Arkadaşlar , Teknemin motorunu , LB dan , kayığımdan çıkarıp sattım ve ikinci el bir motoru noter satışı ile aldım . Noter , aldığım motorun "çıkarma belgesini" alıkoydu , bana vermedi , fotokopilerini çekip tastikledi ve bu senin işini görür dedi , bu motoru kendi tekneme kayıt ettirmek için kendi LB lığıma başvurduğumda , benden , "kayıt için , aldığım motorun , "çıkarma belgesinin aslını istediler , noter alıkoyduğu çıkarma belgesini veremem onlar bende satışa dayanak diyor !!,, Liman Başkanlığıda çıkarma belgesi olmadan işlem yapamam diyor ! , nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olanlar yardımcı olursa teşekkür ederim.
İyide Liman başkanlığı tuaf bir iş yapmış. Noter aslı gibidir diye tastik ettiyse aslıyla aynıdır belge. Liman başkanlığının kabul etmesi lazım
Etmedi ,ille ben motorun çıkarma belgesinin aslını isterim , o gelmeden işlem yapmam dedi . Bu sabah , bayağı bir hasta olmama rağmen , arabaya atlayıp 100 km yolu yavaş yavaş gittim ve notere , liman başkanlığının o belgeyi mutlaka istediğini söyledim yine veremem diye tutturdu , katiplerden birisi zannedersem DİDİM liman başkanlığını arayıp bu konuda bilgi istedi ve benim dediğim yönde bilgi gelince , evrakı vermeye razı oldular evrakın üzerine el yazısı ile bana satıldığına dair not düşüp tastiklediler. Ve evrakı kaptığım gibi liman başkanlığına götürdüm . İkinci el motor işletilmesinde gerekli belgeler. 1)motorun kayıt edilmesi için dilekçe (onlar veriyor) 2)harç makbuzu (89 TL , onlar sizi yönlendiriyor) 3) motorun çıkarma belgesinin aslı !!! 4)Noter satışı 5) eski bağlama kütüğü ruhsatı 6) hüviyet. 1,5 saatte motoru işlettim vizesi 5 yıllık dediğim gibi, 2020 son. Bana sorarsan elektronik ortamda yapılan bu işlemler için motor çıkarma belgesi ve alanla , satanın orada beyanı yeterli Fakat durum bu maalesef.
İki kurum arasında kalmışsın Noterin aslı gibidir diye onayladığını kabul etmemekte bir kanunsuzluk. İşin zor allah sabır versin