reeling Uzun zamandır gitmeyi ve tanışmayı istediğim Orhan baba,Conta kaptan ve Taşhan motel sahibi Ali beyi sonunda tanımak kısmet oldu. Onlar benim gevezeliğimden memnun kaldılar mu bilemem ama çok güzel bir hafta geçirdim.mrsparkle Öncelikle Hiç ummadığım ve istanbulda bulunması çok zor dostluklar kazandığım için kendilerine Orhan babaya,Conta kaptana ve Taşhan motelin sahibi Ali bey ile saygıdeğer eşine teşekkür ederim.1 hafta her gün balığa çıktık ,Akşamları birlikte yemek yedik ve istanbulda yaşayamayacağım tutamayacağım balıklar tuttuk. İlk gün iri bir torik ve 2 büyük kefal tuttuk.daha sonraki günlerde sinarit,kolyoz,hani,karagöz ve ona benzer ismini bilmediğim başka bir balık(ıstakoz mu ne) kalamar,mercan,barakuda,kefal ,sarpa vs balıklarının hepsinden tutuldu. Tabi 5 günde.Ben birçok balıkları ilk defa tuttuğum için ilk gün balıkları biraz beslesem de conta kaptanın balık yakalayamayanları çapa ipine bağlayıp denize baş aşağı saldığını öğrenince diğer gündelde bayaa iri mercanları tutmayı öğrendim. Şaka bir yana gerçekten benim her soruma sıkılmadan cevap verip bilgi ve tecrübelerini bana öğrettiler. Aynı zamanda hiçbir yerder yiyemiyeceğim tüm balıkları ba akşam soframızda paylaştılar. Taşhan Motel sahibi ali bey in içten hizmet ve ikramlarını ise gerçekten görmenizi isterim. Motelin şirin ve temizliği yanında inanın sadece sabah kahvaltısını ve gözlemeyi (hanımının yaptığı) istanbulda kesin bulamassınız.Teryağ,bal,kızarmış ekmek,zeytin yağı,yumurta,yeşil ve siyah zeytin, domates vs ile hangisini yiyeceğinizi bilemiyorsunuz. Akşam yemekleri ise bir başka seromoni.Balık ve hiç bilmediğim o kadar yemek yedim ki sanırım çok yakında yine oraya gideceğim. Balık raporlarını ve resimlerini Orhan baba her akşam yolladığı için detayları tekrar yamıyorum. Bana çok güzel bir tatil yaşattıklarılaştıkları VE çok güzel dostluklarını benimle paylaştıkları için Orhan bey,Conta kaptan TAŞHAN MOTELİN sahibi Ali abi ve eşine sonsuz teşekkür ve saygılarımı iletmek istiyorum. Bu arada TAŞHAN motelde Ali abiyle sakın tavla oynamayın misafir falan dinlemiyor. reeling Sevgiyle İsfendiyar Topçu
Orası Sivrice, orada hayat başka yaşanır. Güneş başka doğar, başka batar. Seneye Babakaleye de bekleriz.
evet harika bir yer gercekten ben kendimin cesmede yazligim var orda bolca avlandim inanin balik derdi icin exra babakaleden bu sene yazlik aldim nasip olursada onumudeki seneler orda avlanacagim sadece balikmi derseniz hayir cunki cok bakir yerler havasi suyu insani cok farkli insallah nasip olurda avlanabilirsem oralarda bolca raporlar gondermek isterim
Sivrice,Bektaş,Sokakağızı,Babakale,vs buralar gerçekten çok güzel yerler ve çok şükür hala bakir bir denize sahip.Sadece bilenlerin gittiği yerler.Ben de ilk kez geçen sene ramazan bayramında dalmak için gitmiştim.Muhteşem bir tecrübeydi.Kısmet olursa kurban bayramında gene gideceğim. Benim gibi yeni bir forum üyesini kabul ederlerse Sivrice eşrafıyla da tanışmak isterim Selamlar
Çok teşekkürler sevgili İsfendiyar kardeşim, bizlerde senin gibi tertemiz gayet candan bir kardeşimiz ile tanıştığımız için çok memnun olduk inşallah bu dostluğumuz ölünceye kadar kalıcı olur, bu arada dün akşam bene Ali kardeşimizin balıkçı lokantasında hep beraberdik bolca senden bahsettik çok az konuştuğundan da bahsettik kulaklarını çınlattıki seni şimdiden özledik bile, sevgiler hoşçakal orhan.kbicmen@gmail.com bana mesaj at, sevgiler.
