Arkadaşlar Terkos gölünde ağ ve sepetlerle inanılmaz turna balığı tutuyorlar.2-3 sene sonra Terkosda turna diye bir balık kalmayacak.Gölde zaten israil sazanı üremeye başladı.Bir de hayvanların yumurtlamasına müsade etmiyorlar.Bu konuyu sabah açacaktım ama emin olun uyku tutmadı.Arkadaşlar lütfen sadece okuyup geçmeyin.Bu konuyu okuyup aşağıdaki adreslere gerekli şikayeti yapmayanlar da en az havyarlı balıkları tutanlar kadar suçludur benim gözümde. İstanbul İl Tarım Müdürlüğü; (216) 302 41 00 Arnavutköy Tarım İlçe Müdürlüğü; (212) 597 87 60-(505) 810 93 63 nurullahtinaz@gmail.com Jandarma İhbar; E-mail İhbar: http://uyg.jandarma.tsk.tr/156IHBAR/form/frm156GD.aspx Tel. İhbar : 156
Yigit Bey merhabalar.Oncelikle duyarliligindan oturu tebrik ve tesekkur ederim. Ben yurt disinda yasamama ragmen anlattiklarina cok uzuldum ve vicdanen birseyler yapma geregi duydum.Bu nedenle Jandarmamiza ihbar formu doldurdum. Arnavutkoy tarim ilce mudurlugune mail gonderilemiyor maalesef.Bilmiyorum ne sorun var. Ama Jandarmaya durumu arz ettim.Vicdanen biraz rahatladim.Insallah yakin bir zamanda donerler ve geregini yaparlar.Bu tur seylere oyle moralim bozuluyorki anlatamam... Rastgele...
Jandarmaya bende ihbarda bulundum. Göldeki ağları toplayıp uc uca ekleseniz istanbuldan-ankaraya kadar varır tahminimce.
re Duyarlığınız için teşekkürler Emrah kardeşim ilçe tarım bakanlığının mail adresine mail attım ben bir sorun olmadı.
yiğit bey bu konuyu açtığınız için teşekkürler. Her nekadar tatlısu avı yapmasam da konuyla ilgilenip gerekli yerlere şikayette bulunacağım. Sizin gibi dostlar olmasa bizim haberimiz olmazdı. Umarım biran önce müdahale edilir ve aynı üzücü olaylar yaşanmaz. Bende bir kere terkosa gitmiştim parekete bulmuştuk suda hemen imha ettik çaktırmadan.
Bende hemen jandarmaya ihbar formu doldurup gönderdim Ne kadar çok kişi bu olayla alakalı ihbarda bulunursa netice o kadar çabuk olur
Ankara tarım bakanlığı,İstanbul il tarım müdürlüğü,Arnavut köy ilçe tarım müdürlüğü hepsini aradım.Tarım bakanlığından birşey çıkacağı yok adamlar "aciz" jandarmaya yönlendiriyorlar.Yani işin çivisi çıkmış.Devleti jandarmasının işi gücü yok balıkla uğraşacak.Yani sonuç kokuşmuş birokrasi.
Masa başındaki memurun gidipte avlakta yasadışı av yapanlara bir yaptırımı olabilir mi? En genel hatlarıyla; görev dağılımı içerisinde avlakların kontrolü taşrada jandarmaya, şehir merkezinde polise verilmiş. Evet, jandarmanın işi gücü yok, gerekirse balıkla uğraşacak, uğraşmalı. Bu onun görevi, Görevlerinden biri. Kaldı ki konu başında jandarma ihbar hattını da vermişsiniz haklı olarak. Bazı çabalar olmuş ve maalesef beklentiler karşılanmamış olabilir ancak "lanet olsun neden bu iş jandarmaya intikal ettirilir" demek gerekmiyor. Bilakis olması gereken sürecin bir adımı daha gerçekleşmiş, iletilen sıkıntı ilgililerine yönlendirlmiştir diye anlaşılmalı. Sonuç alınması açısından yapılacak olan da buydu ve o da yapılmış. Burada aslolan acaba jandarmanın tutumu ne olacak ona bakmak lazım. Olaya kayıtsız kalması halinde görevini yapmamış olur ancak mudahale edilecekse jandarmadan başka merci yok. Kızıp-isyan etmek yerine sonucu takip etmek en doğrusu şimdilik.
Sanirim yurt disinda olmamdan kaynaklaniyor ya da baska birsorun.Cunku gecen gunde ayni problemi yasadim.Ama neyse Jandarmamiza mail gonderdim ve onlara guvenmekten,inanmaktan baska caremiz yok.
Üstadlar lütfen sizlerde şikayette bunulunuz.Türkiyenin neresinde olduğunuz önemli deil.Hiç gitmeyen ve gitmeyecekler bile şikayette bulunsun lütfen.