sevgili bu spora gönül vermiş abi ve kardeşlerim. ben henüz birkaç aydır balıkçılığa yeni başlamış birisi olarak bu konunun altını çizmek gerektiğini düşündüm... özellikle balikavi.net ailesi bana kısa zamanda çok şey öğretmiş bunu anladım insanların yıılarca deneyimleyerek edindikleri tecrübeleri kısa sürede buradan öğrenebiliyoruz... bu akşam 00:00 02:30 arası büyükçekmece sahilinde 30 yıldır balıkla tuttuğunu söyleyen bir abi istavrite karides yemli dip oltası atarken ben beyaz iğneli açık yeşil renkli çapari takılı makinesiz kamışla ileri geri tarama yapıyordum abi aynı sürede sadece bir gelincik alabilmişken ben 10 a yakın küçük istavrit salıp 16 adet göz dolduracak boyutta olanı kovama atmıştım...bir şekilde sohbet etmeye başladık abinin kamışına ve makinesine baktım taşçatlasın 35 -40 liraya sıfırını edinebileceğin bir takımın 20 yıl kullanılmışı... o an anladım ki nette yayınlanan raporları takip etmek önemli... üreticilerin sunduğu teknolojileri takip etmek önemli eee ne demiş atalar alet işler el övünür...
Hoşgeldin Hakan.. Elbette kaliteli ekipman önemli, ama aslında bu iş biraz da kısmet işi.. zaten o yüzden "rastgele" diyoruz ya Keyifli avlar dilerim..
Gecenin o saatinde yem olarak karides takıyorsa o amca istavrit tutmuyordur. Hedef şaşırtmaca yapmışlar bence size Yani o saatte alınabilecek balık , yem olarakta karides kullanılıyorsa kesinlikle istavrit değildir zaten. Muhtemelen izmarit , ispari ,karagöz , eşkina , gelincik yada iskorpit vb. balıkları hedefliyordur . Yıllarca aynı bölgede balık tutan yaşlı kurtlar bazen acemi olduğunu düşündüğü gençlere böyle şaşırtmacalar yaparlarki avlakları deşifre olmasın diye
:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: denildiği hedefi farklıdır . ama benim görüşüm verilmek istenen mesajı yalnış almışınız. iyi bi balıkçı olmak için herşeyin en yenisine en gelişmişine sahip olmanız gerekmiyor. bence mesajı buydu konunun yani amcanın makinesi yeni kamışı yeni olsaydı ucuna karides taktığı takıma kofanamı gelicekti.? cümlemize öyle ilk günkü performasını koruyan 20 yıl kullanabileceğimiz makineler nasip etsin allah.
Yirmi yıl önce "ucuz" olta, mantara sarılı 20 metre misinalı şeytan oltasıydı, kamış makina el yakıyordu.. Konuyla başlık uymamış, tarifine göre dere kamışı kullanmışsın, adamın oltasına giydiriyorsun Duyan da titanyum oltayla fark attın sanacak Laf olsun torba dolsun işte...
Mesaj çok doğru Hakan, Ben de aynı fikirdeyim. Çok pahalı ve marka takım olunca çok balık tutulur diye bir şey yok. Vasat ve ucuz bir olta takımı ile de balık tutulur. Harkese rastgele.
arkadaşlar iyi akşamlar 84 senesinden beri balık tutmaya çalışan biri olarak konu galiba karışık şöyleki hakikaten amcanın o saatte tutmak istediği balık kesinlikle istavrit değildir genç arkadaşım yanlış anlamış bu 1 diğer arkadaşlarında anlamadığı bir konu balığı takım tutar sen çekersin takım nekadar özelse okadar iyi balık tutulur tabiki kısmet işidir ama takım cezbeder yani kandırır kaliteli takım yormaz takım demek iğneden kamışa kadar bir bütündür bu demek değildirki 3000,5000 liralık takımla her atışta kofana çekeceksin bizim hep tartıştığımız konudur bu 10 liralık takımlada balık tutulur 1000 liralıklada önemli olan tutulan balığı kıyıya alabilmektir hedefin ne ise onu çeker veya çekmeye çalışırsın hepinizden özür dilerim sakın bilmişlik tasladığımı düşünmeyin sadece anladığımı yazdım herkese hayırlı geceler hayırlı ramazanlar
Yaklaşık 25 yıl öncesinde Viking 5060 makina ve Shakespeare Alpha 300 kamışa, maaşımın yarısını vermiştim. Hani, maaşımın da hatırı sayılırdı. Hala da canavar gibidirler. :thumb: Bence burada önemli olan, insanın kullandığı ekipmanlardan, kullandığı sürece zevk almasıdır; haz duymasıdır. Yoksa, balık bahane. Eh, ilgili arkadaş 20 yıldır bu işi hobi olarak yapıyor ve yemli atıyorsa da, hele hele karides kullanıyorsa, vardır mutlak bir bildiği.