deli oğlanı:)

20. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Orhan abi ellerinize sağlık.İmrenilecek derecede güzel bir av yapmışsınız.Elleriniz sağlık.