Terkos(durugöl) ta Ağ Yasak mı ?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında devilmc tarafından paylaşıldı.

1. devilmc

devilmc AHMET

Terkos gölünde ağ atmak yasakmı , yasak olmadığı zaman varmı ?

2. numanbey

numanbey numan

Ahmet kardeşim öncelikle ağın tatlı sudaki etkilerini bir araştır sonra bu sorunu bir kez daha düşün.

3. numanbey

numanbey numan

Ahmet kardeşim ağın tatlı sudaki etkilerini bir araştır sonrasında sorunu bir daha düşün.

4. devilmc

devilmc AHMET

ben zararlı olduğunun farkındayım zaten amacım ağ atmak falan değil :D Uzun süredir tatlı suda balık avlarım ama İstanbulda yeniyim terkosa turna balığı için ava gidiyorum ancak adım başı ağ var , bana yasal olarak yasakmı değilmi bunun cevabı lazım ?
    not:normalde internete pek girmem böyle bir sorun yaşayınca burayı buldum ve cevap alabilceğimi düşünerek sordum daha sonra açtığım konuyu bile anca bulabildiğim için geç cevap yazdım kusura bakmayın

5. devilmc

devilmc AHMET

ben zararlı olduğunun farkındayım zaten amacım ağ atmak falan değil :D Uzun süredir tatlı suda balık avlarım ama İstanbulda yeniyim terkosa turna balığı için ava gidiyorum ancak adım başı ağ var , bana yasal olarak yasakmı değilmi bunun cevabı lazım ?
    not:normalde internete pek girmem böyle bir sorun yaşayınca burayı buldum ve cevap alabilceğimi düşünerek sordum daha sonra açtığım konuyu bile anca bulabildiğim için geç cevap yazdım kusura bakmayın

6. alidag

alidag alişan

aynı şeyi bende çok merak ediyorum araştırdım tebliği inceledim ama tam emin olamadım , tam bu konuyu buldum cevabımı buldum derken maalesef burdada net bir bilgi verilmemiş.Varmı bilgisi olan veya siz öğrenebildinizmi cevamı Ahmet abi?

7. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Adam öldürmek yasak mı gibi bir soru bu.

8. alidag

alidag alişan

e peki hiç ama hiçmi denetlenmez , aşırı derecede fazla ağ var ki burası turnayı istanbulda nadiren bulabildiğimiz yerlerden biri ne yapmalı nereye nerelere şikayet etmeli yada hiç bişey yapamazmıyız ?
    Keşke tebliğe uygun olmayan av raporlarına gösterdiği tepkiye şu ağ içinde göstersede herkes sessimizi duyurabilsek bir yerelere

9. Keşke.......

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sorunun sebebini belirtseydin sana net cevap verebilirdim.

11. devilmc

devilmc AHMET

Vedat Amca yukarıda belrttiğim gibi sadece sesimi çıkartırken bundan yani yasak olduğundan emin olmak istiyorum , birde ne yapılabilir engellemek için?

12. x-a-3

x-a-3 Timur

En İyi Avı:
    6 Kg Turna
    merhaba ben siteye yeni üye oldum. terkosa sık sık giderim.. terkos gölünde ağ atmak serbest. nedeni; istanbula şebeke suyu sağladığı ve çok fazla balık olması nedeniyle suyun kimyasının değişmesi, fazla kirlenmesinden dolayı...

13. devilmc

devilmc AHMET

İlk defa böyle bişey duyuyorum , açıkçası çokta mantıklı gelmedi, bu söylediğinizi resmi olarak gösteren bir kaynak varmı ?

14. 29519

29519

He *** ben de merak ettim şimdi

15. RainboW

RainboW Sertan

Böyle de bir madde var tebliğde, ağ atanlar elektrikli motor veya kürek kullanıyorlar herhalde ağ atarken :)

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15

(10) İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

16. devilmc

devilmc AHMET

Merhaba , boyle bir madde var derken kastettiginiz ag atmanin serbest olduguna dair bir maddemi yoksa sadece akaryakitla calisan motorla ilgili yazdiginiz maddemi ?

17. RainboW

RainboW Sertan

Akaryakıtla ilgiliydi, ağ konusunda amatör avcılıkta sadece yemlik uzatma ağı kullanılabiliyor ( 3 metre x 1 metre göz açıklığı 28 mm ).

18. devilmc

devilmc AHMET

teşekkür ederim cevapladığınız için , yani x-a-3 nickli üyenin yazdığı gibi birşey yok ozaman ?

19. RainboW

RainboW Sertan

2/1 ticari tebliğde de ağ kullanımı açısından terkos gölü ile ilgili bir kısıtlama görünmüyor... Bilgi edinme kanunu çerçevesinde yetkili mercilere danışmak lazım kanaaatimce.

20. numanbey

numanbey numan

Tüm tatlı sularda yasak ağ,ancak bir takım kooperatife ait barajlar var orada hem olta başı para alınıyor(kooperatif başkanı makbuz karşılığında) hemde kooperatif eliyle ağ atıyorlar.Terkostaki ağlara gelince orada ağın yasal olduğunu hiç zannetmiyorum hele hele su kimyası yüzünden çünkü sudaki biyolojik dengenin sağlanması için göllere ve barajlara balık salımı yapmak zorunlu birde onların 'DENGE' gereğinden avlanması büyük ironi olur sanırım.Oradaki ve diğer tatlı sularda ki ağların sebebi yasal oluşu ve ya bir gereksinim değil -cehalet,vicdansızlık ve denetimsizlik-...