Arkadaşlar Aramızda kimlerin teknesi var, teknenin boyu bosu ne ve harcı hakkında düşünceleriniz nedir? Anketteki şıklardan hangisi size uyuyor? Konuyu Teknesi olanlar diye açmışım ama genel olarak cevaplansa daha iyi olacak. Selam ve sevgiler.
şunu eklemeliyiz yeni bir tekne alıcak olsam tercihim ne olur..5 metre altı bri teknemi olur yoksa harcı gözardı edip 6 metre bir teknemi olur?
Anket sonuçlarına şaşırdım valllahi. %50 den fazla kişi motorum-teknem var yazmış. Yahu biz o zaman niye kıyıdan hala istavrite kamış sallıyoruz. Yapın bir tekne (ler) organizasyonu, 8-10 tekne-motor açılalım 4-5 kişilik gruplar halinde... İstanbul`da olanlardan motor-tekne sahiplerinden bir atak bekliyoruz. biz sahildeki garibanlar için.. Bi boğaz-adalar gezdirin bizide yahuuu
7 metre karpuzkıç bir teknem var.Motor 9.9 luk pancar.Fakat hiç bir belgesini maalesef çıkarttıramadım.Böyle bir sorunum var.Şimdilik böyle idare ediyorum.
Açık anket olduğuna göre herkes doldurabilir tabii, şıklar uyuyorsa elbette. Bir de şuna dikkat edelim, birden çok seçenek işaretlenebilir dedikse, hem memnunum hem şikayetçiyim diyebilirsiniz demedik herhalde. Bir kardeşimiz( herhalde yanlışlıkla) iki şıkkı da işaretlemiş de.
Murat abi 7 metre oldugu için vergimi vermen lazım???Ayrıca Tepeüstünde oturuyorum Menekşedeki beton iskelenin oradan, kanalın agzından avlanıyorumResme baktım tekneye yakın avlanıyom...Geçen hafta Cumarteside o kanalda biri boguldu.....
abilerim eğer teknenize bizi de misafir ederseniz bir gün çok memnun kalırım lafını etmek istemem ama bütün masraflar masraflar benden bu zevki ömrümde bir kere bile olsa yaşamak istiyorum.
Bağlama kütük kaydı tamamen haraç almaktan farksız.Sinekten yağ çıkartıyorlar.Vergi alınmadık kimse kalmasın istiyorlar.Boğazda kağıdı olan tekne çok az.2009 sonunda tolinato belgesi bitti özel tekne belgesi oldu.Değiştireceksiniz dedler para yatırttılar sonra 210 TL aldılar.Sonra 2010 da özel tekne belgesi iptal olacak ruhsat olacak dediler verdik Allahtan değişime harç parası falan almadılar.
Selam.Bende eskiden tepeüstünde oturuyordum.Şimdi sahile yakın oturuyorum.Duyduğum ve araştırmalarımdan anladığım kadarıyla kayıtlarını yaptırmam gerekiyormuş.Benim tekne Menekşe dere içinde.Kanalda birisinin boğulduğunu bilmiyordum.Üzücü bir durum.
Ben de bu bağlama kütüğü harçlarına dikkat çekmek istiyordum. Bana göre son derece adaletsiz bir har(a)ç. Gerçi haracın da adaleti mi olur. Bir şeyi anlıyorum. Kayıtdışı bir kimse kalmasın, herkes her ne iş yaparsa yapsın kayıt altında olsun. Bu tamam, başıboşluk son bulsun, eyvallah. Ama bir koyundan birkaç post çıkmaz. Dediğin gibi önce ÖTB dediler tamam dedik, yatır parayı dediler, tamam dedik. Bir sene sonra ÖTB öldü, bağlama kütüğü çıktı dediler. Kütük nedir dedik, teknelerin özelliklerinin, motor güçlerinin, toplam değerlerinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur, bunlar ip gibi, kumaş gibi metreyle ölçülür, metresine göre harç alınır dediler. Saçmalık dedik. Bu durumda, önceden 10HP altında motoru olduğu için vergi alınmayan tekneler harca tabi oldu. Eski uygulamada, büyük motoru, lüksü ve dolayısıyla yüksek değeri olan teknelerden yüksek vergi alınıyordu. Bu vergiler gerçekten çok fazlaydı, şimdi vergiler tamamen kalktı, bağlama K. harcı geldi. Yani ne oldu, satsa 2000 TL etmeyecek bir sandalı olanla, değeri 200.000 TL olan lüks bir tekne sahibi aynı harcı ödeyecek. Yaninin yanisi, garibin sandalından onda bir, zenginin teknesinden binde bir harç alınıyor. Bu ne kadar adil diye soruyorum? Yine devam ederiz. Selam ve sevgiler.