Teşekkür ve biraz nostalji

Konu, 'Tanışalım' kısmında İzmirli51 tarafından paylaşıldı.

1. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Merhaba.. Öncelikle paylaşım ve bilgi dolu bu sitenin kurucularına, sitede bilgilerini ve tecrübelerini paylaşmaktan çekinmeyen değerli usta balıkçılara, gerçekleştirdikleri balık avlarını güzel anlatımları ve resimleri ile raporlayan arkadaşlara ve de tüm üye arkadaşlara teşekkür ederim.
    Yeni levrek sezonuna hazırlık yapmak ve eksik olan bazı malzemelerimi internetten araştırırken 28 Temmuzda siteye üye oldum. Fırsat buldukça levrek hakkında sitedeki bilgileri ve raporları okudum. Yöremizdeki bazı ustalardan öğrenmiş olduğum kısıtlı bilgiler ve kendi deneme yanılma yoluyla öğrendiğim tecrübeler sonucu parça parça oluşmuş tüm bilgiler siteniz sayesinde bir düzene girdi. Bilerek veya bilmeyerek satın almama neden olunan gereksiz malzeme kalabalığını tasnif ettim. İhtiyacım olan malzemelerin ne olduğunu daha bilinçli olarak belirledim. Çevremde hiç söylenmeyen, bilgilendirilmediğim Rapala ile levrek avcılığının özelliklerini öğrendim. Amatör balıkçılık tebliğini bu siteye üye olmadan hiç okumadığımı ve de hiç kimsenin bana tebliği okumam gerektiği söylenmemesine rağmen, kendi vicdani tebliğimi yarattığımı (25 cm altı levrekleri geriye bırakma, çok ender olarak yaşadığım 3-4 kg balık tuttuğumda paydos etme), fakat kendi tebliğimin biraz daha geliştirilmesi gerektiğini bu siteden öğrenmiş oldum.
    Tüm öğrendiklerim için gerçekten herkese yürekten bir teşekkürü borç bildim.
    Ayrıca İzmir, Çanakkale, Kuşadası gibi yerlerde, arkadaşların gerçekleştirdikleri balık avı raporlarını okurken, o yörelerde geçmişte gerçekleştirdiğim balık avlarımı anımsayıp, nostalji dolu günlerimi tekrar yaşadım. Konak vapur iskelesinde vapurdan denize atılan parayı çıkarmaya atlayan gençlerin yüzdüğü temizlikteki İzmir körfezini ve Narlıdere’ye kadar olan kıyılarda balık tuttuğum günleri, Çanakkale’de geçen 7 sene içinde 5,5 metrelik küçük bir tekne ile gecenin karanlığında Eceabat ve Kilitbahir’e geçip, ancak 250 gr kurşun ile misinalarımızı yatay bir şekilde tutabilerek, kiloluk çipura yakalayışlarımı, sonbahar ile birlikte akşamüzerleri kıyıdan sarıkanat ve lüfer çekişlerimi, birer güzel anı olarak hayalimde canlandırıldı. Gerçekten o günlerin güzelliklerini anımsatan arkadaşlara teşekkürler…
    Bu güzelliklerin yanı sıra, dinamit atılmasına engel olmak istediğimde, üzerime dinamit lokumu atılmaya kalkılmasını, dinamitten sonra çay ağzında binlerce balığın ölüsünü görmenin üzüntüsünü, dinamitçiyi yakalattıktan sonra kişinin beni bıçaklamaya kalkmasını,
    Kendi tebliğimdeki ölçülerin altındaki küçük balıkları tutanlarla tartışmalarımı, kişilerin tüm hayatta olduğu gibi balıkçılıkta da, gittikçe bencilleşip, kişisel menfaatlerini her geçen gün daha yükseltmelerinin yarattığı kırgınlıkları da anımsadım.
    Acısı ve tatlısı ile anılarımı tazeledim.. Teşekkürler.
    Herkese bol avlar dileği ile, başınızı ağrıttıysam hoşgörülerinizi rica ederekten saygılar ve sevgiler sunarım..

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    fikret abi estafurulah hoşgeldiniz sizinde paylaşımlarınız olursa keyifle okur ve takip ederiz :)

3. matti

matti murat

amatör bir balıkçı ve siteye üye bir kardeşiniz olarak, anlatmaya çalıştığınız yoldan gitmeye çalışıyor ve size saygı duyuyorum.keşke herkes sizin kadar anlayışlı olabilse.

4. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Teşekkür ederim Engin, kayda değer bir avım olursa zevkle paylaşırım.

5. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Örnek alınmak güzel bir duygu, teşekkürler.

6. canzola

canzola Big Game Hunter

Favori Kamış:
    Shakespeare Ugly Stik Big Water XH
    Favori Makine:
    Daiwa Saltist
    Asıl biz teşekkür ederiz. Kolay gelsin.

7. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Saygılar bizden Fikret abi, ellerinden öperim. :)

8. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Teşekkürler, bende yanaklarından öperim.

9. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Teşekkürler..