Temiz Hava, Bol Gida 13.06.2009

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Gökhan Aydınlı tarafından paylaşıldı.

1. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon

Hava çok nemli, basıkmı basık gece geç bir saat Cuma akşamı ve uyuyamıyorum . Evde yapmam gerekenleri iptal edip balıkçı dostlarım neler yapıyorlar diye sitelere göz atarken, şu çinekoplar gitmeseydi Boğazdan diye iç geçirirken ben, birden ayaklarım beni çalışma odama itti. Elimde 08 beden misine gecenin o saatinde çapari bağlarken buldum kendimi, köstek yaptım, takım bağladım sabah suyu iri istavritler açığa çıkmadan yakalayabilirmiydim ?

Çapari tamamdı sonra bir tanesi yedek olmak üzere, 2 mezgit takımı yaptım 5 numara uzun pala iğne kullanıyorum, köstekler 15 cm 0.30 ana beden 0.35.Kamış 3,50 hassas uçlu,esnek teleskobik kamış kullanacaktım...
    Dedim ya uyku tutmadı saat 05.00 te evden çıktım Cumartesi günleri balığa gitmek ise adetim değildir malum, kalabalık oluyor o zaman kimsenin olmadı yeri seçmeliydim. Biraz düşündüm dibi kumluk istavrit de yapabilen çok sığ ve ilişken olmayan bir yer olmalıydı. Saat 6 dan 14.00 sularına kadar avlandım çay içtim, simit yedim insanlarla sohbet ettim balık tuttum. Yağmur çizeledi üstüme, güneş açtı, bazen kıbleden esti rüzgar, deniz ise genelde sakindi...

Mezgit tutarken ne kadar iri yem takıp ne kadar açığa atarsanız ve iğneniz ne kadar büyükse o kadar iri balık alırsınız ki daha mezgitler yeni yeni boylanıyorlar . Mezgit tutarken, Dragonyalara dikkat edin, birde küçük kırlangıçlar geliyor sık sık onları ise zedelemeden özenle çıkarıp salalım.

Son düzenleme: 14 Haziran 2009
  2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Gökhan Kardeşim
    Tuttuğun balıklar çok güzeller.
    Eskiden 25-30 cm lik iri mezgitler Haliçte de olurdu. onları da 5 numara iğne ile yakalardık. Uzun zamandır öyle mezgitler çıkmaz oldu.
    Bir gün hiç unutmuyorum Sahilde gezerken balık tutan bir abi gördüm. sonra konuşmaya başladık. aradan yarım saat kadar bir zaman geçti. Abiye bir mezgit geldi. Mezgite bakmaya kıyamazsın yemeye hiç kıyamazsın. 25-30 cm arası bir derya kuzusu. bakakaldım öylece.

Güzel bir gün geçirmişsin ne güzel .

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler...:)paylaşım için teşekkürler:)

4. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Bünyamin ben Haliçe o balıkların tekrar döneceğine ve Haliçin belkide Boğazdan daha fazla balık popülasyonuna ev sahipliği yapabileceğini inanıyoum, eğer çalışmalar devam ederse gerçekten Haliç iyi yolda. Deniz kendini yenilemiş geçtiğimiz ay Haliçte bir tur attım hem kıyıdan, hem tekneyle gördüğüm işaretler baya bir umut verdi bana.
    Diğer yandan Haliçte tutulabilecek balıkların, özellikle yatak yapıp belli bir alan dışından çıkmayan dip balıklarının barındırdığı civa ve ağır metal oranı
    uzun süre yüksek seviyelerde kalacaktır diye düşünüyorum.

8. 9. aylarda trofe mezgitler yakalayabiliriz Boğazda...

5. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    İşte budur yap takımını, al balığını yanına bir salata, nar gibi kızarmış derya kuzuları oooohhhh... Ellerine sağlık.

RASTGELE..

6. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Evet
    Haliçte bayağı iyi gelişmeler var. İBB başkanı Kadir Topbaş Haliç suyunun oksijen miktarını artırmak için Baltalimanından tünelle suyun Halice verme gibi projeleri var. Ayrıntısı nasıl olur bilmiyorum. Ancak dip bölgelerin oksijen içermesi durumunda dip planktonların gelişmesine buna bağlı olarak da balık larvalarının artmasına imkan sağlayabilir. dip planktonlarının artmasını civa seviyelerinin olumsuz etkisini bir nebze de olsun azaltabilir.
    Birde Kağıthane ve Alibeyköy derelerinin suyunu Boğaza verseler biraz daha da iyi olurdu.

Tabiki bütün bunlar reel çözüm değil
    Reel çözüm; Bütün denizlerimize akan atıksu derelerinin gerçek bir arıtmadan geçmesi.

7. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

gökan abicim süpersin balıklar salata mükemmel :D :D :D
    abicim akşam oldu karnımız acıktı oldumu şimdi şu yaptığın :D

8. rengin

rengin buse gülen

En İyi Avı:
    mezgit kaç kilo olduğunu bilmiyorum
    balıklar nefis görünüyor .... BALIK AYRI BİR KÜLTÜR YAAAA....