Terkos gölü

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Silivri Hunter tarafından paylaşıldı.

1. Silivri Hunter

Silivri Hunter mehmet

Herkeze selamlar yeni üye oldum siteden vede sizlerin bilgi paylaşmalarınızdan çok yararlandım herkeze teşşekkür ederim.

Çoğu bütün konuları okudum ama tam istediğim yanıtı alamadım vede konuyu yanlış yere açtıysam özürdilerim.
    Terkos gölüne hiç gitmedim çok övüyolar ama benim bilmek istediğim.

1-Kıyıdan balık tutabilirmiyim? (illa tekneylemi açılmak gerek)
    2-Aracımı gölün kıyısına kadar getirebilirmiyim? (arabam alçak biraz)
    3-sazan balığı terkos gölünde hangi yeme alışık örn:mısır,hamur,boili,vb
    4-silivride ikamet etmekteyim nasıl giderim.

Arkadaşlar ben normalde Hazarfen havaalanının orda balık tutmaktayım tem köprüsünün altındaki gölette ama ne yazıkki bohçacılar gün geçtikçe orda çoğaldı serpme ağ-tırıvırı,botla ağ atma çoğaldı vede orda balık azaldı artık balık tutamaz oldum yaklaşık 1 aydan beri gidip kalıyorumda 2 gün 1 tane balık ne geliyor nede zili çalıyor. jandarmayı arayarak ihbar ettim polis ilgilendiğini söylediler polisi aradım tamam ekip göndercez dediler gelmediler kaç kere aradım orda bulunanan bi kaç abimizde aradı gelmediler ne yapmalıyım orayı kurtarabilmem için o bohçacılardan nereye müracat etmeliyim nereyi aramalıyım bu konudada yardımcı olursanız sevinirim yoksa orda hiç balık kalmıycak Saygılar.

2. Querorz

Querorz Fatih

1- Terkos'da kıyı şartları çok zor. Her yer sazlıklarla dolu. Kıyının açık olduğu noktalar ise balık yapmıyor. Terkos'a ilk gittiğim günü hatırlıyorum. 30 kadar kişi yemlik balık tutup atıyorlardı turna için. 1 kişi bile limit üstü balık alamadı. 3-4 kişi yavru turna aldılar sadece.
    Terkos'da tekne avı hakikaten çok verimlidir. Hem bol hem de iridir balıklar. İmkanınız varsa 1 kere de olsa denemek lazım.

Meteorolojiden rüzgar hızını öğrenip ona göre bir gün belirlemekte fayda var. Pancar motoru zaten bir yerden sonra insanın sinirlerini bozmaya başlıyor. Bir de şiddetli rüzgar varsa güzel başlayan avınız keyifsiz bir hal alabiliyor.

2- Benim bildiğim kadarıyla 2 nokta var. Durusu Köyü'nün ilerisindeki köprü ve Balaban. Durusu Köyü'nün ilerisindeki köprüde avlanma şartları fena değil. Köprüden temiz temiz yemlik balık tutup turnaya atabilirsiniz. Ama bu noktada pek balık yok benim gözlemlediğim kadarıyla. Balaban Köyü'nde ciddi bir açıklık var ama insanlar turnadan çok çapak tutmaya çalışıyorlar bu noktada. Yine turnaya çok uygun bir alan değil. Bu 2 noktaya araçla ulaşım çok rahat.
    3- Terkos'da sazan olduğunu biliyorum ancak sazan tutmaya çalışan birine hiç rastgelmedim. Solucan ile çok iri çapak tutulabildiğini biliyorum.
    4- Cevabı bilmiyorum :) .

Jandarmanın gelip ceza yazdığını hiç duymadım zaten. Sağolsunlar çok ilgililer. Polislerin de park cezası yazmaktan başka işlevi yok bu ülkede.

3. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Terkos kıyıdan sıkınıtlıydı en son gittiğimde. (5-6 sene önce) Bende dere kollarını taradım bir iki kez. Silivri'nin neresinde oturuyorsunuz? Bende Silivri'de ikamet etmekteyim. Terkos ayrıca geniş bir coğrafyaya yayılıyor ormanlı deresinde,bölgesinde avlanmak istiyorsanız. alipaşa,k.kılıçlı,bkılıçlı,k.sinekki,d.mandıra,karamandere,karacaköy,ormanlı rotasını takip etmelisiniz. balaban tarafına gitmek için akören,inceğiz,gökçeali,subaşı.örcünlü,kızılcaali,balabanburun rotasını izlemelisiniz. Kolları ve göle inmek sorun olabilir köy yolları çok güzeldi fakat göle yaklaştıkça inanılmaz bozuluyordu şimdi ne durumdadarır bilemem tabi.

Ayrıca bende pazartesi günü bahsettiğiniz yerdeydim büyükçekmece gölünnü hali içler acısı gerçekten ben toaparlanmadan önce afedersiniz manda tipli 3-4 kişi gelip sıyırdılar üstlerini yüzerek ağ gerdiler o bölgeye bağıra bağıra küfürler, şakalar yetkili merciilere ilettik ama tık yoktu.

4. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    arkadaşlar büyükçekmece bölgesinin otoban tarafında kalan kısmı biraz sıkıntılı.. sıkıntı şöyle. bir miktar yer jandarma bölgesi bir miktar yer büyükçekmece ilçe emniyet sınırı bir miktar yer (150 metre) çatalca ilçe emniyet sınırlar içerisinde. bir anons geldiğinde herkes '' nasıl olsa bizim bölge değil'' diyor. ama alanın %90 ı büyükçekmece ilçe emniyet sınırları içerisinde. 155 i aramak yerine direkt olarak b.çekmece ilçe emniyei aramanızda fayda var. ama ne yazıkki daha halen asayiş olayına bile ekip ayıramazken oraya ekip göndereceklerini tahmin etmiyorum. bu ülke herkes kendisinin polisi olduğunda düzene girecektir ancak. yoksa kültür seviyemiz (eğitim demiyorum ) böyle olduğu sürece çocuklarımıza ''zamanında buralarda...'' diye başlayan çokça cümleler kurmaya devam edeceğiz. şekil 1-a küçükçekmece gölü :(

5. arap58

arap58 Fatih

pazarlarda çoğu yerde kilosu 5 liraya sazan levrek israil satılıyor işte o balıklar hep oralardan geliyor az kaldı kuruttular zaten yakında bişey satamaz hale gelecekler.