Teknemiz için uygun motor?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında darkelf tarafından paylaşıldı.

1. darkelf

darkelf Volkan

Herkese sevgiler...

bugün 4.50 metre oldukça geniş fiber bir tekne aldık. Tekne yaz boyunca kumburgaz'da duracak ilerleyen dönemlerde küçükyalı, maltepe civarlarında marinaya bırakmayı düşünüyoruz. Sizce kaç beygir motor Maltepe ve Adalar arası balık tutmak ve max. 5 kişi ile beraber gezmek için yeterlidir? 15 beygir veya 9.9 motor düşünüyoruz uygun mudur?

saygılar...

2. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    9,9 uygundur 15 için adb gerekli. Kumburgazın neresindesiniz? bende kumburgazdayım yardımcı olabilirim

3. blue marlin

blue marlin murat elyiğit

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    9,9 uygun onun üstündeki motorlara kıyı kaptanlık belgesi lazım
    size 9,9 çok uygun imkanınız varsa 4 zamanlı alırsanız çok rahat edersiniz

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

15 ve 9.9 motorların ikisinide kullananların çok iyi bildiği gibi (silindir çapları aynı olan markalardan bahsediyorum yamaha suzuki jhonson vs) aralarında hemen hemen hiç fark yoktur. Hemen aynı hızı ve güzü üretirler. Hatta 9.9 un karburatörünü -pervanesini karburatör memelerini vs değişerek 15 hp yapabilirsiniz. Ancak yaptığınız masrafın karşılığını alamazsınız. Bütün servisler aynı şeyi size zaten söyleyecektir. Bu nedenle 9.9 alın hem yakıtı daha iyidir.

5. darkelf

darkelf Volkan

sanırım dün çıkan yasayla teknelerde beygir üzerinden uygulanan vergiler kaldırıldı. o yüzden vergi sorunu olmayacağını öğrendim. kışa doğru adb için başvuruda da bulunmak istiyoruz. ben zümrüt sitesinin oradayım. Siz neredesiniz?

6. darkelf

darkelf Volkan

9.9 maltepe ve adalar arası 4-5 kişi giderken performans açısından problem çıkartırmı?

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hava ani patlarsa çıkartabilir ki bölgede ani hava değişiklikleri çok sık olan birşey. Ancak zaten 4.5 m tekne başlı başına bu yolculuk için doğru değil. İster 25 hp takın değişmez. 6 m ile 1-3, 2-4 bile zor bir yolculuk olabiliyor. Çok riskli.

8. eşkina

eşkina

Merhaba,
    4.5 metre geniş tekneyle 4-5 kişiyle adalara gidecekseniz 9.9 ve 15 bg gücünde motor uygun değildir. Teknenin markasını yazmamışınız ama çeşitli markaların ağırlıkları 180 - 270 kg arasında değişebiliyor.

Hafif dalgalı denizde 5 kişiyle rahat yol alabilmeniz için size 25 bg 4 zamanlı motor öneririm. Hem az yakar hem sessiz çalışır hem de uzun yollarda performansı iyidir.

Yeni çıkan kanuna göre motorlu taşıt vergisi de ödemeyeceksiniz sadece Amatör Denizcilik Belgesi alacaksınız.
    Hayırlı Olsun.

9. chromakey

chromakey ozan

En İyi Avı:
    istavrit
    Arkadaşlar, herkese öncelikle selamlarım. Yeni üye oldum ve amatör olarak balıkçık hobisiyle uğraşıyorum. ( Acemide diyebiliriz). Sitede çok dolaştım ama motorsuz saldallar için maltepe veya göztepe sahilillerinde ki marinaların ücretrleri nekadar. Ya da fiber bir sandal bana yıllık ne kadar masraf çıkarır ? Sahilden oltaları takıp, nasihat çekmekten gına geldide

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Ozan bey Aramıza hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim.

Bahsettiğiniz yerlerdeki balıkçı barınaklarında yer bulmak imkansız. Ancak araya birilerini koyar ya da 2000 tl gibi bi merhaba parası vermeniz gerekebilir. Yine de zor.

