TERKOS TURNA?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında tuffy tarafından paylaşıldı.

1. tuffy

tuffy Tufan

En İyi Avı:
    Akya 35 kg
    Arkadaşlar herkese selam

Yarın, yani 31,08,2014 pazar günü terkosa gitmeyi düşünüyorum.. kıyıdan at çek ile turna avlamak istiyoruz.

önerileriniz nelerdir ( gitmeye değer mi, bu mevsimde orası nasıl, ne tarafa gitmeliyim, şamandıra ucuna istavrit iş yapar mı, dip oltası solucanla başka balık var mı vs :)

bana bilgi verebilecek değerli dostlarım var mı?

2. tuffy

tuffy Tufan

En İyi Avı:
    Akya 35 kg
    kimse sallamadı ellaaaam :D

3. yunuss

yunuss Yunus Ahmet SARIHAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg rus kefali
    Tufan Bey merhaba.
    Yaklaşık2 senedir İstanbuldayım ve 1-2 aydırda nerede turna tutabilirim diye araştırıp duruyorum.En son 2011 yılında başka bir balıkavı forumunda balaban köyü yakınlarında turna olduğunu okudum ama taa 2011 yılının tavsiyesine bakarakta yola çıkmak istemiyorum yakın bir yer değil çünkü.Bir türlü nerede turna yakalayabileceğim konusunda kayda değer bir bilgi bulamadım.Ara ara istanbul içerisinde yapılan turna avı raporları görmekteyim ancak arkadaşlar avlaklarını korumak amaçlı bilgi vermemekteler.İşiniz zor bilgi bulabilirseniz benimlede paylaşırsanız sevinirim :)

4. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    Bu gün avlak bulabilmek için keşif yaptım, malum hava çok rüzgarlı bende keşif ile vakit geçireyim dedim. Terkos a gitmedim çünkü kıyıdan olta sallamak için yer bulmak zor diye duymustum. Keşif yaparken Bir kaç kişinin imrahor tarafındaki eski maden göletlerinde çalıştığını gördüm. Turna oldugunu söylediler. Bulunduğum yer rüzgar almıyordu ama yinede bir çok yosun ve ot cektim kıyıya. Balık yakalayamadım ama silikon un kuyrugunu kaptırdım. Ot ile kopacağını zannetmiyorum, sanırım küçük bir takip oldu ama, otun yoğun olmasından dolayı tek iğneli sahte kullanmıştım, iğne balığa gecmedi. Kısmet deilmiş. Terkos için tekne ile açılmak daha verimli olur sanırım ancak hava şartları bu hafta sonu için uygun olmayacak.

5. yunuss

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg rus kefali
    Merhaba İlker Bey tavsiyeleriniz için teşekkürler daha önce bulunduğum ilde turna bulunan mera hiç yoktu o yüzden avına gitmek nasip olmadı şimdi İstanbul'a yerleştim ve turnanın peşine düşmek niyetindeyim :) Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda Terkos gölünde kıyıdan bir çok zorluk olacağı anlaşılıyor ancak ben yine de kıyıdan denemek niyetindeyim.Turna için favori silikonunuz ve de kaşığınız ne acaba ya da kullanıyosanız başka çeşit sahteler?

6. keremfurkan

keremfurkan kerem

selamlar

selam arkadaşlar ben geçen sene sazlı bosnaya gidiyordum sazana bilindiği gibi su sıkıntı hayli fazla busene çatalca tarafında bir gölet bulduk oraya gidiyorduk şimdi oradada su yok varsa banada bildiğiniz yer varsa bildirebilirmisiniz çok sevinirim bir zevkimiz vrdı kafa dağıtmak için su yüzünden onuda yapamıyoz saygılar teşekkürler.ev beylik düzünde

7. yunuss

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg rus kefali
    Anladığım kadarıyla İstanbul'da bir çok göl ve gölet can çekişmekte yetkililer bu duruma ne zaman el atacak acaba

8. tuffy

tuffy Tufan

En İyi Avı:
    Akya 35 kg
    arkadaşlar ben sazlıbosnaya gittim.. google navigasyonda o kadar güzel görünüyordu ki 4 arkadaş bastık gittik.. ama bir baktık ki haritadaki maviliğin konuyla alakası yok... bildiğiniz ova gibi, iki üç su birikintisi ve 8-10 araba orda geceden avlanmaya gitmişler iki üç tane el kadar sazan almışlar ve maalesef suya iade etmemişler......dünden aldığımız küspeleri (yaklaşık iki dip oltası) suya attık ve kahvaltıya başladık.. o kadar rüzgarlıydı ki ne balık tutma hevesi bıraktı ne de kahvaltı yapabildik..bir saat durabildik ve 2 adet yaklaşık 25 cm sazan yakaladık ve aynen iade ettik...
    başka bir yer arayışına girelim dedik az yukarıda köprünün orman tarafında solucanla kızılkanat çıktığını duyduk ve yola koyulduk.avlaga vardık manzara çok güzel fakat o ufak gölete 100 kişi olta atmış ve bunların %80 i TIRIVIRI :(
    yaklaşık 10 kere oltam takıldı, ve hepsinde daha önceden suda kalmış tırıvırı çektim... Allah bildiği gibi yapsın onu suya atanları... solucan ile 3 tane kızılkanat (tatlısu levreği) tutulur tutulmaz iade edildi..

kısacası amacım turna tutmaktı fakat kısmet bunlarmış... herkese keyifli avlar diliyorum.. umarım bohçacıların olmadığı, su kıtlığının yaşanmadığı günlerde keyifli ve bol balık avlarız....

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Küspeli olta ile sazan avlamak sıkıntılı. Öncelikle oltaya küçük balıkları çekmek açısından sıkıntılı. Ayrıca başka durumlar da var da zaten ipin ucu kaçmış anlaşın.:eek:

10. bozoklum

bozoklum Serhat

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Daiwa exceler x 2500
    En İyi Avı:
    12 kg Aynalı Sazan
    demek ki memleketin heryerinde durumlar aşağı yukarı aynı.
    bilinçsiz insanların mahvettiği avcılığı yağma ile karıştıran zihniyetler düzelmedikçe avlaklardaki sorunlar çığ gibi büyüyor. saçma sapan su politikalarını unutmamak gerek özellikle sulama barajlarında yersiz zamanlarda su bırakma barajları çöle çevirdi.