Terkos'ta turna durumu..

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında stratejist tarafından paylaşıldı.

1. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Merhaba arkadaşlar,
    Terkos'tan en son 1 ay kadar önce haber almış ve turnanın kestiğini öğrenmiştim. Av arkadaşlarımdan aldığım habere göre koca gün boyunca gölün içinde ve daha önce avlanırken belirlediğimiz bölgelerde gezmelerine rağmen tek bir vuruş bile alamadıklarını öğrenmiştim. Merak ettiğim sey ise bu balığın gerçekten artık yakalanamayacağı mı? Acaba aranızda terkos civarında son zamanlarda turna avlamayı deneyen oldu mu? Gidip de avlayabilen ya da denemesine rağmen boş dönen oldu mu?

2. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anlaşılan bu aralar kimse denememiş terkosu.. Eğer o civarda yakın zamanlarda avlanan arkadaşlarımdan herhangi birşey duyarsam ben yazayım buraya bari..

3. 3182

3182

En son ne zaman gittiğimi bile unuttum :D

Ama son gidişimizde tek balık alınca bi daha da gitmedik. Denizlerde zargana var ken gitmem ben turnaya. ancak lodos hava yaparsa gidilebilir.

4. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet denizde de balık yavaş yavaş kendini gösteriyor ama terkosta botumla rölanti civarlarında yavaş yavaş turlarken stresten uzak bir şekilde turna gibi savaşçı bir balığı yakalamanın zevki de çok ayrı bence..:cool:

5. 3182

3182

Gidip dene bence alabilirsin. Botla balık yakalama şansın her zaman var.

Ben o botla kaşık gezdirme işinden pek haz almadım at-çek daha keyifli.

6. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kadem usta en son giden arkadaşlar da botla gitmişlerdi ve gerek botla gezinirken gerekse de at-çekte herhangi bir vuruş alamadıklarını söylediler. Bu arada ben de genelde belli bir süre botla gezinip balık tuttuğum yerleri belleyip daha sonra botu bağlayarak oralarda at-çek yapıyorum ve at-çekle alınan balığın daha fazla keyif verdiği fikrinize tamamen katılıyorum..

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Özdemir
    İlk fırsatta git.Tekneden özellikle beyaz hakim rapalalarla iri turna alacaksın.
    Balabanlı köyünde tekne bulabilirsin.
    Ben uzaktayım ama genelde heryerin nabzını tutuyorum.
    Turna vurmaya başlamıştır ve60 cm üstü gelmektedir.
    Sevgiyle kal

8. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vedat abi, turna için ben de Balabanlı tarafından ava çıkıyorum. İlk fırsatta gidip denemede bulunacağıma emin olabilirsiniz.. İnşallah güzel dileklerinizde belirttiğiniz gibi yakışıklı turnalardan birkaç tanesi de benim oltama misafir olur.. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..