Tente

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ogrtmn11 tarafından paylaşıldı.

1. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Arkadaşlar yeni aldığım mursan 4.55 dolphin tekneme tente taktırmak istiyorum. Aslında teknemi daha yeni fuardan aldım, alırkende oradan tente de alayım dedim ama fiyatlar ( 300 - 350 TL. civarı ) bana çok acımasız geldi ve fuardan almaktan vazgeçtim. Daha sonra netten yaptığım araştırmalarımda da fiyatların fuardaki fiyatlarla hemen hemen aynı olduğunu gördüm. Acaba Tekirdağda bu aparatı daha ucuza sanayide yaptırabilir miyim ? Tekirdağ sanayisinde bu işle uğraşabilecek biri var mı ? Bunu yaptırdığım taktirde hazır olanların yerini tutar mı ?

Ayrıca sadece Tekirdağ değil İstanbula da gitme imkanım var fakat tekneyi götüremem Aparatı yaptırıp montajını Tekirdağ' da yaptırabilirmiyim ? Eğer İstanbulda bu işi yapan biri varsa orayada gidebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Arkadaşım uğraştığınıza değmez. Ben 3 senedir teknenin imalatçısından aldığım tenteyi çok memnun şekilde kullanıyorum. Bir dünya uğraşıp en fazla 50-100 TL kar edeceksiniz. Ama istediğiniz gibi olmayan birkaç nokta bile harcadığınız emeğe yazık edecek.

Hazır tenteler uzun kullanımlar ve denemeler sonucu oluşan bir bilgi birikiminin ürünüdür. Kullanmaya başladıktan sonra verdiğiniz parayı hakettiğini göreceksiniz.

Montajı için sadece 4 adet vida deliği açmanız gerekecektir. Nasıl montaj yapacağanız konusunda takılırsanız size resim v.s. ile yardımcı olabilirim.

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Dikkat etti iseniz bende botuma tente taktırmak için piyasa araştırması yaptım.Fiyatları görünce kendim yaptırabilirmiyim dedim.Ama zor iş.Astarı yüzünden pahalıya denk geliyor.

4. EmreT

EmreT Emre Toksöz

Tente Hakkında

Merhaba

Bizim tekne de sanırım sizinki ile aynı.
    Bende sizin gibi aynı fikirde olduğumdan hazır tenteyi almak istemedim.
    Ayrıca işin içinde kendin yapmış olmanında keyfi ayrı.
    Bir kısım hazırlığımı yaptım ama babamla anlaşamadığımızdan tasarım aşamasından öteye gidemedik.Kısmetse bu sezonda yapacağım.
    Yapım aşamalarını kısaca özetlersek,
    -Tentenin mekanizması için gerekli aparatlar.Metal,Plastik gibi birkaç çeşitte var.Marintek gibi firmaların web sitelerinden ön araştırma yaparsanız ihtiyacınızı belirleyip çeşitlerine göre karaköydeki malzemecilerden temin edebilirsiniz.Ben plastik olanlarını toplam 30 TL civarında satın almıştım.
    -Boru.Aliminyum yada plastik işinizi görebilir.Çapı en önemli nokta.Alacağınız aparatlara uygun çapta olması gerekli.Eğer naklinde sorun yaşamazsanız karakoyden temin edebilirsiniz.Nakil sorununuz varsa teknenin bulunduğu yere yakın yerlerden temin edip kesim-büküm işlerini yaptırmanız faydalı olacaktır.
    -Tente malzemesi ve dikişi.İstediğiniz desende kumaşı alıp iskelet üzerinde şablonunu çıkarttıktan sonra İyi bir esnaf oto döşemecisi bulup başında da durursanız gayet güzel bir tenteyi kendiniz imal edebilirsiniz.
    Tüm bu aşamalarda gerekli titizliği ve özeni gösteremeyecek kadar sabırsız ve bu saydıklarımı eziyet olarak algılayacaksanız en sağlıklısı hazır olanını almak.
    Herkese rastgele
    EmreT

5. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Teşekkür ederim sanırım bu kadar teferruatla uğraşamam hazır almaktan başka çare yok. :)

6. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Adaşım sana dedim ya ben..Hazır almayacaksın..Yaptırmayacaksın diye..
    Alacaksın Plaj şemsiyesi bidonuna koyacaksın suyunu dikeceksin bayrak gibi..O kadar..Böylesi daha iyi..Masraf yapa yapa bu işe boşayacak karı bizi bu gidişle..:D

7. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Kesinlikle ciddi söylüyorum ki bu hafta sonu Koçtaşta plaj şemsiyelerine baktım, dandikleri var 20 TL bi de onların kaidelerinden buldum mu iş tamam. Avlak yerine gidene kadar kaidesine su doldurmam,avlakta çapaladığım zaman suyu doldurup gölge gölge otururum :)

8. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Valla en iyisini yaparsın..:D

9. EmreT

EmreT Emre Toksöz

Tente-Bir soru

Tekrar merhaba

Teknelerinde tente kullananlar bunu en iyi cevaplayacaklardır.
    Önceki yazımda da bahsetmiştim babamın muhalefetinden.
    Muhalefetinin en büyük sebebi tente varken teknede ayağa kalkamamak.
    Balık tutarken bazen ayağa kalkmak gerekiyor.
    Engel olacak diye endişelerimiz var.
    Kullanan arkadaşlar yorumlayabilirler mi?

10. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Emre kardeş..
    Yukarıda gerekli yorumlar zaten mevcut..
    Tente kullanmak isteyen arkadaş bile bu düşüncesini plaj şemsiyesi kullanarak çözmeye karar verdi..

11. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Tekne ve tente ve sizin boyunuza göre değişebilen bir durum.biz kalkıyoruz.

12. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

En son araştımalarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Tekirdağ' da ve İstanbul' da bu işle uğraşan abilerimle görüştüm. bu tentelerin metal ayaklıları olduğu gibi pilastik ayaklılarıda oluyormuş ( Ben bilmiyordum ). Ve bu pilastik ayaklıların diğerlerine göre fiyatı daha uygun. 200 liraya benim teknemin boyutuna (4.55) uyacak pilastik ayaklı tente buldum. Fakat bu fiyatta bana pahalı geldi, ayrıca düşünsenize büyük boy bir şemsiyeye 200 lira para vermek... Bütçeyi zor denkleştiren bir insan, kendini enayi gibi hissediyor. Her neyse ben de sonunda Barış abimin dediğine geldim. Çarşıda gezerken Plaj şemsiyelerine ufak ufak bakmaya başladım. Şemsiyenin dibine su doldurmak yerine, ıskarmoza bağlamayı düşünüyorum. Olmadı su dolduracağız.:)