Zorlu parkurlarda gereğinde arka cepte bile taşınacak, her daim arabada, istepnenin yanına gizlenmiş olarak bulundurulacak bir tele spin kamış edinmek istedim. DAIWA MİNİ SWİNG KAMIŞ 210CM 1-15GR ( http://www.avmarketi.com/asp/product/13436/DAIWA-MINI-SWING-KAMIS-210CM-1-10GR ) Tam aradığım kamış. 42 cm kapalı boy. Fakat bir müşterinin yorumu beni durdurdu. Diyor ki; "2.10 m uzunlukta ve kapalı boyu 42 cm, atarı çok düşük; dıştan bakıldığında mükemmel bir seyahat kamışı olarak görünüyor. Marka Daiwa, kalite belli diyorsunuz. Fakat son derece dayanıksız, daha 2-3.atışta (taktığım rapala 6 gram ağırlıkta) en üst misina kılavuzu uçtu. Bir süre sonra bir altındaki kılavuz uçtu ve kayboldu. Atışı kesinlikle kendinden düşük fiyatlı diğer spin kamışlarımdan kötü. Kısacası kullanuşsız ve dayanıksız bir kamış. Kesinlikle tavsiye etmem." Oysa aynı kamışın 180 cm olanı için olumlu yorumlar yazılmış. (Şamandıralı oltada süper filan diyor biri ) Tabi satıcının sitesindeki yorumlardan çok, siz forumdaşlarımın yorumları mühim benim için. Ne dersiniz?
Kullanışlı mı, değil mi ? İyi mi, kötümü ? Kullanmadığım için, ne dersem yalan olur. Lakin, aklıma takılan bir şey, deneyin isterseniz. Acaba, o en uç halkadan misina geçirmeyi mi unuttu ?
Misina değilde bazen o parçalar tam olarak açılıp, sabitlenmediğinde savurma esnasında zarar veriyor, muhtemelen öyle bi durum olmuş olabilir. Yoksa benim burda 20 TL'ye aldığım silstar tele spin kamış bile çok iş gördü zaman zaman. Ki 100 TL'lik bir Daiwa bu kadar dayanıksız olmaz kesinlikle.
Bendeki kamış budur gayet memnunum.Fiyatıda baya uygun.Tavsiye ederim. http://www.spotbalik.com.tr/MINI-SPIN-KAMIS-180mt-5-20gr,PR-26017.html
Bende 180 minispin var gayet memnunum,zaten fiyatı da atla deve değil o fiyat için bence çok iyi. Kullanıcı hatası da olabilir o yüzden yoruma çok takılmayın.Eğer imkanınız varsa av makettleri gezip görün öyle karar verin Bende bulunan kamışı 25 tl ye aldım yanlışolmasın.
Bir tavsiyede benden olsun, bende de bundan var çok memnunum en hafif kalamar sahtelerini bile çok uzağa atabiliyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/144585/RIVER-MARAN-SPIN-TELE-10-30G-240CM-KAMIS#yorumlar
Diğer arkadaşların aksine Daiwa mini spin kamış ile çok kötü bir tecrübem oldu. Onun yüzünden resmen teleskobik kamışlardan soğudum.
daiwayı bilmem ama bunu önerebilirim.shakespeare odyssey hybrid spin 2,40m 10-20gr atar kısa kapanan 42cm ve çıkarılabilir saplı (sapsız dahi iyi) sapsız boy 2,10m...
İlk spin kamışım. Halen istepnenin yanında istepne olarak durur. Ama şimdi daha düşük atarlı bir tane edinmek istiyorum.
Cesaretle öneride bulunan, kanaat bildiren herkese teşekkürler. Cesaretle diyorum çünkü; bazıları (haklı olarak) tavsiyede bulunmaktan imtina ediyor. İmtina ediyor cünkü; sonradan çıkması muhtemel olumsuzluklardan dolayı başının ağrıtılmasından çekiniyor. Bende böyle birşey yok beyler, kendi hatalarımdan kimseyi mesul tutmam. Anlayan anladı.
:thumb: :thumb: :thumb: Yalnız konu girişinde ilk kelimeniz olan '' ZORLU '' parkur. Bu ve benzeri kamışlar zorlu parkurlara pek gelmezler. Olsa olsa, 10 luk, 25 lik makinalarla, hafif spin avları olur; şöyle atıştırmalık, çerez misali. Açık boy alternatifi 2. plandaysa, portföyünüzde bu da bulunsun. http://www.avmarketi.com/asp/product/151668/SHIMANO-CATANA-CX-TELE-SPIN-1-65-UL-1-11-GR
Zorlu parkurdan kastım, su ve balıkla olan boğuşmalar değildi Tevfik abi. Çalı, diken, dal, bayır, kaya, çamur gibi zorluklarla boğuşurken kapalı bir teleskobik kamışın avantaj olacağını düşündüm. Ama halen çevremden parçalı kamış için baskı var. Şu anki favori takımım shimano catana'dan oluşuyor. Bu kez daiwa'yı denemek istiyorum. Sorduğum kamışın yanında; Daiwa Sweepfire 2500 X Olta Makinesi ve alternatifinde; Daiwa Crossfire CFS180L 180 cm 3-15 gr Aksiyonlu Olta Kamışı 'nı da sepetime attım, bekliyorum. Konu başlığını "Daiwa mini swing'mi, shimano catana'mı" diye mi atsaydım acaba?
Konu başlığı dediğiniz gibi olsaydı, meydan muharebesi başlardı. hihi Sweepfire sadece 1 rulmanlıdır. Roller bearing dediğimiz misins klavuz rulmanı yoktur. Onun yerine '' Crossfire '' derim. Tabii kendi şahsi görüşümdür bu. Takdir ve tercih sizindir.
Yavuz abi, sweepfireda Tevfik abinin bahsettigi sarim klavuzunu sufix fuse 0.16 örgü takribi 50 kullanista yedi yatak yapti. Eski pert makinalardan çikarttim taktim. Crosscastlarda klape teli yayi çabuk kiriliyor aklinda olsun. Exellerin alti seriler daiwa kalitesini pek yansitmiyor.
Evvelce aynı şey benim de başıma geldi. Sıkışmış dönememiş ve kendi üzerinde misina yatak yapmış ben farkedene kadar. 50 tl altı, 2500 lük tavsiyeniz varmı?