Pioneer Markalı 1.65 15-30 Gr Atarlı Teleskopik Kamışım ve 20 lik Makinem ve Yeterli Su Üstü Sahtelerim Var. Acaba Bununla Spin Yapabilirmiyim ? Yapılabilirse Kaç mm. Misina Kullanmam Gerekir ? Amaç Levrek ..
En uçtaki kısım da karbon ise ince uçlu bir dolgu uçla değiştirin. Muhtemelen sap kısmı da kısadır. plastik su borusu benzeri bir parçayla 25cm kadar ek yapmaya çalışın. Atış mesafeni arttırır. Unutmayın tek kamışla atçek zor olur. Farklı hava, avlak ve sahte türlerine göre farklı kamışlar gerekir. Elinizdeki kamış yerine göre iş yapar ama yetmez.
Serkan merhabalar, malum bütün amatörlerin 3-5 kamış edinmesi -ki daha fazlası da gündem edilebilir- mümkün değil. At-çek için tabiri caizse yükte hafif, bahada da hafif sayılabilecek ancak, nitelikleriyle de en geniş yelpazede kullanıma sahip bir kamış almak istesek önerin ne olur?
Nuri ağabey keşke öyle birşey mümkün olsa. 10-15 gr lık sahteyle 30-40 gr lık sahteyi rüzgarlı sakin derin su sığ su gibi ayrımlarda aynı kamışla atmak zor değil imkansızdır. Herşey illaki maddiyat da değildir. Bazen 15-20 liraya alınan teleskobik bir kamış avlağa ve hava şartlarına göre 300TL lik kamıştan daha performanslıdır. Ama çok ortalama bir kamış dersen şu kamışı önerebilirim. http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_6162_TOLEE_KAWAHAGI_iKi_PARCA_MX-9_SPIN_KAMIS_210_cm.html
Cevaplarınız İçin Teşekkürler . Konu İle Alakasız Bir Sorum Var ; Bende Mantarlı 2 İğneli Hırsızlı Lüfer Takımı Var Buna Kurşun Nasıl Bağlayıp Atacağım ?
Tek Fırdöndünün ucuna iki misina takacaksın. Biri kurşuna gidecek. Biri mantarlı takıma. Kurşun takımdan 10 cm kadar kısa olacakki aratken iğnelere takılmasın. Tahimini lüfer takımının misinası 50 cm kurşunun misinası 40 cm iyidir.
Çok haklısın, yumuşak olsun, yeşil olsun, datlu olsun, tez olsun, cici olsun, bici olsun vs.vs. tüm özellikleri ortak paydaya olmak hiç kolay değil. Misal linkteki TOLEE: Kapalı boyu 110 cm imiş ki taşıması benim için hayli zor. Bir de kaç gram olduğuna dair bilgi yok ancak dolgu çelik sargılı oldundan hareketle sağlamlık açısından avantaj sağlasa da ağır bir kamış olduğuna hükmettim. Kısaca ortalamayı dahi yakalamak çeşitli beklentiler açısından kullanıcıya hitap etmeyebiliyor. "O değil, bu" diyebileceğimiz, her türlü şartta en uygun performansı sağlayacak, her derdin ilacı bütün kullanımlar için tek kamış gerçekten de imkansız zira, işaret ettiğin üzere onlarca farklı duruma alternatif olabilecek fonksiyonel bir ürün bulmak hayal ötesi. Hani olurya böyle bir kamışı üreten firma parsayı götürse de bizlerin kamış sıkıntısı da kökten çözülmüş olur. (hayal pilavı bu ya, koy yağlı olsun ne çıkar ) Teşekkür ederim Serkancım. Selamlar, iyi akşamlar dilerim.
Bilgi Notu: Web sitesi kamış hakkında maalesef "sallama" bir yorum yapmış. Siz hiç çelik sargılı spin kamış duydunuz mu? Dolgu kamışlar ise en ucuzlarıdır. Marketlerde set halinde 10-20 tl ye satılırlar. Linkteki kamış mx9, yani im9 karbon ve grafit mix(karışım) sert aksiyonlu(10-45) bir kamıştır. Ciddi şekilde de hafiftir.
Nuri Ağabey Kamış 150-200gr ağırlığı arasındadır sanırım. Ağır bir kamış değil. Hafta sonu Allah nasip ederse Ayvalıkta olacağım. İmkan bulabilirsem tartar sana bilgi veririm. Atış performansını da videoya da çekmeye çalışacağım.Benim diğer dandik emektarın da yanında testini yaparım Ama haklısın parçalı kamışları avlağa götür getir sıkıntı. Bakalım balık bereketli olursa raporumu haftaya yazarım
İlahi Yücel, akşam akşam güldürdün beni. 210 cm boyunda demir çubuk bir sallama. Olacak iş değil. Görerek, dokunarak ve belki imkan bulunursa deneyerek ürün almanın daha doğru olduğu bir kez daha teyid edilmiş oldu. Sağolasın, varolasın. Bekliyorum, inşallah gönlünüzce bir av günü yaşarsınız ve bizlerle paylaşırsınız.. Tekrar teşekkür ederim.