Birde mevsimlik yerler var idealtepede ama oraları hiç tavsiye etmem tekneler açıkta durduğundan ilk fırtınamsı rüzgarda tekneler dibe iniyor.,

Diyelimki yer buldunuz balıkçı barınaklarında metre işi alıyorlar. 5 m nin altında da tekne almazlar. aylık 200 ila 500 tl civarı değişir. Ama idealtepe açıklarında boşta dursun derseniz metreye bakmadan tekne başına 150 200 arası alırlar. Ama hiç tavsiye etmem. Teknesi paramparça birçok kaptan kardeşim var oralarda:)

11. chromakey

chromakey ozan

En İyi Avı:
    istavrit
    Çok teşekkürler Alperen kardeş. La havle!.. istanbulda oturuyoruz ağıuz tadıyla bir balıkçılık yapamıyoruz. İlla zengin mi olmak gerekiyor. Ufak bir sandalımız olamayacak mı? Gene kıyıdan nasihat çekmeye devam. Ne güzel bütçeme uygun iyi kötü bir sandal buldum du.

Son düzenleme: 12 Mayıs 2009
  12. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hocam işin aslı zaten oralarda balık yokki. Ancak adaların arkalarınki yola giricen belki. Balık boğazda var ama orayada adam gibi en az 6.00x2.40 tekne şart. Yani İstanbulda tekne işi zor iş. En iyisi kıyıdan. Ha büyükçekmece tarafları öyle değil ama. Oralarda senin sandal da iyi iş yapar ve saha uygun barınaklar bulabilirsin. Araştırmalısın ama.

13. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    hah tamda bunu sormaya hazirlaniyodum bende...bendende 3000tl tonoz parasi istediler ne anlama geliyo bu? benim bot karada duracakti....ayriyeten barinaktan ayrilirken bu parayi geri veriyorlarmi?? hiç sanmam....ne yazikki önümüze sadece iki alternetif kaliyor yazligi olanlar yazlikta kullanacak yada günübirlik denize inip aldigi keyfin yarisini hamalliga harcayacak....

belediyeler bu ise el atana kadar durum ne yazikki bu

14. ertanyaz

ertanyaz ERTAN

Favori Kamış:
    Kamış çokda
    Favori Makine:
    balık tutanını bulamadım :)
    En İyi Avı:
    Ağlamak istiyorum.Tık yok henüz :)
    en iyisi şişme bot :) sorun yok katla kaldır istediğin yerden denize at marinaymış margarinmiş sıkıntı yok :)

15. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    dogru tabi zaten günübirlik atmaktan baska çaremizde yok:( ama mesela sabah sporu yaptiktan sonra bi anda akla esince hemen kiyidaki barinaktan bota atlamak kahvaltiyi botta yapip sonrasinda gezip avlanip dönüstede hiçbisey tasimadan (varsa baliklar hariç) ece dönmekte fena olmazdi hani :)

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Tabiki geri verilmez. O derneğe hayırdır:)
    Tonozun parası 100 tlyi çemeski zaten. Çimentonun kumun kilosu kaç para bir ikide demir attılarmı içine bitti gitti işte.

Sonuçta bu iş öyle boş vakitlerde yapılacak bir iş değil. Balık tutacaksanız en iyi yol surf kamışlar:) Gezecekseniz boğaz turları:)

17. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    ne güzel is ama....adamlar orayi milli emlaktan kiralamislar ve kiranin parasini zaten teknelerden aldiklari kiradan çikariyolar üste bide çay bahçesi açiyolar imamin abdest suyu gibi çayi 2tl sen vatandasa içiriyolar tonoz paralari ise kaymakli ekmek kadayifi:)
    naapsin millet deniz asigi oldumu tekne asigi oldumu mecbur çekecek bu yari isadami-yari kabadayi deniz degnekçilerinin kahrini....teknelerden çalinan malzemeler teknelere verilen zarar da cabasi....

ama genede bi ümit var grubumuz benzeri birçok grup bulunuyor ve
    mevcutlarida bayaa var ayriyeten denizcilikle ilgili dergilerdede bu konu her hafta dile getiriliyor. saticilarda bu durumdan sikayetçi o zaman bu kadar insan bence biseyleri degistirebilir

denizlerimizi degnekçilere birakmayalim....
    (sabah sabah gaz aldik iimi:) )

18. darkelf

darkelf Volkan

arkadaslar sonunda motorumuzu aldik. 4 zamanli 15 bg mercury. Oldukca guzel ve performansli gozukuyor. 4 zamanli motorlar hakkindaki engin bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyoruz. :) saygilar