oncelikle hayırlı aksamlar abilerim. ben 16 yasındayım babamdan dolayıda baya ilgiliyim bu balık konularına istavrit cinekop izmarit zargana falan tuttumda bu sene lüfer ve palamut tutmak için cabalıcam :hungry: tekneyle açılmaya izin koparamıyorum. e palamutta açııkta olduğundan dolayı ustalardan ileri atma teknikleri gibi tavsiyeler alırsam çok mutlu olurum. kamışım iyi atarı güzel dam steelpower telesurf 4.50 cm makinem banax 4000 devir. şimdiden teşekkürler tavsiyelerinizi bekliyorum... :thumb:
Daiwa makine ve kamış al. Evet, biri alıp "seninde, Daiwa'nında..." diyerek taş gibi bir şey olan Saltigayı kafaya indirecek, hakediyorum belki. O kamış surf adı geçsede içinde, surf kamışı değildir. Daha ziyade, yayına filan, derede, gölde kullanım için avantajlıdır. Uzak atış için çok iyi netice vermez. Yerine mesela, Vercelli Enygma, Lineaeffe Extreme Cast gibi bir şey alabilirsin. Şuna dikkat et, 4m boyu en fazla 390gr olsun (denge ağırlığı vs. olmadan) kamışın. Ağırlığı değil asıl mesele. Hafif olması için karbon gerekir. Karbon bolca girerse işin içine, kamış sert olur ve atışı daha iyi yapar. Tabi paran, imkanın varsa, Daiwa Ballistic alabilirsin. Olmazsa Italcanna, Amundson vs. de iyi netice verir. Ama dikkat et, her model, markasının hakkını tam vermez, iyi bir model alman lazım. Makine ise, elbette ki surf makine olmalı. Banax SX4000 sanırım makine. Bu da uzak atış için çok kötü. Ciddi mesafe için olmazsa olmaz şey, ip, örgü filan denen dyneema misina kullanmaktır. Ama bu misinalarla başedebilecek makine pek kolay değildir. Piyasada bu işi hakkıyla yapan Daiwa Surf makineler var sadece. Shimano'nun da bir kaç modeli idare eder ama, uzay gemisi parası isterler onlara. Yada bunlara vereceğin parayla bir tekne alıp bu dertlerden kurtulmayı tercihte edebilirsin, seçim senin.
İsmail oncelikle avliyacagin baliga ve yere gore ekipman secmek onemli tabiki soyledigin av teknigi icin bir surf takima ihtiyacin var ve bence ozellikle makinani degistirmen gerekiyor. Ancak dahada onemlisi bu yonteme alisman surf takimlarla avlanmak zor istir en iyi makina ve kamisla dahi uzak atis yapmak icin baya antrenman yapman lazim alisik degilsen kamis olarak bence en fazla4.20 yi gecme kamis boyu ne kadar uzarsa aris o kadar uzun olur diye dusunmeonemli olan boyunla uygun rahat kullanimli bir kamis secmen. Kalite konusuna gelince maddi durumun musaitse en iyisini al tabiki ancak sunu unutma herkes 2-3bin liralik ekipmanla balik tutmuyor bence cokta acilma ryobi, oluma, shimano ve daiwa markalarindan secim yapabilirsin hepside isini gorur kamis olarak her ne kadar kullanmasamda italcana combat cok ovgu alan bir kamis ama kullanmadim dedigim gibi fakat indirimdeyken bir shimano beastmaster alabilirsin hatta buna birde ultegra takarsan sahane olur derim butce olarak suan 900-1000 tl arasi tutar rast gelsin
Hayir ilyas bey yanlis okumamissiniz ama sasirdiginiza gore shimano beastmaster surf kamis ve ultegra makina birlikte daha uygun bir fiyat biliyorsaniz bende bilmek isterim
Shimano dan uzak durun, tavsiyemdir. 900 - 1000 TL ise, bence mütevazi söylenmiş bir rakam. 1500 - 2000 TL ile başlar bu iş, 4000 - 5000 TL gibidir makul rakam. Ha, şuna dikkat edin edin, burada tekneyle rekabet edecek atışlardan bahsediyoruz.
TR Sartlarinda 1000 tl makul bir rakam bence... Ancak ustune cikmayi herkes istesede, ekonomik sartlarimizdan dolayi pek mumkun kilmamaktadir.... Ozellikle ABD ve JP piyasasinda 1000 tl karsiligi guzel urunler alinabilir ancak bizim ulkemizde 3-5 katina cikar bu urunler.... Herkes saltigalar, tournamentler, stella lar ister ama saragosalar, exceler lar ve titanoslarda bize keyif verir sanirim degilmi idk
yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. ben 3 yıldır bu kamısı kullanıyorum.bundan oncede 4.20 vardı ama pek atamıyodum yaşım itibariyle. ama çok pratiğim var ve gercekten baya atıyorum yani yaşımdan falan bi kotu gozukmek istemem. oltamı değiştirmem gerektiğini düşünmüyorum çok çok iyi ben benzeri bulamadım babamla. yani gayet iyi diye düşünüyorum. misina powerline super 0,26 makinam kotu olabilir onun hakkındaad beklerim goruslerinizi. ama stil flan soylerseniz çok memnun olurum. kuleli civarındayım bu arada
malzemelerin kıyı durumuna göre gayet iyi abicim bende malzeme alma babayı kandırmaya bak seni bir hafta sonu çıkarsın tekneye her zaman tekneye gidilmez zaten rasgele
Elindeki sistemi zaten performans sınırına getirmişsin, öyle kullanıyorsun. Daha ötesi için, o sistemi atıp, yeni ve daha iyisini getirmen lazım. Anlayabildin mi meseleyi?
900-1000tl mi vay arkadaş,o kadar para verceğime giderim palamut tutmuş amatör balıkçıdan palamut alırım,amatör balıkçılık yapmak için o kadar para harcamaya değmez bence
saygılar oncelikle abi. benim durum o kadarına musade etmez açıkcası. yani suankiylede Allaha sukur baya bi atıyorumda palamut amacım. hiç tutmadım bu sezon eve palamutta getirdim diyebiliyim yani amacım o. ilerde elim ekmek tutunca zaten çıkarım daha yuksek kamışlara. çok teşekkürler. saygılar
Palamut tutacaksan, Galata ve Unkapanı köprülerini dene. Kıyıdan en olası palamut tutulacak mekanlar burasıdır. İyi bir çaparin varsa, alman garanti palamutu. Tarabya'da, Çubuklu'da, Sarayburnu'nda filanda alabilirsin elbette ama, buralarda avlanmak biraz daha zordur.