terkos gölü balık türleri

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında mustafa34 tarafından paylaşıldı.

1. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    selam arkadaşlar bayramda bir kaç günlüğüne terkos gölüne gitmeyi düşünüyorum hiç gitmedigim içinde sizlerden bilgisi olanlardan bilgi almak istiyorum sazan ve turna avı yapmak istiyorum lütfen yardımcı olun nereye gitmeliyiz neresi daha iyidir yem olarak ne atmalıyız

2. omerergin

omerergin ÖMER

selam

Öncelikle terkos toplamda 25 km2 idi sanırım :) değişken bir avı var turna bakımından zengin balaban köyü, karagöz, kızılkanat sazan da yakalanıyor ama benim tavsiyem bu havada orada beklememen paraketa gibi bir sistem le geceden bırak kalsın sabah topla valla şifayı sağlam kaparsın :)

3. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    bu sene hiç sazan alamadım o yüzden şifayı kapsam bile gideceğim bilgiler için saol yem olarak ne tavsiye edersin sazan için

4. omerergin

omerergin ÖMER

...

eğer hedef balık sazansa terkos yanlış seçim bence :)
    büyükçekmece gölü hazerfanın altı süper yem olarakta solucan ama avlanmadan mevkiyi as küspelesen belki daha az üşütürsün ... :) rastgele

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Terkos önemli bir Turna balığı av sahasıdır.
    Son günlerde iyi av vermeye devam etmekteydi.

Orada aslında sudak ve yayında vardı.Ama mahalli avcılar canına okudu.

Oltayla sazan alman çok güç.

Orada iri çapaklarda vardır ve Mayıs aylarında solucanla iyi av verirler.

Ancak onlarıda bulabileceğin yerler seyrektir.Şöyle bir tarif edersem.
    Balabanlı köyünün teknelerinin bağlandığı koy değilde onun sağında kalan,arabayla dibine kadar gidemeceğin uzun bir yürüyüşle varabileceğin,nispeten kenarı ağaçsız bir bölge vardırOradan avlanabilir illaki sazanda diyorsan imkan dahilinde olan bir bölgedir.
    Balaban köy kahvesinde Mehmet Çıtağı sor o sana anlatır.Turnaya gitmek istiyorsanda teknesinle seni götürür.
    Kendiside iyi bir avcıdır illaki tutar.
    Sevgiler

6. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    verdiginiz bilgiler için tşk ederim ama kafama takılan sazan avı gerçekden çok zor yapılan bir av oldu heralde:) eskiden her yerde sazan alabiliyoken şimdi terkosda bile orda yoktur şurda vardır dememiz sazan neslinin yavaş yavaş tükendiginin işaretimidir :???

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sazan hayli fazla sayıda yumurta dökebilen ve ayrıca ilgili birimlerce stok takviyesi yapılan bir türdür.
    Dolayısıyla kolayına tükenmez.

Sanıldığının aksine akıllı bir balıktır.İyice mazmozlamayla sabırla avlanılırsa ve özelliklede gerçek boiliyle israr edilirse illaki balığa azalmış sanılan bazı yerlerden bile hayli irileri yakalanacaktır.

Örneğin bizim burada sazan yakalamak çok kolaydır.

Sevgiler

8. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    bilgiler için tşk ederim terkos gölünün yabancısıyım ama şansımı illaki deneyecegim sölediğiniz yer yaya yürüme olayı biraz zor ama araba ile gidebildigim yere kadar gidip orda çadır kurucam bismillah diyip oltaları suya atıcam ve tabiki 1 saatte bir yemleme yapıcam artık vurdu vurdu vurmadı bu sene sazan mevsimini tek sazan yakalayamadan kapatıcam :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Parakete mi? Duymamış olalım. Nedir bu zavallı Terkos'un çektiği.:eek:

Bir de Terkos'un canına içsularda kullanımı yasak benzinli motorlar okumadı mı? 7/24 harıl-harıl çalışıyorlar, talandan mal kaçırır gibi. Aleni, gözüne soka-soka üstelik. Denetim ise hakgetire.:mad:

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tabi canım ne gerek var soğukta olta atmaya , etrafı yemlemeye , sabaha kadar zil sesi beklemeye , balıkla mücadeleye girmeye , sırt ağrısı kol ağrısı çekmeye , balığı kıyıya alırken ıslanmaya , takım kaybetmeye... 2 dinamit atılır 2 ağ gerilir elekrikli sistemi olur vs.. rahat rahat mis gibi :confused:

11. RainboW

RainboW Sertan

Bayram'da yağış olursa işiniz zor. Yağmura katlanılır belki ama çevreden gelen sularla göl bir hayli bulanık oluyor.

12. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    hayır arkadaşlar inannın öle olsa idi ben yıllardır ömerli barajına giderim hemen hemen köylüler dahil herkes beni tanır söledigim tek şey bir gün balık tutamayıpda isyan edersem ve elime ag trıvırı alırda atarsam o gün bileklerimi keserim ben bu sene ömerli barajına her hafta boşluk vermeden gittim cumartesiden gidip pazar akşamı döndüm bir tane sazan tutamadım kızıl kanat israil falan yakaladım ama sazan tutamadım ve bu bende birazda hırs yaptı o yüzden sazan tutabilecegim daha uzak yerlere gitmeye karar verdim ama bu seferde boş gelirsem bir sazan ı kucagıma alamazsam işte o zaman gerçekden bu sezonu kötü geçirmiş olucam o yüzden terkos gölü hakkında yardım istedim kesinlikle ag trıvırı vb olmaz ben bohçaçı degilim yakaladıgım balıkların zaten hemen hemen hepsini av bitimi sonunda suya salarım bir tane 3kg lik sazan bizim soframıza yeter kaldıki ettigimiz masrafla sizde biliyosunuzki yüzlerce boy boy sazan alabilirdik avcılık farklı bişe tabiki yorulcaz emek vericez o rdaki havayı soluycaz üşüycez ben bunları göze aldım zaten tek derdim bir tane sazan tutamadan istanbula geri dönmek işte bu arkadaşlarımın arasında alay konusu olur sorun o :))

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

tepkim isyanım size değildi zaten mustafa abi anlamışsınızdır. şimdiden rastgele umarım trofe sazanları turnaları görürsünüz kamışın ucunda :)

14. arzuekiz

arzuekiz ARZU

terkos gölünde turna dışında baska hangi balıklar bulunur?

15. kiniklar

kiniklar sinan

terkos gölü turna avı

göl hakında bilgi almak istiyorum turna balığını nasıl ve hangi olta ile yakalaya biliriz önerileriniz nelerdir? ve son durum hakında bilgisi olan varmı