Babakale Arkadaşlar ve Erdinç kardeş, Aslında niyetim Babakale idi.Ve ciddi olarak istanbulu terkedip oralara yerleşmeyi düşünüyorum. Sivriceye aslında balık tutmak değil Üstat bağabetlerimi tanımak kısa da olsa bir tatil yapmaktı. Babakalede ekrem beyleri de tanıyorum .Fakat kendisi akçayda olduğundan oraya uğrayamadım. Fakat gerek doğası gerekse insanlarına hayran kaldım.Hiç tanımadığım kişiler bile Ayvacıkta o kadar sıcak ilgilendiler ki anlatamam. Bu arada orhan abinin biraz fazla konuşarak kafasını biraz şişirdi isem özür dilerim. Lakin gerek oraları görmemin ve aşık olmamın heyacanı gerekse İstanbulda görme şansımızın az olacağı balıkçılığı ,gerekse 5 yıldır hiç tatil yapmamış ve bazı sıkıntılar yaşamış biri olarak benim samimiyetimi ve iyi niyetimi anlayarak fazla konuşmamı hoş gördüler. Bu arada o bakir yerlerin hala bakir ve samimi insanlarla dolu olması ise çok güzel. Beklediğim bir işim var.Eğer olursa kesin oralara yerleşeceğim kısmet olursa. Sadece tekne de alacağım için Orhan babanın çapa halatına taktırmamaya dikkat ederim reeling Sevgiyle
Bana Bursa'da neyim var, neyim yok sattıracaksınız bu gidişle. Bir haftalık tatlı ve heyecanlı maceranı gıptayla okudum diyemiyeceğim. Lütfen kusuruma bakma. Nedenine gelince, vallahi kıskandım, billahi kıskandım. Küçük yerleşim birimlerinde ki dostluklar ve arkadaşlıklar, gerçekten bir başka güzel. Hele hele kişiler, belli bir standartı geçmişlerse.............................. Hal böyle oluncada, böyle yerlere demir atmamak elde değil sanırım. CW mi Ali beye göndereyim bari, Hayırlısı bakalım. Burası olan Bursa'dan da Sivricenin tüm güzelliklerine, güzel insanlarına bende selam, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
arkadaslar biz 3 tane yazlik aldik orda fiyatlarda gayet iyidi guzel bir sitede sivricenin hemen bir koy ilersinde babakaleye dogru fiyatlarda gayet makbul isterimki siteden balik sevdasi arkadaslarimiz olsun isteyene yardimci olurum sitede sanirim daha cok ev var satilik denize sifir durumda 146 metrekare evler 3 katli
Sevgili Tevfik kardeşim o zaman sana daha detaylı bir Sivrice, satmayı hızlandır. ama her zaman başımızın üzerinde yeriniz hazır, sizleri , sevdiklerimizi bura da Sivrice'de görmek beni çok mutlu eder. Sivrice canım Sivricem benim, 26 Haziran 2011 Sivrice. Sivrice yurdumuzun ender köşelerinden bir yeri, İnsanlarının iyiliği, doğasının güzelliği, denizinin temizliği ve balıklarının bolluğu ile bakirlğini taa bu zamanlara kadar koruyan, sessizliği ve güzelliği ile eşiz bir balıkçı koyu. Burada Turizimle, balıkçılıkla, Zeytincilik, zeytinyağcılık, hayvancılık , taşçılık (Taş ustalığı) halıcık, balcılık ile uğraşılır, börekleri, baklavası ve yöresel yemekleri çok lezizdir, her otelde