Terkos'ta kıyıdan At-Çek?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Akarcı tarafından paylaşıldı.

1. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Merhabalar;

Dün Balaban köyündeydim.İftarı beklemek yerine daha önce hiç gitmediğim Terkos'a gidip hem vakit doldurur hemde nemenem bir yermiş görürüm diyerek Balaban'a geçtim.Köyün girişinde sağdan aşağı inen yolu takip ettim ve kıyıya vardım.

Ancak herkes tekneyle açılmış, görebildiğim kadarıyla kıyıdan at-çek yapacak uygun bir yer yoktu.At-çek tekniğine ilgi duymaya başladım ancak bu teknikte çok fazla tecrübem olmadığı için en azından biraz antreman yapabilecek bir yer arıyordum.Lakin bulamadım.Bölgeyide çok iyi bilmediğim için sağa sola fazla gidemedim.

Değerli üstadlar;
    3,00 mt bir spin olta ile kıyıdan at-çek yapabileceğim uygun bir yer varmıdır?

Sevgiler...

2. Benim bildiğim biryer yok.
    Ama tekneyle sırtı yaparken kıyıda müsait yerler görüyorum. Nasıl gidilir, nasıl inilir, hangi mevkiilere denk gelir bilemiyorum. E o zaman niye cevap yazdın diyecek olursanız, onu da bilmiyorum. :confused: idk
    Ne biliyorsun derseniz; daha iftara 6 buçuk saat var:eek:

3. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Yinede teşekkür ederim, Allah kabul etsin :)

4. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bende oralarda uygun bir yer bulamadım bir seferrinde boşluktan faydalanarak özel mülkten turna almıştı arkadaş

5. cor

cor furkan

Favori Kamış:
    lineaffe spirit surf kamış
    Favori Makine:
    okuma safina noir 55
    Şükrü abi terkos gölünün karaburun tarafında bir köprü var ordan at_çek yapılıyo ama şimdi sular çekilmiş ama bahar aylarında atçek yapabilirsen.Bende orada çok kez atçek yaptım ama birşey alamadım ama yanımdaki bir abi aldı hatta sonra bir abi daha yakaladı ama balık misineyi kopardı baya büyüktü.Ama oraya nasıl gidilir tam olarak bilmiyorum.

6. RainboW

RainboW Sertan

İndiğiniz sahil kısmında gölü karşınıza aldığınızda sağ kıyısından ilerleyerek at-çek yapabilirsiniz. Otlar müsaade ederse tabi... Sol tarafı denemeye bile değmez, çok otluk ve kıyıdan en fazla yaklaşık 100mt falan ilerleyebilirsiniz sonrası kapalı.

Göl çevresinde müsait yerler tabi ki var ancak değinildiği gibi ya özel mülk ya da orman arazisi ( kapaklara giden taraf )...

7. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Bilgiler için çok teşekkür ederim, anlaşılan Terkos'dan başka yerleri araştırmak gerekecek...

8. alidag

alidag alişan

birkaç yer var ancak buara o yerlerde çok müsait değil otlar heryerde azmış durumda.
    Balabana girdikten sonra sağ doğru göl yazan kısma değilde soldan cami tarafına girip sola doğru aşağı tarafa yolu takip edip hurda bir traktör arkasına takılan arabadan görünce tekrar sola aşağı inerek yol bitene kadar takip edin (bu gittiğiniz yol orman yolu buarada) sonra yol bitince lastik izlerini takip ederek bir tarlanın içinden geçerek kulübe olan bir yere çıkıcaksınız orası baya uygun atçek için .
    Onun dışında balabana sapmayıp düz gittiğinizde ilerde karaburun tabelasımı ne var durusu tarafı yani ama tam hatırlamıyorum Yavuz abi biliyor eğer görürse o tarif eder belki :) orda dertli balıkçının ordan girdikten sonra aşağıda sağdan girdiğinizde iskinin su çektiğimi su bastığımı ne kapaklare var gerçi artık kullanılmıyomuş sanırım ordanda atçek yapabilirsiniz ama bu ara balık durumu çok vasat dün balık alan 1 kişiye bile rastlamadım , kardeşim bir turnayı atçekle botun önüne kadar getirdi ama almadı balık , saat 8den 1 e kadar sudaydık, 3-3buçuk saat kadar sırtı yaptık derin dalarlı az dalarlı rapalalr , kaşık ,silikon birçok şey denedim 1 tane 42 cm turna alabildik.

9. goqhan

goqhan gökhan

alidağında dediği gibi en uygun yer dertli balıkçının orası iskinin önündeki iskelenin yanından su çekildiyse şayet rahatlıkla at çek yapabilirsiniz geçen yaz bu belirttiğim yerden çok verim aldım diyebilirim rast gele

10. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.