İlk mesajıma cevap gelmedi acaba bu mesajıma cevap verirmisiniz bilemem 2,40 Izgara taban bir bot aldım.(Geçen sene 3,60 alüm.taban vardı ) Izgara taban olduğu için omurgasız. Omurgasız bir bot kullanmadığım için (Voyager 500 vardı ama onu bottan saymıyorum) manevralarda hareketi nasıl olacak bilmiyorum. Sorularım şunlar: 1) Bu bota uygun bir motor alacağım.Normalde 2,40 bota en fazla 3-4 Hp motor yeter.Fakat omurgasız olduğu için istenen manevra ve hızı yakalayabilmem için bu Hp güçleri yeter mi yoksa bir iki HP daha güçlü bir motor mu alayım. 2) Motor seagull olacak muhtemelen.Daha öncede kullandım.Torku çok iyi fakat hız olarak zayıf.Tamir masrafları oldukça düşük.Başkaca tavsiyeniz olabilir mi? 3) Izgara tabanlı botlarda özellikle kyıya yanaşırken manevra kabul etmediğini,yan yan gitme eğiliminde olduğunu duydum doğru mu? Şimdiden teşekürler.
Barış Bey merhaba, Gerçekten sizi uzun zamandır aramızda göremiyorduk. Umarım herşey yolundadır. Sorularınız hakkında şahsi tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim. 1) Bu bota uygun bir motor alacağım.Normalde 2,40 bota en fazla 3-4 Hp motor yeter.Fakat omurgasız olduğu için istenen manevra ve hızı yakalayabilmem için bu Hp güçleri yeter mi yoksa bir iki HP daha güçlü bir motor mu alayım. Kesinlikle tavsiye etmem. Fazladan sağlayacağınız güç manevra yapmanızı kolaylaştırmadan çok, özellikle iskele yada başka bir tekneye yanaşırken sizin hata ve kaza yapma riskinizi arttırır. Ayrıca botun kapasitesini aşan hızlara çıkmanızı sağlayıp botun gövdesine ve tabana hasar vermeniz neden olur. 2) Motor seagull olacak muhtemelen.Daha öncede kullandım.Torku çok iyi fakat hız olarak zayıf.Tamir masrafları oldukça düşük.Başkaca tavsiyeniz olabilir mi? Marka konusu tamamen sizin bütçeniz ve zevkinize bağlı. Bugünkü teknoloji şartlarında bir marka için kötüdür demeye pek dilim varmıyor. Kendi ekonomik şartlarınız, kullanma sıklığınız ve amacınız doğrultusunda hangi marka ve modeli alacağınıza rahatlıkla karar verebilirsiniz. Size şahsen 4 zamanlı bir makine öneririm. 3) Izgara tabanlı botlarda özellikle kyıya yanaşırken manevra kabul etmediğini,yan yan gitme eğiliminde olduğunu duydum doğru mu? Izgara tabanlı bot bende kullanmadım ama aynı şikayeti değişik kaynaklardan duydum. Son olarak söyleyeceklerim pek hoş olmasada, 3,60 alüminyum taban bir bottan inip 2,40 ızgara taban bir bota binmek sizde ciddi bir sıkıntı yaratacaktır. Yinede denizde hareket edebilen bir teknenizin olması çok güzel bir şeydir. Keyfini çıkartmaya bakın.
merhaba Barış Bey, öncelikle yeni botunuz hayırlı olsun; umarım en iyi günlerde sorunsuz kullanırsınız. benimde şu an kullanmakta olduğum 310 fiber tabanla 15 bg 4 zamanlı başımı epey ağrıtmakta, arabamın üzerine port bagaj yaptırdım ancak trafikte aracın tavanından büyük yüklerin port bagajda taşınması yasakmış bu yüzden keyif için çıktığım gezillerde birde polisle köşe kapmaca oynamak hiç işime gelmediğinden hantal takımımı toptan yazlıkta kullanmaya karar verdim. sanırım bende istanbul için sizin gibi o boylarda bir ızgara taban alacağım şöyle dertsiz çarçabuk kurup tolayabileceğim.... bu arada sanırım sizde aynı sebeple bu ekipmanı tercih ettiniz zira hatıladığım kadarı ile ızgara tabana muhaliftiniz sorunuza gelecek olursak benim nacizane tavsiyem 5 bg 2 zamanlı yamahadır.... inanılmaz hafif vede devirli bir makinadır eğer ızgara tabanlılar plane e kalkabiliyorsa bence bu motoru tercih edin. bu arada bende merakla sizin botu tecrübe etmenizi bekliyoru zira arz ettiğim gibi hemen hemen aynı ekipmana niyetliyim tekrardan hayırlı olsun çok pratik bir takım olacak umarım keyif te verir.