Size bu paylaşım ortamında gerçekten bişeyleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kaç aydır takip etmeme rağmen yazmıyordum vesilesi siz oldunuz. Öncelikle balık sevdasına son bir senedir kapılan biri olarak takdir edersiniz işinin ehli üstadların tecrübelerine ihtiyaç duyuyor insan. İlk zamanlarda boşa gidip gelirken şimdi biraz da olsa çevremdekilere de aşılıyorum bu heyecanı. Fakat bu paylaşım ortamında insanların paylaşımlarına tabiri caizse gem vurulması bence alttan gelecek insanlara yol, iz göstermemektir. Avlak söylenmesi neden bu kadar sorun olmakta biri bana anlatırsa mantık çerçevesinde sevinirim. İnsanları aynı amaç uğrunda bir arada tutmayı başarıp neden gerektiği kadar açık olunmuyor? Ha diyeceksiniz ki oraya gidecek insanlar kalabalık şudur budur pisletecekler balık azalacak... Peki oraya gelen biri sizin sayenizde bu sevdaya daha da bağlanacaksa, tanımadığınız bilmediğiniz insanlara iyilik yapmış olmayı bilmek rahatsızlık verilecek bir durum mu? Orayı söylediğinde sizin tutacağınız balıkları mı yakalayacak. Adı üstünde değil mi kısmet diyerek bitirilmiyor mu kötü geçen bir gün.. Bu cümleniz için ayriyetten teşekkür ederim. Avlak konusunda benimle zıt fikirde olanlarla bu konuyu düzgün üslup çerçevesinde tartışmak isterim. Saygılar. not: sınav dönemim olduğu için cevaplarda gecikebilirim. Kusura bakmayın.
Aradığınız cevap bu başlıkta ; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21774&highlight=veriyorum
bence özelden paylaşın. Sizin ve diger herkesin iyi niyetli oldugunu biliyorum ancak herkes sizin gibi iyi degil. Eroyin 1.dünya savaşı sırasında bir bilim adamı tarafından(bayer) agrı kesici olarak bulundu.(aynı zamanda aspirinide bulan kişi). Ancak sonuçlarını hepimiz biliyoruz. Keşke herkes sizin gibi iyi olsa.
avlak paylaşımlarının özelden yapılması konusunda haklısınız da, terkos zaten yöresel avcılar tarafından dörtbir yanı ağlarla çevrilmiş durumda. yani arkadaşın verdiği bilgi çok şeyi kaybettirmeyecek bence. ben olta balıkçılarınıa yardımından dolayı arkadaşa teşekkür ediyorum. ama şunu da söylemeden olmaz: daha özel , dar alanlı (küçük) avlak bilgilerini bu şekilde vermemek daha doğru olur.
bu gibi yerlerin ulu orta açıklanması herzaman sakıncalar doğurur ve doğurmuşturda sanırım başınıza buna benzer durumlar gelmediği için bunları yaşamadığınız için gayet rahatsınız sanırım amaç bazı haramilerden avlakları korumaktır bunun için artık o çevrenin fotolarını pek çekmem sana birkaç örnek vereyim bundan tam 4sene önce çok güzel barbun yeri vardı ve hepsi 20-25cm üzeriydi ve bu yere arkadaşlarımı yolladım hatta nokta yerini tarif ederek sağ olsunlar o gün 27tane almışlar ama tam şov biçiminde gelen balıkları bağıra çağıra millete şov yaparak hava atmışlar sonuçmu gece gündüz voleciler yüzünden taşlanan avlakta balık kalmadı geçen sene birkaç minokop aldık bir baktık aldığımız yer ağla çevrili ben 40-50km yol yapıyorum ne umutlarla oralara gidiyorum karşılaştığım duruma bak bunları say say bitmez bunları yaşayarak görmen lazım derim
Bana kalırsa yigit arkadaşımız özelden bir kac kişyle paylaşmaktansa tüm üyelerle paylaşmak istemiş yigit arkadaşımız ilker arkadaşımızı tanımaz belkide ama ilkerden bir teşekkür aldı bile sizde haklısınız avlaklara bilincsiz avalananlarda gelir ve sirkülere uymadan avlanabilirler.
