terkosun acı yüzü

Konu, 'Tebliğler' kısmında morucan tarafından paylaşıldı.

1. morucan

morucan alp

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    blue
    En İyi Avı:
    kızılkanat,çapak
    Mrb arkadaşlar adım alp siteye yeni üye oldum.Çatalcalıyım ve arada bir terkos gölüne balık tutmaya giderim.Ama göl artık eskisi kadar verimli değil heryeri ağcılar,sirkü dışında avlanan balıkçılar sarmış.Ormanlı civarı avlaklarımdan birinde sessiz ve huzurluca avımı beklerken yanımdaki adam arkadaşına burda ağ atabilirsin acayip balık var diye bildiriyor :S İnanın ellerim titredi sinirden. adama terkosun su altı güzelliğini göstermek geldi bi an içimden :D ama cahile laf etsende kötek vursanda fayda etmiyor sanırım.Ben turnaya sasi sallarken bir tanede orta yaşlı bir abicik rasgele dedi küçük bir muhabbete başladık kendisiyle.Bu abicikte güya terkosa sazlığa dalıp sazan,turna vuruyormuş zıpkınla :D ve balıkçılardan şikayetçiymiş motor sesleri avlarını kaçırıyormuş.Dedim jandarma duymasın bunu yasak değilmi dedim.Yasak ama geçen koca bi sazan indirdim dedi.Ona gülmekle acımak arası küçük te bir tebessüm geldi benden.Terkos şuanda kefal,çapak,kızılkanat balıklarıyla dolu eskiden ben 4 yaşlarındayken akşam üstü bi akraba amca bize balık ziyafeti verecek idi onu izlerken sadece 4 metre ötede kayığıyla 15 dakikada kilolarca yayın,çapak,kızılkanat çıkardığını bilirim.Şimdi durum berbat.Bu resmi netten buldum,ara ara kendi gözlerimlede görmüştüm hani şu meşhur canlı balık kulubeleri varya el kadar sazanları müşterilere sunup beğendiriyorlar bide...........

[​IMG][/URL][/IMG]

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet malesef insanlar çok duyarsız ve bu her konuda böyle. bir şey bulduklarında kökünü kazıtana kadar zorluyorlar. denizlerimizde de durum aynı. bunun için gerçekten bu gibi bölgeler denetlenmeli denizlerimizde aynı şekilde...

3. LapinCash

LapinCash

Ay yemin ederim içim nasıl cız etti o ne kadar sazan göz göre göre kendileri nasıl yok eder anlamıyorum.Resme bakamıyorum ya.

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Eğitim Şart diye boşuna dememişler. Ne yaparsanız yapın düzelmesi çok zor.

5. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Yazık.....

6. seçkin

seçkin SEÇKİN

Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    Türkiye'nin acı gerçekleri malesef.

7. sedat erçiftçi

sedat erçiftçi sedat erçiftçi

ben terkosta balıga cıktıgımda onume ne kadar ag cıkarsa toplayıp atıyorum bunu herkes yapmalı bu yabozlar bılıncsızce ag atmaktan vazgecmezlerse bu balık burada bıtecek hıcbır yetkılı ılgılenmıyo boyle olunca ıs bıze duser ınanınkı bunu herkes yapmalıkı yarınlarda cocuklarımız ve torunlarımız bu golde balık tutabılsın tum dostlara rasgele

8. oltacı_

oltacı_

Sorsan "ekmek parası" der ama bu balıkçının hiç mi, hiç suçu yok.

Şuç kanunları görevleri olduğu halde uygulamayanlar ve bunlara göz yumanlardır.

Sadece bu değilki, Kanunsuz yapılan daha pek çok şey var, Kıyıları bir göz atın bakalım neler göreceksiniz.

İşsiz kalan denizi kendine sermaye sananlar, Tırıvırı ile kanuna baş kaldıranlar. Livarı ful dolu ege, akdeniz de sözüm ona salt amatör balıkçılar ve daha neler neler.

