Teorik olarak görselde belirttiğim takım kendi kullandığım ve sonuç aldığım takımdır. Bölge ve zaman şartlarına göre tüm fiziksel özellikleri değişiklik gösterebilir. Kısa sürede takımın en başından son haline kadar olan uygulamalı videosunu ekleyeceğim. RASTGELE...
kıbrıs mantarı kullanmasakta olabilir, şart değil. aşağıya devamlı kullandığım takımı ekliyorum. umarım yardımcı olur.
Tabiki şart değil, bölge ve zaman şartlarına göre değişiklik gösterebilir, alternatif takımlar üretilebilir.
kefal için bir takım daha gördüm geçenlerde üsküdarda. yine 9 - 10 iğne normal köstekli takılmıştı takımın her iki ucunda da top vardı iğnelere tek tek hamur ve ya ekmek takıyorlardı..
Engin abi belirttiğin takımı Üsküdar da çok kullanırlar iskele yanlarında. Değişik bir alternatiftir o da ama ben onun yerine en alta kurşun, klipse top, orta bedene de 4 5 adet köstek takarak kullanmayı tercih ediyorum.
evet o şekilde kullanan aradaşlar da var. ben kefal sevmem tutması zevkli ama yemesini sevmem o yüzden hiç kefale denemedim. ama bir gün bir arkadaşım kıbrıs takımına ekmeği sarıp peynir suyuna batırıp attı o şekilde bayağı güzel iri kefaller aldı bir tanesini de ben çektim zevkli ama ne bileyim eve hiç götürmem yemek için
Su üstü kullanacaksanız, mantar koymayın. Ekmek kendisi zaten yüzer. Mantar koyarsanız, ekmeğin yarıdan çoğu dışarıda kalır, avcılığı azalır.
ben bi aceni balıkcıyım balık tutmayı sewiyorum yaklaşık 2-3 ay oldu balık tutalı hep çapariyle istavrit yakaladım ama artık büyük balık yakalama zamanı qeldi diye düşündüm balıkcıdan kıbrıs takımı aldım cok değişik bir malzeme ona nasıl ekmek takıcam oltaya nasıl takıcam bulamadım yardım ederseniz sewinirim he bu arada ben kefal tutmak için aldım takımı galata köprüsünde tutucam kefal qelirmi şimdiden teşekkürler
aynı takımı bende kullanıyorum kıbrıs sarmadan daha verimli. benim kullandığım takımın bahsetdiğiniz takımdan tek farkı 5 adet iğne var her bir kösteğin boyuda 10cm ve 7 no çapraz iğne kullanıyorum oldukça verimli...