Balığın yakında oynadığı zamanlarda kullandığımız düzenek. Balığın açıkta oynadığı zamanlarda kullandığımız düzenek. Teorik olarak görselde belirttiğim takım kendi kullandığım ve sonuç aldığım takımdır. Bölge ve zaman şartlarına göre tüm fiziksel özellikleri değişiklik gösterebilir. Kısa sürede takımın en başından son haline kadar olan uygulamalı videosunu ekleyeceğim. RASTGELE...
Çizimler için teşekkür ederim. Burada bir öneride bulunmak isterim. İzmarit'in yemlenme alışkanlıklarında yemi bir süre izleyip ani bir şekilde tırtıklama hareketi yapmasıyla yemi alması söz konusudur. Dolayısı ile köstek uzunluğu fazla olduğunda yemin hareketi fazlalaşacağından balığın yemden vazgeçme olasılığı da artacaktır. Biz burada Samsun'da çok köstekleri çok kısa tutuyoruz. Yaklaşık 5-7 cm arası çok da iyi verim alıyoruz. Ayrıca iğne rengi konusunda çok tutucu biri olmamakla birlikte yeşil avında iğnenin siyah çapraz iğne olmasının faydasını gördüğümü belirtmek isterim.
İzmaritte genelde 10 numara çapraz iğne, köstekler 0.12 misina beden ise 0.12 yada 0.15 misina ile harika avlar yapıyordum galata köprüsünde...
İzmariti tekneden dikey olarak avladığınızda en alt köstek dışında bir üstteki kösteğe bile nadir vurur.İki köstek dışında izmarite fazlaca köstek yapmak gereksizdir.Köstek boylarıda mümkün olduğunca kısa tutulur.İğne 12 numara veya daha küçük olursa avcılığı artar. İzmarit için dip takımı yapılırsa yosunların üserine çıkacak kadar köstek boyu ve bunu sağlamak için kösteklere leblebi büyüklüğünde sünger vs den şamandıra görevi görecek malzeme takılmalıdır. Tabi bunlar benim tecrübelerim.Benim takımın tam tersi ile de yerine göre daha verimli av yapılmış olabilir.Bişlindiği üzere yöreden yöreye takımlar tamamen farklılık gösterebiliyor.