Rast gelsin dayı diyeceksin, geçeceksin... Ama yarınlar ??? Kimse umursadığı yok ki, Yarınları:(

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Arkadaşlar tamam bende sizler gibi balık türlerinin gereğinden fazla ve küçük boyutlarda avlanmasına karşıyım ama bahsi geçen gölümüz ticari avcılığa açık bir göldür ve fotoğrafta görünen balıkların türü kadife sazandır avlanma boyu 26cm'dir ve avı yapıp satan kişide ruhsatlı bir avcı olabilir bilip bilmeden kimseye beddua etmeyin hele hakaret hiç etmeyin;) ;)

10. morucan

morucan alp

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    blue
    En İyi Avı:
    kızılkanat,çapak
    Pullu sazan,levrek,kadife vs. hepsi pinterde mevcut.Çok aşırı derecede avlanıyor bunlar; heryer tuzaklarla dolu emin olun.Peki bu fotoğrafların mayıs ayına ait olduğunu belitsem ne gibi bir savunma ve yorumda bulunacaksınız sözde sazangillerin yasak mevsimi :D Bizim kimseye hakaret gibi bir amacımız asla yoktur.Ekmekle oynamak değil ekmek kurtarmaktır düşüncemiz.Ben o bölgede sürekli balık tuttuğum için olanları paylaşmak istedim sadece.Sürekli sazan kısırlığı olan bu göldeki sorunları yansıtmak istedim foruma......

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Alp kardeşim öncelikle şunu belirtmeliyimki ben orada avlanan bir avcı değilim o yüzdendirki herhangi bir savunma yapmamda gerekmiyor;)
    fotoğrafın tarihi konusunda haklısın şimdi baktımda 24/5/2009 saat 14:02 yazıyor hatta fotoğraf makinası modeli olarakta casio ex-z40 yazıyor:D
    bak kardeşim mademki mayıs ayında oralarda geziyordun ve bu fotoğrafı çekmeyi başardın bu balıkları satanında resmini çekseydin ondan sonra jandarmayı arasaydın hatta bununlada yetinmeyip elindeki resimlerle savcılığa suç duyurusunda bulunsaydın burada ağlamaktan daha faydalı bir iş başarmış olmazmıydın;) :) :)

12. sedat erçiftçi

bahsı gecen golde tıcarı ava kapalı göldur burada amator balıkcılık dısanda balık tutmak yasaktır bu uzun yıllardan berıdır boyle ama bunu kımse uygulamamaktadır terkos golu uzun yıllardan berı mıllı parklar sahası olarak adı gecmektedır ben cok sahıd oldum jandarmanın bu goldekı agları topladıgını bu yüzden arkadaslaarımızı dogru bılgılendırmelı ve uyarmalıyız herkese rasgele

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Sedat kardeşim bahsi geçen gölün ticari avcılığa kapalı olduğu bilgisine nereden ulaştınız bilemiyorum ama ben size aşşağıdaki listede yasaklı göller arasında olmadığını gösterebilirim sanırım resmi gazetede yayınlanmış bu listeyede birşey diyemezsiniz hem biz burada kimseye yanlış birşey öğretmiyoruz merak etmeyiniz ;)
    hem bu arada terkos gölüde milli parklar listesindede değildir:p

İstanbul ve çevresindeki milli parklar için TIKLAYINIZ
    Ticari balıkçılıkla ilgili konunun linki için TIKLAYINIZ

İlgili metin listesi;)

Avlanmanın tamamen yasaklandığı içsular

MADDE 32 – (1) Avlanmanın tamamen yasaklandığı içsular aşağıdaki listede belirtilmiştir. Bu listede yer alıp, ancak dönem içinde kiralaması yapılan istihsal sahalarında ticari avcılık yapılmasına Bakanlıkça izin verilebilir. Listede yer alan içsularda 41’ inci maddede belirtilen yerler hariç, zaman yasaklarına uymak şartı ile su bitkilerinin kesimi serbesttir.

