01/01/1012 cumartesi günü 2 arkadaşımla birlikte terkos a gittik sabah 6:30 da rapala atmaya başladık 7:30 gibi ilk turna geldi yaklaşık 35 cm civarı onu suya geri idae ettik oglene kadar başka vuruş olmayınca şamandırayla 7 numara iğne ile kızılkanat tutmaya başladık yem olarak ekmek içi kullanıyorum sazlıkların önünde avlanırden aniden ağırlık bindi misinayı kesti 0,40 misinadan 4 numara iğne ile hazırladım takımı aynı yere attım bir kaç iri kızılkanat aldıktan sonra aynı ağırlık yine asıldı ve sudan çıkardım gözlerime inanamadım yaklaşık 30 cm turna ekmeğe gelmişti iğne tamamen yutulmuş midesindeydi balığı alıkoymak zorunda kaldım livara koydum daha sonra balığa her bakan ooo ii balık tutmuşun helal olsun baya iriymiş gibi sözler sarf edince ( bunların içinde terkosun yerlileride var) kendi kendime dedimki ya turnanın yasal boyu değişti benim haberim yok yada bu gölde bunlar yüzünden turna az kalmış. Başımdan geçeni sizlere anlatmak istedim resim çekemedim *** bi dahaki sefere resimli bir rapor yanınlamak üzere kendinize iyi bakın saygılarımla...
Ilginc ama terkosta turnaya sirti yaparken rapalayla capak yakaladigim oldu yani olabiliyor boyle seyler Oranin yerlileri attiklari sayisiz aglar ile limit takmayan avlariyla yedikleri kaba pisliyolar neyse bu konu uzun , tesekkurler bu ilginc aninizi paylastiginiz icin
yaşamış olduğunuz tecrübeyi paylaştığınız için teşekkürler. limit konusunda söylenecek fazla bişey yok Gülermisin Ağlarmısın. banghead banghead
bir arkadaş bir seferinde 0.20 misina 8 numara iğne ucunda ekmek kızıl kanat yakalarken 45cm turna yakaladı evet evet yanlış okumadınız tam 45 cm otlara takıldı sandı aniden oltayı çekince turna hop arkada bizde inanamadık ama gerçek turna çok entersan demekki olabiliyor
turna oltanıza yaklaşan ufak balıklara saldırırken iğneye takılmıştır. ben aynısını hamur ile yayındada gördüm.