Tele spin kamışlar

Konu, 'Kamışlar' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Zorlu parkurlarda gereğinde arka cepte bile taşınacak, her daim arabada, istepnenin yanına gizlenmiş olarak bulundurulacak bir tele spin kamış edinmek istedim.
    DAIWA MİNİ SWİNG KAMIŞ 210CM 1-15GR
    ( http://www.avmarketi.com/asp/product/13436/DAIWA-MINI-SWING-KAMIS-210CM-1-10GR )
    Tam aradığım kamış. 42 cm kapalı boy.

Fakat bir müşterinin yorumu beni durdurdu. Diyor ki; "2.10 m uzunlukta ve kapalı boyu 42 cm, atarı çok düşük; dıştan bakıldığında mükemmel bir seyahat kamışı olarak görünüyor. Marka Daiwa, kalite belli diyorsunuz. Fakat son derece dayanıksız, daha 2-3.atışta (taktığım rapala 6 gram ağırlıkta) en üst misina kılavuzu uçtu. Bir süre sonra bir altındaki kılavuz uçtu ve kayboldu. Atışı kesinlikle kendinden düşük fiyatlı diğer spin kamışlarımdan kötü. Kısacası kullanuşsız ve dayanıksız bir kamış. Kesinlikle tavsiye etmem."

Oysa aynı kamışın 180 cm olanı için olumlu yorumlar yazılmış. (Şamandıralı oltada süper filan diyor biri :D)

Tabi satıcının sitesindeki yorumlardan çok, siz forumdaşlarımın yorumları mühim benim için.

Ne dersiniz?

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kullanışlı mı, değil mi ? İyi mi, kötümü ?

Kullanmadığım için, ne dersem yalan olur.

Lakin, aklıma takılan bir şey, deneyin isterseniz.

Acaba, o en uç halkadan misina geçirmeyi mi unuttu ?:confused: :confused: :D

3. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Misina değilde bazen o parçalar tam olarak açılıp, sabitlenmediğinde savurma esnasında zarar veriyor, muhtemelen öyle bi durum olmuş olabilir.

Yoksa benim burda 20 TL'ye aldığım silstar tele spin kamış bile çok iş gördü zaman zaman.

Ki 100 TL'lik bir Daiwa bu kadar dayanıksız olmaz kesinlikle.

4. Hele bir de o sırada misina takla atıp kamışın ucuna dolanmışsa...

5. Bir bilen denk geleydi iyiydi. Alırım ben bu kamışı.

6. shadow23

shadow23 Anıl

7. bozoklum

bozoklum Serhat

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Daiwa exceler x 2500
    En İyi Avı:
    12 kg Aynalı Sazan
  8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Bende 180 minispin var gayet memnunum,zaten fiyatı da atla deve değil o fiyat için bence çok iyi.
    Kullanıcı hatası da olabilir o yüzden yoruma çok takılmayın.Eğer imkanınız varsa av makettleri gezip görün öyle karar verin

Bende bulunan kamışı 25 tl ye aldım yanlışolmasın.

9. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
  10. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Diğer arkadaşların aksine Daiwa mini spin kamış ile çok kötü bir tecrübem oldu. Onun yüzünden resmen teleskobik kamışlardan soğudum.

11. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    daiwayı bilmem ama bunu önerebilirim.shakespeare odyssey hybrid spin 2,40m 10-20gr atar kısa kapanan 42cm ve çıkarılabilir saplı (sapsız dahi iyi) sapsız boy 2,10m...

12. Cesaretle öneride bulunan, kanaat bildiren herkese teşekkürler.
    Cesaretle diyorum çünkü; bazıları (haklı olarak) tavsiyede bulunmaktan imtina ediyor.
    İmtina ediyor cünkü; sonradan çıkması muhtemel olumsuzluklardan dolayı başının ağrıtılmasından çekiniyor.

Bende böyle birşey yok beyler, kendi hatalarımdan kimseyi mesul tutmam.

Anlayan anladı.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :thumb: :thumb: :thumb:

Yalnız konu girişinde ilk kelimeniz olan '' ZORLU '' parkur.:confused: :confused: :confused:

Bu ve benzeri kamışlar zorlu parkurlara pek gelmezler. Olsa olsa, 10 luk, 25 lik makinalarla, hafif spin avları olur; şöyle atıştırmalık, çerez misali.:confused: :confused: :D

Açık boy alternatifi 2. plandaysa, portföyünüzde bu da bulunsun.

http://www.avmarketi.com/asp/product/151668/SHIMANO-CATANA-CX-TELE-SPIN-1-65-UL-1-11-GR

14. Zorlu parkurdan kastım, su ve balıkla olan boğuşmalar değildi Tevfik abi.
    Çalı, diken, dal, bayır, kaya, çamur gibi zorluklarla boğuşurken kapalı bir teleskobik kamışın avantaj olacağını düşündüm. Ama halen çevremden parçalı kamış için baskı var.
    Şu anki favori takımım shimano catana'dan oluşuyor. Bu kez daiwa'yı denemek istiyorum. Sorduğum kamışın yanında; Daiwa Sweepfire 2500 X Olta Makinesi

ve alternatifinde; Daiwa Crossfire CFS180L 180 cm 3-15 gr Aksiyonlu Olta Kamışı 'nı da sepetime attım, bekliyorum.

Konu başlığını "Daiwa mini swing'mi, shimano catana'mı" diye mi atsaydım acaba?

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Konu başlığı dediğiniz gibi olsaydı, meydan muharebesi başlardı.:D :D hihi

Sweepfire sadece 1 rulmanlıdır. Roller bearing dediğimiz misins klavuz rulmanı yoktur. Onun yerine '' Crossfire '' derim.

Tabii kendi şahsi görüşümdür bu.

Takdir ve tercih sizindir.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yavuz abi, sweepfireda Tevfik abinin bahsettigi sarim klavuzunu sufix fuse 0.16 örgü takribi 50 kullanista yedi yatak yapti. Eski pert makinalardan çikarttim taktim. Crosscastlarda klape teli yayi çabuk kiriliyor aklinda olsun. Exellerin alti seriler daiwa kalitesini pek yansitmiyor.

17. Hani şu SHIMANO HYPERLOOP 2500 RB 1 BB makinede bile olan power roller denen bilye mi abi?

18. Evvelce aynı şey benim de başıma geldi. Sıkışmış dönememiş ve kendi üzerinde misina yatak yapmış ben farkedene kadar.

50 tl altı, 2500 lük tavsiyeniz varmı?

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Benim yok, yine sweepfire alip senede bir sarim klavuzunu degisirim :)