Hafta sonu kumanda ile kanalları gezerken birden kala kaldım. Bir tane çocuk elinde trıvirı? Bu nedir demeden KANAL 7 de ikbal ile türkiye turu gibi bir program ve MUŞ ta lar. Herkezin elinde trıvırı balık tutan insanlarla muhabbet ediyor ikbal hanım. Soruyor nedir bu cevap trıvırı bunla balık tutuyoruz tuttukları balıklar ufacık hatta adam poşetdeki balıkların isimlerini sayarken ya aslında bu balıklar ufak bunlar 3-4 kiloya kadar büyüyo ne yapalım tutmuş çocuklar diyo. Sonra uzak çekime geçiyo tüm sahilde herkez trıvırı atıyo. Sonra kına gecesine geçildi bende kalktım tv başından.
Evet bende seyretmiştim aynı bölümü birkaç hafta oluyor:televizyonda alfa pirinci,kremdir zayıflama tabletidir reklamlar yapacaklarına özellikle yaban tv dakikada bir reklamlarıyla bitini kanlandıracağına tırıvırı ve ağ kullanımının zararlarını içeren kısa yazılar ve mini görüntüler akıl etse iyi olurdu
ikbal ne demek ? baht açıklığı ya da yüksek bir onur , bu duruma erişmiş olma (internetin yalancısıyım) eger durum böyle ise, laf ola beri gele bir kanalın . bir garip programı..
tv kanallarının cahilliği Sadece kanal7 değil bir çok kanalda rast geldim.Buda gösteriyorki kanallar bir çok konuda yeterli bilgiye sahip değiller.Bu sadece balık avcılığı ile değil bir çok konuda yalan yanlış haber olabiliyor.Bizim görevimiz uyarmak olmalı bence,bu şekilde bu tür yanlışlıklardan kurtulabiliriz.
Datca dönüsü kaza yapan arkadasimin haberini böyleydi. Uykusuz yola çikan sürücu asiri hizla gittigi micirli yolda direksyon hakimiyetini kaybedip yolun 1metre asagsinda kalan sarampole yuvarlanarak 4takla atti. Kullanilmaz haldeki aracinin kontak anahtarini almaya çalisirken alkollü oldugu anlasildi. Olayin asli ise söyle karsidan otobüs kamyonu solluyor bizim arkadas çaresiz saga kiriyor yoksa kafadan girecek otobüse. Yola çikacam diye aksam 8 gibi yatip saat 7de yola çikiyor. 2takla atiyor araba hurda ama ev dukkan anahtarlari arabada + ruhsat. 2gün önce 1 efes içiyor aksam yemeginde. Hiz ise yolda bakim çalismasi var diye ve cama micir siçramasin diye oldukca yavas. Diyecegim herkez haber yapiyor
Olayın kanal ile alakası yok.Bugün Yaban Tv nin bile neler yayınladığını biliyoruz.Program sunucusunun böyle bir yasağı bilmesine imkan yok.Sizce var mı?Kanal 7 laf ola beri gele değil,"ulasal" bir kanaldır.
Onu yapmalı, bunu yapmamalı, bu yapılsa daha iyiydi derken havanda su kalmadı ki dövelim. Arkadaşlar, Hangi gün, hangi saat, İkbal ile Türkiye Turu adlı bu program Kanal 7 de yayınlanmış ise birisi çıkıpta ilgili kanala bir bilgilendirme yazısı yollayacak mı, yollamayacak mı? Yani sonuç ne sonuç? Eğer gün ve saat konusunda bilgi verilirse ben bir dilekçe yazayım diyorum. Elime yapışmaz ya. Defalarca benzer konularda dilekçeler yazdım. Bir daha yazarım. En azından biz bilgilendirmiş olalım. Bence yanlışı görüp, o yanlışı yapanı ikaz etmemek, bilgilendirmemek te büyük bir yanlıştır. İsterseniz bir çok dilekçe ile de yanlışı düzeltebiliriz. Daha etkili olur. Ne dersiniz?
Abi tam olarak bilemiyorum bende ama yaklaşık 2-3 hafta olmuştur seyredeli programı,ama şu gündür diyemiyeceğim satelliteden izliyorum kanal 7 yayın akışına bir bakmak lazım belki.Zaten Kadem arkadaş İkballe Türkiye turu programı demiş ve Muş'ta çekilmiş bir program
Ben sadece yaşadığım şaşkınlığı ifade etmek için yazdım bir kanalı programı kötülemek için değil. Aynı durum başka kanal ve programlarda karşımıza çıkabilir bu konuda bizim haricimizde bilinçlenme olduğunu sanmıyorum. Kaldıki muşa gitmeye gerek yok galata köprüsünde bir elde şarap bir elde trıvırı atanı da gördüm. Bana kalırsa sadece bir kanala değil hepsine birden toplu bir yazı yazılması gerekli.
sonuçta çekim ekibinin farkında olmaması gayet doğal, sadece amatör balıkçı olmak bile bu yanlışın farkında olmaya yetmiyor, işin yasal ve doğal kısmınıda araştırmak gerekiyor. kanala dilekçe yollamakta bir çözüm yolu olmayacaktır. şöyle birşeyin olacağını düşünen yoktur aramızda; "tüm kanal 7 çalışanlarının dikkatine: izleyici dilekçelerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda,fotoğrafta gördüğünüz tırıvırı adı verilen balık tutma aparatını gördüğünüz yerde ilgili makamlara şikayet ediniz, görüntülerini ekrana taşımayınız. yasal olmayan ve doğaya zararlı bu aleti halka izletmeyiniz" yok öyle birşey. tarım ve köyişleri,devlet su işleri, amatör balıkçılık dernekleri, ticari balıkçılar, üniversiteler, su ürünleri profosörleri, belediyeler, baraj işletmeleri vesaire bir şekilde su ile ilgili kurumlar buna susuyorsa, bizim sesimiz sivrisinek vızıltısına dahi erişemeyecektir. eğer birşeyler yapmak istiyorsak, asıl görevini yapması gerekenleri göreve davet etmeliyiz, işlerine geldiği zaman çok güzel sesleri çıkıyor üniversitelerin, profosörlerin, bakanların, müdürlerin. sonuçta bizim doğrudan yaptırım yetkimiz yok. yetkisi olanı, sözü geçeni uyandırmak lazım. daa işte hep -meliyiz, -malıyız...
Eeee sonuçta ....cak mıyız, ..... cek miyiz? idk Sizlere bir çok örnek verebilirim. Vaktiyle basın organlarında kaale alınmayan, hatta bazen aşağılanan bir çok toplum ya da meslek mensubu bu gibi durumlarda duyarlılıklarını her defasında, her yerde ve usanmadan gösterdikleri için artık yanlış bir şekilde anılmamakta, yapılan yanlışlar o topluma mal edilememektedir. Bizler bu gibi durumlarda yapılan yanlış hareketin Amatör Avcılık olarak anılmaması gerektiğini savunsak, gerekçelerini de vererek o eylemin olsa olsa balık toplayıcılığı olduğunu ifade etsek bu bile yeter. Ne avlayacağınızın hiç bir garantisi yokken onca masraf yapıp, olta takımları alarak, yine onca masraf ile avlağınıza ulaşıp, oltalarınızı yemleyip avlanıyorsunuz, üşenmiyorsunuz da bu gibi durumlarda tek dilekçe yazmaya mı üşeniyorsunuz? Bizi (Amatör Balıkçıları) layık olduğumuz şekilde yönetiyorlar dediğimde kızmayın ne olur. RASTGELSİN.