Terkos Son Durum?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Merhabalar arkadaşlar,

Malum sezon açıldı ve gözler terkosta :) . Yarın yağmur ihtimaline aldırmadan gitmeyi düşünüyoruz. Bir kaç soru var aklımda. Ve bunlar muhtemelen Terkos'a ilk defa gidecek olan herkesin kafasında olan sorulardır. Cevaplarsanız çok sevinirim.

1- İnternet'te Balaban köyünden av yapılması önerilmiş. Hem Kıyıdan av yapacak alanlar varmış hem de tekne kiralayabiliyormuşuz. Balaban'ı gerçekten tavsiye eder misiniz? Kıyıdan avlanmayı düşünürsek uygun mudur Balaban?

2- Kayık , bot kiraları bu sene ne civarlarda? ( Bana bir numara verebilen olursa çok sevinirim hatta)

3- Turna için at çek yapacağız ancak yasak olmayan bazı türler için şansımızı denemek istiyoruz. İri çapak çıkıyor diye duymuştum bu bölgeden. Doğru mudur? Kızılkanat için bile şansımızı denemek isteriz eğer gölde mevcutsa.

2. xlboxer7132

xlboxer7132 davut

Favori Kamış:
    Lneaeffe s-flex 4.20
    Favori Makine:
    Okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    47 cm turna
    merhaba Querorz

ben bugün bir arkadaşımla bahçelievlerden balaban köyüne gittim.forumda rastladığım anda endişeye düşmüştüm ki gidincede endişemde haksız olmadığımı gördüm.gerçekten avlak epey kalabalıktı küçük bir bölgede diyebilirim ki 25 olta vardı.ben bu bölgeye birkaç yıldır gidiyorum.her turna mevsimi açıldığında gidip güzel avlar gerçekleştirirdim.ancak bugün beklediğim gibi olmadı öğlenden ikindi vaktine kadar sadece 47 cm bir turna alabildim.kayık ve botla açılanlar var ancak kiralama koşullarını bilmiyorum.son soruna gelincede başka türleri ben hiç denemedim durum bu.rastgele

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben balabana gittimderin değil onun için tekneyle açılmanı tavsiye ederim yoksa boşuna gidersin

4. setko

setko sedat abay

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster 3.00 15-50
    Favori Makine:
    Shimano Technium 2500 FG
    En İyi Avı:
    67 cm Turna
    1-Terkos'un her yerinden turna avı yapılabilir. Ama Terkos'un çok az yerinden kıyıdan olta atılabilir. Ayrıca Balabanda kıyıdan olta atılacak çok az yer var
    2-Kiralık tekne bulmanız mümkün fakat fiyatını bilmiyorum .Balabanlı Nail: 0542 554 54 91
    3-Hem Çapak hem de kızılkanat Terkos'ta bolca bulunur ancak şu yasak dönemdeyiz.
    Rastgele...

5. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    balabanı tavsiye ederim tekne kirala lodos olmazsa muhtesem balıklar alabilirsin özelden tekeneciler için yardımcı olabılırım

6. Querorz

Querorz Fatih

Davut Bey, İlyas Bey, Sedat Bey, İbrahim Bey, hepinize teşekkür ederim. Bugün Terkos'daydım. Tekne kiralamadık. Durusu civarında avlandık. Son durumu aktarayım. Herkesin de söylediği ve bildiği gibi kıyıdan turna alınması çok güç. 15-20 kişi toplamda 2-3 adet turna yakaladılar gördüğüm kadarıyla. İçlerinde yemlik balık kullananlar da mevcuttu, rapala kaşıkla at çek yapanlar da. Turna denemelerinden sonuç alamayınca kızılkanat avlamayı denedik. Bir kaç tane yakaladık. Bereketli bir gün değildi. Sedat Bey'in numarasını verdiği kişiyle irtibata geçtim. Motorlu teknenin saatliğine 20 TL dediler. Haftaya tekne kiralayacağız inşallah.