Paylaşdığım avlak gölet değil o yüzden paylaşmakda bir sıkıntı yok.Bahsettiğim bölgelere ağ çekmek imkansızdır.Bütün terkoslular o bölgelerde avlanır,zaten kendileri müsade etmez ağ çekilmesine ki ben hiç görmedim.Zaten öyle bir risk olsa paylaşmazdım.Siteden sadece bir kaç kişinin o avlaklardan faydalandığını gördüm.Geçen forumda okudum kaleiçinden vs. avlanmaya çalışın arkadaşlar olmuş,Allah biliyor içime bu durum içime sinmediği için paylaştım bu bölgeleri.Balık tutmak isteyen gitsin ,balığını yesin,keyfini yapsın.Ağ çekmek isteyen varsa onuda yapsın 2-3 günde bir bahsettiğim yerlerdeyim.El oltası ile 80 lik misina kullanıyorum,misinanın kopması diye bir durum yok sepet de olsa ağda olsa kaşık takıldımı şansı yok Şimdiye kadar kaç tane ağı ikiye böldük Allah bilir.Birde ricam sadece vakıf olduğumuz konularda yorum yapalım.(Ak yarları görmeden ağ çekilme ihtimalini düşünmek gibi).Biz bu forumdan paylaşmasak bile istediğimiz kadar gizleyelim bütün avlaklar bir şekilde deşifre oluyor kimsenin de müdahale ettiği yok.Terkosda voli bile yapıyorlar.Bu sene terkosda havyar zamanı benim kendi gözlerimle gördüğüm 200 kiloya yakın çapak alındılar ,şikayet etsek bile kimsenin birşey yaptığı yok sadece mart ayında maslakdan jandarma geldi terkosa ağ çeken varmı diye sordu.Ormanlı,tarfa,balaban,terkos daki kayıkların içi ağ doluyken.Bize soracaklarınına tesbit edip el koysalarya.Birileri birşeyler yapıyor ama sadece günü kurtarmak adına.Terkosda daha önce hiç görmediğim yavru balık nüfusu var bu sene.Böyle devam ederse seneye onlarda havyar zamanı kıyıya geldikleri zaman menterlere yakalacaklar.Geçen Terkosdaki iskiye zodyak bot verip gölde ağ çekenleri vs. kontrol edeceklerini duymuştum ama öyle kaldı oda, belki ilgili mercileri bulup gerekeni yaparsak bişeyler olabilir.Sadece bir tekne ile, emin olun terkosda bir tane ağ,sepet,menter kalmaz.Bunuda biz öncülük edersek ne mutlu bize.
Link veren yetkiliye teşekürler. Ama ben bu konuda o anlayışı anlayamıyorum malesef. Geliyorlar ağ atıyorlar, tırıvırı şudur budur. Ama diyorum ki bunu yapacak adamlar zaten bellidir. Ben kalkıp yarın oltadan tırıvırıya dönmem. Adamların mesleği bu. Tarabya sahile, Kalendere kadar indiyse bu iş çivisi çıkmıştır zaten. Ve bu insanların da internet kullanıcısı olduğunu düşünmüyorum. Tamam payı olabilir ama kesinlikle asıl neden buradan avlak verilmesi değildir. Benim bir önerim var bilmiyorum ne derece akıllara yatar. Bu işe bir referans uygulaması yapılabilir. Atıyorum ben 5 aylık kullanıcıyım ve buradan biriki üstadla balığa gidip veyahutta gitmeyip onların güveni sağlamışımdır. Altta bir referanslı isimlerin görebileceği ekstra bir forum bölümü olabilir. Üniversite öğrencilerinin üyesi olduğu bir derneğin yönetim kurulundayım ve forumdaki birkaç sorunumuzu bu yolla halletmişizdir. Saygılar.
İyi niyetle yapılmış açıklama olarak değerlndiriyorum ben. Kural dışı avlananları isim verilen yerlere yönlendirmenin yanında başka sakıncaları da var bence. Bir tanesi; isim verilen yer yeteri kadar geniş değilse yığılmalara neden oluyor. Diğeri de amatörlüğün amaçlarından biri de çevreyi araştırmak ilgi göstermektir. Şunu demek istiyorum: Hazır balığı toplamak yerine gölün değişik yerlerini sürekli gezip tarayarak avlanmak daha olumlu bence. Büyük balıklar bu yöntemle daha iyi yakalanabiliyor.Tabii ki bunlar benim düşüncelerim.
Yarı çapı 500 - 800 metre olan orman içi bir gölet Kaçtane balıkçı kaldırabilir? kaçtane ağ atılabilir? Yumurtlama döneminde av yapıldığında yada Limit altı balıklar avlandığı zaman bu küçüklükte bir avlak kaç sene daha av verebilir? Çok fazla değil .Hele bide başından geçen seneki gibi bir kuraklık geçtim mi bitti gittii..Ben böyle bir avlağı samimiyetine güvendiğim kişiler dışında kimseye söyliyemem heleki açık açığa sitede yayın hiç yapamam. Terkosa gelince orası zaten turna denildiği zaman herkesin adı gibi bildiği bir avlak.Tamam söylenmiş yazılmıştır sıkıntı yok ama orda bile şu kıyı bu kerteriz çok bol balık yapıyor demek yanlış olur.Sonuç ortada akıl almıyacak kadar büyük bir göl.Balıklar için milyonlarca saklanıcak yer var.Ama 10 sene önceki balığın 10 da biri yok .. yok kalmadı..
bugun sazlıbosnaya arkadaslarla gezıntı yapmaya gıttık gıtmısken bır ıkı tane olta attık golun ıcınden dıplere sadece tırıvırı takıldı uc adet ben cıkardım bız gıderken gelen ıkı aracta kı kısıler sadece tırıvırı ıle avlanıyorlardı ve her taraf pıslık ıcınde bır ınsan balıktan sonra coplerını toplayıp uygun bır yerde cop tenekesıne nıye atmaz anlamıyorum ben cantamın ıcerısınde her zaman buyuk boy cop torbası tasıyorum cantada yoksa yedegı aracın bagajında her zaman oluyor gıdıp pıslık ıcınde balık avlayamayacagıma gore uafak bır temızlık yapıyorum bu yuzden avlak yerlerının acık acık paylasılması hem balık neslını tehlıkeye soktugu gıbı bellı bır zaman sonra avlagın etrafını copluge cevırıyor
oke kaynatıp çay demleyebilirsin bu yaban tv de o gun seyrettım adam sımdı yanındakıne dıyor, ee usta hanı gecen 51 tane turna aldıydın bugun yok ? hee bugun yok yavvv sorma ! dıyor, gunu 11 turna ıle kapatıyorlar.