Terkos Gölü Kıyıdan Balık Avı yardım ?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında nova37 tarafından paylaşıldı.

1. nova37

nova37 Oğuzhan

Öncelikle herkese merhaba rastgele..
    Durusu Karaburunda yazlığımız var. Ve bu hafta sonu terkos gölü kıyısında avlanmak istiyoruz.Özellikle turnanın çıktıgını duydum tabiiki tekne ile en iyi verim alınıyor.Hem piknik hemde balık avlayarak bir gün geçirmek istiyoruz. Terkos gölünün hangi kıyısı buna elverişlidir.?Bu bölgde daha önce avlanmış arkadaşlar detaylı bir yol tarifi verebilirse çok sevinirim.Aracım var ve karaburundan yola çıkıcam.
    Şimdiden herkese teşekkürler.hayırlı cumalar dilerim.

2. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Kardeş Terkosda kıyıdan balık avlayacak yer yok.Sadece Ayazma denen yer var orasıda çok küçük bir alan.Balaban tarafı kıyıdan avlanmak için daha uygun ama son 1 aydır Terkosda turna yok.

Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  3. nova37

nova37 Oğuzhan

yorumun için teşekkürler.Ancak buradaki arkadaşlar son 2 hafta içinde gayet iyi turnalar aldılar.ve terkos bildigimiz üzere büyük bir göl. elbet bir kıyısında avlanma imkanı vardır. Balabana gittim daha önce ama iyi bir avlak bulamadım. ormanlı köyü, Kaleiçi mevkii gibi bölgeleri duydum ama ulaşım nasıl sağlanır onu bilmiyorum.bilenlerin yardımlarını bekliyorum.

4. yigitt

yigitt Yigit POYRAZ

Kaleiçi de otdan başka bişey bulamassın.Ormanlı terkosa 32 km civarı ki oradada durum aynı kıyılar hep ot.Sana tavsiyem havalar biraz normalleşince kayık kiralayıp erken saatte çıkmandır.Bol şans.

5. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Selamlar,
    Yigitt'in de belirtmiş olduğu gibi son 1 aydır turna yok denecek kadar azalmış durumda.İki hafta sonu önce Balaban köyünden sandalla erken saatte açıldık ve akşama kadar gezdik.Balık olmaması dışında güzel bir gündü.Kıyıdan at çek yapılabilecek yerleri sandaldan tespit edip geçen hafta tek başıma çadırımı alıp gittim.Akyarlar denen bölgeye aracımla ulaşıp çadır kurdum.Gerek akşam suyunda gerekse ertesi gün sabah suyunda ve bütün gün tek bir balık bile alamadım.Tüm bu anlattıklarım esnasında denemediğimiz kaşık ve sahte kalmadı.Yine de denemek gerek.Belki sizin kısmetiniz daha farklı olur.İlk hafta sonu kıyıdan birisinin balığı tasmaladığını ve tam alacakken su üstü yaptırıp balığı kaçırdığını bizzat gördüm.Yine teknelerden biri Akyarlar'a yakın bir yerde bir balık kaçırdı, bunu da gördük.Zaten o gün ve bir sonraki hafta ısrar etmemim sebebi bu iki olaydı.Yol tarifine gelince; terkos ya da karaburun ya da durusu sapğını geçip saray-çatalca yönüne doğru yenilenen yoldan ilerlediğinizde birkaç km. sonra balaban köyü tabelasından sağa sapın.4-5 km. sonra köye ulaştığınızda meydana yakın bir bakkal göreceksiniz.Oraya ya da kahvehaneye koyları veya Akyarları sorun, yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.Benim amacım koylara ulaşmaktı ama tam da beyaz tepenin sağındaki küçük açıklığa çıktım ki buranın sağ tarafı koya uzanıyor ve düzlüğün ortasında parçalanmış bir kayık var.Solunda ise dediğim gibi duvar gibi inen beyaz bir tepe ve önünde güzel otluklar var.Bu dediğim yere ulaşmak için; size tarif edecekleri yolda ilerlerken köyü 1-2 km. geçince 3 tane yolun olduğu bir ayrıma geleceksiniz.Sağdaki yola arabanın girmesi için oldukça kötü görünür.Nitekim ben bu yola girmedim ve muhtemelen koya çıkıyordu.Soldakini de denemedim.Düz gittim ve yine 1-2 km. sonra sağa aşağı doğru inen bir yol buldum.Bir km. kadar sonra da kıyıya ulaştım.Umarım yolları bulur ve keyifli zaman geçirirsiniz.Rasgele.

6. nova37

nova37 Oğuzhan

tavsiyen için teşekkürler. balaban köyunde piknige elverişli bir yerler biliyorsan yardım edebilir misin. kusura bakma yoruyorum senide. iyi günler.

7. nova37

nova37 Oğuzhan

Teşekkür ederim dostum yorumundan sonra yollara birde google earth'den baktım.Bir çok koy var. tabi olta atmak ne kadar elverişli bilemem. gözüme bi kaç kıyı kestirdim.Allah izin verirse yarın buraları denicem.İnşallah güzel bir avlak bulabilirim.Hemen meydanda bakkalın karşısı yani kahvenin yanında devam edince dediginiz gibi çakıl yolda 3 ayrım var. buraları deniyicem.Peki turnanın yanında sazan,çapak vs avlamayı denediniz mi? çıkartan varmıdır acaba ?

Hayırlı günler.

8. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Selamlar oğuzhan;

Balaban benim de sık gittiğim avlaklardan dır, suyun içinde çok fazla ağ olmasına rağmen hala insanlara inatla balık vermeye devam ediyor. sana tavsiyem çadır kuracaksan balabanın karşı kıyılarıdır. Baraj kapakları var hem sana da yakın oralar uygun olta atabilecegin kıyılar var, hem kadife hem turna hem de şanslıysan yayın falan bulursun belki, canlı yemle deneme yap kesinlikle. Akşamdan kalacaksan dolunay zamanı gece avinı dene istersen.

9. TheFisherKing

TheFisherKing Efe

Favori Kamış:
    AlbaStar
    Favori Makine:
    BaNax SX2000C
    Aman dikkat !!!

Hafta sonu yaşadığımız acı tecrübeyi aktarmak isterim...

Geçen hafta sonu İstanbul'dan arkadaşımla birlikte 1 haftadır planını yaptığımız tatlısu avı için bütün hazırlıklarımızı titizlikle yaparak, tüm ihtiyaçlarımız için malzemelerimizi GPS ve kamuflaşlarımız ile insanı avcı moduna sokacak tüm eşyalarımızı da yanımıza alarak arabaya alıp sabah saat 04:30'da yola koyulduk ilk hedefimiz Durusu idi. Saat 05:10 gibi hedeflediğimiz yere ulaştık ulaşmasına da, dahası burada başlıyor işte..

Oraya yakın bir beldeden birkaç kişi ile konuştuk genelde insanların avlak olarak kullandıkları yerleri öğrenmek amacıyla neyse ki sağolsun insanlar birkaç yer tavsiyesinde bulundular,

Daha sonra koyulduk göletin kenarından yola ve gölete paralel ilerlerken ağaçlık ve sazlık birkaç yer takıldı aklımıza, bir anda biraz sonra karşımıza piknik alanı yazısı çıkında nedense o yola daldık, daldık dalmasına ama baktığımız yerler ya çok sazlık ve açıklıktı ya da tekne ile açlıp takımları atabileceğiniz yerlerdi...

Neyse ki yolun en uc noktasında göletin İSKİ'nin hemen ilerisinden ulaşılan sazlık kısmına yakın yerlerden birinde ğknik alanı olarak işletilen bir yerde 2 kişinin olta attığını gördük ve daldık biz de... Birazdan bir amca -ki orasını işlettiği daha gelişinden belliydi- geldi ve ücreti alayım dedi, 15 TL akşama kadar durabilirsiniz dedi, biz de tamam dedik ki -o sırada amca ilave yaptı- siz balik mi tutacausunuz, evet dedik... Haaa o zaman oltaları atacağınız yeri biz 70 TL ye kiralıyoruz, dedi ve biz de anladık ki buiş böyle olmayacak apar topar çıktık...

Daha sonra Ormanlık alana girdik, fakat oda ne Orman İşletmesi ağaç kesimi yapıyor biz bir ordan bir burdan ralli yaparak resmen en sonunda işçlerin şefinin durdurmasıyla tam da GPS'ten nerede kaybolduk derken durdurulduk ve bize ormanın diğer kısmına geçişin yasak olduğu söyledi ve çıkmamızı istedi....

Neyse biz yılmadan aynen geri çıktık ve bu sefer - Bu arada GPS devamlı açık- Tayakadın tarafındaki Kulakçayırı göletine gitmeye karar verdik... Uzun bir yoldan sonra ki saat 09:00 'a yaklaşmıştı arada geçirdiğimiz gereksiz zamanları ve yer keşifleri için harcadığımız zamanları anlatmıyorum bile... Oraya da ulaştığımızda rahatça kenardan atabileceğimiz bir yer olmadığını anlayıp -ki bu arada bozuk yollarda yaptığımız rallinin hadii hesabı yoktur - geri döndük....

Balabanlı beldesine rotayı tekrar çevirip uzun bir yoldan sonra tekrar geldiğimiz yere ulaştık, neyse ki burada tekne kiralayabileceğiniz ve tekne ile açılabileceğiniz bir yer vardı var olmasına fakat bu sefer de bir bastonlu dedemiz bizi karşıladı... Dede direkt konuya girerek - buralarda beleş yer arıyorsunuz değil mi sizi gidi köftehorlar sizi diyerek bizi saatin 10:00'unda vurulmuşa çevirdi. Neyse 30 TL dediği sandalı 20 Tl'ye anlaşıp kiraladık ve o Allah'ın sıcağında balık vurmayacağını bile bile sinirimizden bilerek açıldık ve takımları saldık suya.... Yaklaşık olarak 2 saat boyunca herhangi bir şey vurmadı... Biz de avı sonlandırıp karaya çıktık... Amca - karaya ayak bastınız mı bir daha binmek yok tekrar para isterim deyince bizim tadımız iyice kaçtı...

Koyulduk istanbul yollarına ve o gün çzdiğimiz rotayı GPS üzerinden kontrol ettiğimizde gözlerimize inanamadık... 650 Km'ye yakın yol gitmişiz ve topu topu avlanmak için bulduğumuz sadece bir yer o da tekneyle açılabiliyoruz...

Bu kadar çok yazıp sizi boğdum fakat sonuç olarak naçizane tavsiyem odur ki; siz siz olun gideceğiniz yerleri önceden keşfedin ve bir bilene sorsanız dahi mutlaka önceden keşfetmiş olun derim...

10. TheFisherKing

TheFisherKing Efe

Favori Kamış:
    AlbaStar
    Favori Makine:
    BaNax SX2000C
    Merhaba Tekrar;

Yukarıdaki mesajımı çok acele edip yazdım o yüzden yaptığım imla hataları için kusura bakmayın... Düzenleyip düzeltmek istedim ama düzenlemeye izin vermiyor sanırım forum... Bilginize, saygılar....