İLİ KAYNAK ADI
    ADANA Seyhan nehri HES ile Yeni Regülâtör köprüsü arası.
    ADIYAMAN Azaplı, Gölbaşı, İnekli gölleri.
    Dot, Mülk göletleri.
    AFYON Akdeğirmen barajı. Eber, Karakuyu gölleri.
    AMASYA Bayırlı, Yedikır barajları.
    ANKARA Akyar, Bayındır (Kayaş), Çamlıdere, Çubuk I-II, Eğrekkaya, Kesikköprü, Kurtboğazı barajları. Mogan gölü.
    ANTALYA Dim, Manavgat, Oymapınar barajları. Kepez I HES yükleme göleti ile bu göleti Kepez II HES yükleme göletine bağlayan ana kanal. Manavgat ırmağı ve kolları.
    ARTVİN Borçka Barajı. Bilbilan, Kirazlı, Meşeli Karagöl gölleri. Çuruspil deresi ve gölleri.
    AYDIN Koçarlı İlçesi, Bıyıklı Kasabası sınırları içerisindeki, Büyük Menderes Nehri ile bağlantılı Kiremitli Gedik’ten (Bölüntü), Sülüklü Azmak, Söğütlü dâhil olmak üzere Yarıntı Başı’na kadar olan bölüm.
    BALIKESİR Çamköy barajı.
    BİLECİK Günyurdu barajı. Bozcaarmut göleti.
    BİNGÖL Birim, Çilli, Korlu (Roste) gölleri.
    BİTLİS Nemrut gölü.
    BURDUR Belkaya, Kızılsu, Kozağacı barajları.
    BURSA Doğancı barajı. Uludağ Millî Parkı içerisinde bulunan göl, gölet ve tüm akarsular
    ÇANAKKALE Ayvacık, Umurbey, Tayfur barajları.
    ÇANKIRI Güldürcek Barajı.
    ÇORUM Çorum, Obruk, Yenihayat, barajları. Aksu, Evciyenikışla, Geykoca, Göcenovacığı, Gökçedoğan, Hıdırlık, İnegazili, Karadere, Seydim I-II, Söğütyolu göletleri.
    DENİZLİ Adıgüzel, Gökpınar barajları.
    DİYARBAKIR Dicle nehri.
    EDİRNE Kadıköy, Süloğlu barajları.
    ELAZIĞ Cip barajı.
    ERZİNCAN Erzincan barajı. Akarsu, Kalkancı, Korundere göletleri.
    ERZURUM Palandöken barajı. Aygır, Şah, Tortum gölleri. Çoruh nehri.
    ESKİŞEHİR Kuzfındık, Musaözü barajları. Kanlıpınar göleti
    GİRESUN Aygır, Bağırsak, Karagöl, Sağrak gölleri.
    GÜMÜŞHANE Koruluk, Torul barajları.
    HAKKARİ Zap Suyu.
    ISPARTA Gölcük, Kovada gölleri. Köprüçay ırmağı. Kovada gölü kanalı.
    MERSİN Berdan Barajı. Dragon (Su Gözü Köyü –Akdeniz arası 65 km lik kesim).
    İSTANBUL Alibeyköy, Büyükçekmece, Elmalı II, Darlık, Ömerli, Sazlıdere barajları.
    İZMİR Alaçatı, Balçova, Beydağ, Güzelhisar, Ürkmez, Tahtalı barajları.
    KASTAMONU Çatak, Karadere, Kulaksılar barajları.
    KAYSERİ Şeker fabrikası gölü. Efkere, Darılı, Paşalı, Selkapanı, Şeyhli, Tekir göletleri. Pınarbaşı ilçesi Örenşehir köyünde bulunan Zamantı ırmağının Uzunyayla alabalık çiftliği ile Şerefiye köyü arasındaki kısmında.
    KIRKLARELİ Armağan, Kırklareli barajları.
    KIRŞEHİR Ekizağıl, Çağırkan, Dukadirli, Gökeşme, Savcılı göletleri. Kızılırmak nehri.
    KOCAELİ Yuvacık barajı. Çakırköy göleti
    KONYA Altınapa, May, Sille barajları. Akşehir gölü. Karagöl (krater).
    K. MARAŞ Ayvalı, Suçatı barajları. Kömür suyu.
    MUĞLA Geyik, Mumcular barajları. Bencik gölü.
    MUŞ Arpayazı, Bulanık, Çobandağ, Doğdap, Haçlı (Kazan), Köprücük, Varto-Merkez gölleri. Korkut göleti.
    NEVŞEHİR Ayhanlar barajı.
    NİĞDE Altınhisar, Gebere barajları. Emirler göleti. Ecemiş Akarsuyu.
    RİZE Yedigöller, Cimilbaşköy gölleri.
    SAKARYA Acarlar, Poyrazlar, Sapanca, Taşkısığı (Çaltıcak) gölleri.
    SAMSUN Çakmak, Erfelek barajları.
    SİNOP Akgöl, Sarıkum Gölleri.
    SİVAS Gazibey, Karacalar, 4 Eylül barajları. Gökpınar, Tödürge gölleri. Üçtepe, Kurucagöl göletleri.
    TOKAT Ataköy barajı. İl sınırları içerisinde kalan tüm göl, gölet ve akarsular.
    TRABZON Balıklıgöl, Binömer, Uzungöl gölleri.
    YOZGAT Uzunlu barajı.
    ZONGULDAK Gülüç, Kozlu, Kızılcapınar barajları.
    AKSARAY Kültepe barajı.
    BAYBURT Danişment, Eymür, Göçedere, Oruçbeyli, Sakızlı, Saraycık göletleri. Çoruh Nehri.
    KIRIKKALE Kapulukaya barajı. Delice ırmağı.
    YALOVA Gökçe barajı.

