Terkos turnaları

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında icerainbow tarafından paylaşıldı.

1. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz
    Cuma günü sabahtan botu yüklenip Terkos'ta aldım soluğu. Hava rüzgarlıydı Kuzey kuzey batı esiyor gölü dalgalandırıyordu. Bu kimse yoktu gölde. Bu kadar geldim geri dönmem diyerek botu şişirdim, motoru taktım, Tenteyi gerdim açıldım. Ama tente yelken görevi görüyor. zaten bot rüzgarda durmuyor aldı beni sazlıkların içine attı. Motoru çalıştırıncaya kadar sazların içine girdim. Kürekle çıkmık imkansız. Motoru çalıştırdım anında sazlara dolandı pervane. Zar zor indiğim yere geri döndüm. elimde bıçak bottan atlamamla çamurda kayıp düşmem bir oldu. Böylece Terkos'a tam manasıyla girmiş oldum :) Neyse pervaneye dolanan otları kestim. üzerimden sular damlayarak bota bindim. yeniden açıldım. motoru çalıştırdım. ve Karşı kıyıya geçtim. Amacım şamandıralı oltayla bir kaç gümüş yakalamaktı. Yanımda yem olarak makarna vardı ama iş görmedi. Sinek ya da solucan almadığıma pişman oldum. Bir daha ki sefere deneyeceğim. Baktım olmuyor. Kaşığa döndüm. rüzgar devam ediyor ve beni sürekli kıyıdan açığıa atıyor. Kötüsü kıyıdaki nilüfer tarlaları ve adını bilmediğim ama dipten yüzeye kadar ip gibi uzanan otlar da gölün ortalarına doğru akıyor. Öğleni bulduk. Tık yok.
    O an da dedim ki "Oğlum çok kötü gidiyor. Çok zorluk çektin işe yaramadı, demek ki balık alacaksın iyi av yapacaksın, dönme"

Yarım saat içinde oltam eğildi. Küçük bir turna 35 cm civarı, ama bota aldığımda kan ravan içinde bıraktı botu. çok kötü yaralandığı için alıkoydum. Ardından yine sağlam bir vuruş aldım bu kez iri bir turna 45 cm civarı ama kepçem yoktu (edremitte bıraktım ve ikinci bir kepçe almak istemiştim) Balık tam bota alırken bir kafa atıp göle geri döndü)
    ikinci felsefe time : "Oğlum geri adım atma akşama balık alacaksın)

Tekrar tura başladım favori kaşığımla : Ve sonunda oldu. Bir vuruş ki aklımı başımdan aldı. geldi geldi balığı gördüm 40 cm üzeri bir balık "Allahım bota alacağım kaçmasın" dedim ve aldım.... Süper bir duygu valla .. Hemen kaşığı suya iade ettim 5 dakika sonra bir tane daha 49 cm. biraz daha dolandım yarım saat kadar sonra 4'üncü geldi. bir yarım saat sonra 5'inci. Hepsi güzel balıklar. artık bota alma işini de öğrendim. karşı kıyıya geçtim gölün ortasında bir tane daha ziyaretime geldi. ama 40 cm civarı. göle iade... dönüşe geçtiğimde en büyük balık vurdu. Sağlam kafalar atıyordu. Sonra botun altına girdi. mücadele sonuda botun yanına kadar getirdim misinayı elimle tutup botun içine aldım. 55 cm bir yakışıklı. 6 balıkla dönüş yoluna koyuldum. Fotoğraf makinam benimle birlikte gölün dibini ziyaret ettiği için fotoğraflayamadım. Ama doyumsuz bir gün oldu. Herkese selamlar.

2. Tam anlamıyla müthis bir amatör balık avı olmuş. Herşey iyi güzel ve normal... Ama partneriniz olmaması büyük risk.
    Avınızı tebrik ederim.

3. jerome

jerome kadir corek

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    1140gr. tragonya 1 adet
    büyük geçmiş olsun terkosda duş almak herkesin bir gün başına gelebilecek bir şeydir :) avın zor ama bir o kadar zevkli ve aksiyon dolu geçmesi bence keyifli olmuştur her turnada iyiki vazgeçmemişim dediğinize eminim avlarınızda bereketlilik dilerim :) c.tesi geceden bende gidicem ve ilk tecrübem olucak tahmini kamp yeri ve uygun bir av yeri arayacağım o yüzden bot yada tekne ile açılmadan kıyıdan bakıcam kısmete ne gelecek hayırlısı :)

4. bozkurt77

bozkurt77 Emin

En İyi Avı:
    Turna 2,500 gr
    terkos a çorlu dan nasıl giderim, çok hevesim var fakat arabam yok trakyadan giden arkadaşlar varsa arkadaş olabilirim...