değerli site üyeleri arkadaşlar hafta sonu terkos gölünde 3 arkadaş turna avına gittik bir dostum bize avlanmak için tekne ayarladı kullanılan malzemeler rapala ve kaşık strike pro modelerinden favori eg 076dl color 132 balzer kaşık modellerinden favori red stripe 45gr no 5 fakat kafamın takıldığı tutulan balıkları kaptan temizlerken dikkat ettim turnaların karnından kerevit çıktı bu hafta gitmeye niyetlendik rapala ve kaşık önerilerinizi bekler şimdiden teşekkür eder herkese rast gelsinreeling
pazar gunu arkadasım tayakadında 1 adet yakaladı onun karnındanda kerevıt çıktı levreğin karnındanda kerevit cıkıyor reeling
avlayacak balık kalmadığı için kerevit yıyor olabılırler turna popılasyonu o bolgede dıger balıkları bıtırmıs olabılırde
Terkosta tekne ile sırtı yaparken dikkat edilecek husus ,irice ve tercihan Bronz rengin hakim olduğu kaşıklar kullanmaktır. Ayrıca kaşığın birkaç metre önüne küğçük bir kıstırma kurşun konmasında bu mevsim için büyük fayda vardır. Rapala benzeri sahteler,sular biraz ısındığında,durgun sazlık Nilüferlik alanlarda sabitken sessizce çalışıldığında daha etkin olacaktır. Hatta mevsim ilerlediğinde su üstü sahtelerle netice çok keyfli ve randımanlı olacakytır.Özellikle İma Skimmer iyi çalışır. Bu arada büyük boy Döner Kaşıklarıda unutmayınız. Sevgiler
Mümkün değil hepsi bitmez. Levrekte turna gibi herşeye saldırır. Besin zinciri arasında kerevitte olan bir balık.
Sanmıyorum. Kerevit kolay av ve sular henüz tam olarak ısınmadığından turna çok hareketlenmedi. Kolay av tercih ediyor olabilir.
değerli dostum karadan yapılan avlanmalar için bende her türlü malzeme var fakat tekne işi biraz enteresan erevit popilasyonu yüksek olduğunu tahmin ediyorum belki tekne ile giden bir dostun var ise bilgilerine danışmakta fayda var tşk
yok tekne ile giden dostum yok ama arabamın bagajında botum 365 gün 24 saat hazır bekliyor bazı göllerde inanınlmaz kerevit var.elle yakalayıp inceleyip geri salıyoruz.
vedat abi vedat abi size katılıyorum benim bir tezim var havalar tam ısınmadan.rüzgarlar durulmadan sıcak sizi bunaltmadan kurbağa sesleri kulağınızı çınlatmadan suyun rengi gökyüzünün mavisinide alarak yeşile çalmadan su sıcaklığıda 22 dereceyi bulmadan iyi ve iri turnalarla tanişmak biraz zordurreeling bana katılıyormusunuzidk
Sevgili vedat baba ben bu konuyu açmadan önce size özelden tam bir sayfa yazdım fakat sizin özel mesaj kutunuz dolu olduğundan mesajım gitmedi yaban tv ustalardan progmanı sunan değerli büyüğüm süleyman şişman abim kaşık önüne takılan kıstırmayı bana örnek olarak verdi bende balıkdayken kaptanın talimatına uyarak 50.gr veya 60.gr yürümeli kurşun koydum bir dostum bana kerevit ile turna avlanıyorsa abu garcıa atom 1127094 h-gor modelini kullanmamı önerdi yorumunu okudum lakin dahada tecrübe ve önerilerine ihtiyacım var saygılarımı sunarım büyük üstad
Sevgili Kemal Özel kontenjanımın bir kısmını boşaltmama rağmen mesajlaşamıyorum özelden.Ancak pekde üstünde durmuyorum.Zira sorulacak sorulrın genelden sorulmasını yeğliyor,bu sayede belki başka üyelerede verdiğim cevapların faydalı olabileceğini sanıyorum. Anormal havalar devam etmekte.Normal şartlarda Turnanın artık daha akyif olması lazımdı. Bence havaların iyice ısınmasını müteakip Terkos size illaki tatmin edici avlar verecektir.Bu durum kaçınılmazdır. Şİmdilerde kaşık sonrasında rapalalar ve nihayet su üstü dalmayan gagasız rapalalar iş göreceklerdir.Elbette Mepps,REMİXON,sAVAGEAR,D.A.M.markaların en büyük boy döner kaşıklarıda her şartta çalışacaktır. Sevgiler
vedat abi büyükçekmecede denemediğim yer kalmadı turna tık demiyor bunun nedeni ne olablir sizce terkozda turna oltalara gelmesine karşın büyükçekmecede hala verim yok nacizane bişeyler yazarmısınız çıldırma noktasına geldim sinirden