14. sedat erçiftçi

burası ıskı su havzası olarak koruma altına alınmıstır ayrıca bu baraj golu orman ıcınde oldugu ıcın cevre ve orman bakanlıgı iskının talebı üzerıne denetımlerını yapmaktadır burası ISKI KORUMASI ALTINDADIR ayrıca bu kadar lısteye gerek yok cunku bu lıstede ısmını bulamassın burası iskı tarafından koruma altındadır ozur dılıyorum mıllı park degıldır cunku atılan aglar unutuluyor hem balık turlerını hemde su degerlerını dengesız hale getırmektedır sız yınede bıldıgınız gıbı tıcarı anlamda acık dıye anlatabılırsınız gole enson nezaman gıttınız bılmıyorum gıdın ve atılan agları gorun ondan sonra bu ısın tıcaretle ne ılgısı oldugunu zaten goreceksınız amacım sahısları rencıde degıl dogrular gorulsun yeter HERKESE RASGELE

15. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    bunlar terkosun meşhur kara balıgıdır boyları zaten bukadar oluyo sazan oldugunu sanmıyorum bunların yanlişim varsa düzeltin...

16. dermasol

dermasol

resimdekiler "kadife balığı" denen sazan cinsidir. ama boyları çok ufak görünüyor. beyaz etli lezzetli bir balıktır. çatalca pazarına terkostan getirip satarlar . müşterileri daha çok roman vatandaşlarımızdır.

17. reos_mow

reos_mow salih

Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    evet bu balik kadife baligidir sazan familyasindan olup 7kg ulastigi gorulmustur livarin icindekiler daha bebecikler yazik

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yaziklar olsun.Bunu yapanlara da , yapmalarina goz yuman ilgili makamlarada yaziklar olsun.Cok uzucu gercekten cok...

19. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    ben anlamıyorum arkadaş bu milleti kendi arkadaşım bile aç gözlülük yapıyor onu dahi balığa götürmüyorum katliam yapacak diye bu şekilde avlanan insanların sorunları olduğunu düşünüyorum yasaksa yasaktır uyun gitsin uymıyanlarda jandarmaya merhaba desin hiç affetmiyecem bundan sonra gözünüzün yaşına bakmıyacam kaçak avcılık yapanların bu arada bir konuya deyinmek istiyorum büyükçekmece barajında tehlikeli tür olan israil sazanları var onları avlamak yasaldır onun dışında sazan ve yayın, levrek avlanması tümüyle yasak tebliğde belirtilen yasak yerleri lütfen dikkate alalım.

20. aykut1970

aykut1970 aykut

:confused: :confused: :confused: :confused: Bu nereden çıktı yavv:p :p :p