veya pansiyonda otlu gözleme yaparlar, tabi her çeşit taze günlük balığı bulmanız mümkün, tabi buranın en meşhur balığından kılıç şiş yemeden olmaz, buranın balıkçılarının en büyük özelliklerinden biri, Kılıç balığı avlamaktır, burada çok büyük kılıç ve orkinoz balıkları gece ay karanlığında yüzen ağ tabir ettikleri ağlarla tutulur, balıkçılar taa çocukken kılıç balığı tutmasını öğrenirler ve babalarının izinden yürürler, şimdi bu Sivrice dadaları (Gençlerleri)artık birer usta kaptan ve kılıç avcılarıdır. Otellerde ve pansiyonlarda çok ucuz olarak kalabilir, balığa cıkmak isterseniz, çok tecrübeli ve buranın denizini ve balık meralarını bilen, usta kaptanlarla günlük olarak balığa çıkabilir, Çapari yapabilir, mercan avlayabilir, sırtı veya jig ile Torik, palamut, sinarit, barakuda , akya tutabilirsiniz, bu arada tuttuğunuz balıkları teknede hemen tava yapıp sizlere sunarlar buda başka bir güzel anı olarak kalır, fiatlar gayet normaldir, bu avlardan çok zevk alacağınızı tahmin ediyorum. Kıyıdan balık avlamak isteyenler için tam bir avlak yeridir, Kuzey egeye mahsuz her türlü kıyı balıklarının avcılığını yapabilirsiniz. Oteller ve pansiyonları işleten kişiler bizlerin kardeşleri, arkadaşları en yakın dostlarımızdır, çoluk çocuğumuzu gözümüz arkada kalmadan bu ailelere teslim edebilir, Tekne ile denizde balık avına ailece çıkılabilir. Sivrice'den çeşitli görüntüler, artık bundan sonra yorum sizlerin.
Aslında tek beklemek zorunda olduğum bir arazi işim var onu bekliyorum.Hatta daha şimdiden köy tabelasının yanına + 1 koydum bile. Bir ihtimalle karavanda yaşamayı düşünmektetim.Tabi uygun bir ev bulursam başka.
Alper bey ben emekliyim ve yanlızım.Artık malesef emekliye buralarda iş yok.En azından balıkçılıkla sigara paramı çıkarsam yeter Ayrıca zaten orhan baba navigasyonundaki noktaları bana kopyalayacakmış Hoş zaten o olmadan oralarda balık tutulmaz.Tek dikkat etmeniz sakın yem ziyan etmeyin.Conta kaptan hemen denize yollar Sevgi ile. Umarım şakalarıma kırılan olmuyordur. Not: Çantamın içinden 3-4 dilim kalamar çıktı conta kaptan yem bulamassa yollarım.
Değerli büyüğüm Orhan bey merhaba. Sıcak kanlılığınız, samimiyetiniz ve güzel Sivrice'nizi tanıtımınızda ki emeğiniz için teşekkür ederim. Anlatımlarınızda ki samimiyetten, inanın zerre kadar kuşkum yoktur; olamazda. Çocukların eğitimiyle ilgili önümde sanırım 3-4 yıllık bir engelim kaldı. Hayırlısıyla bu engelide tamamladıktan sonra, '' Bundan sonra kendin için yaşayıp, plan program yapabilirsin. '' diyebileceğim kendime. Uygun zamanda inanın Sivrice'ye gelip, orada ki siz değerli büyüklerimi tanımayı çok arzu ediyorum. Yaşamınızın sağlıklı, huzurlu ve herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle saygı ve hürmetler ederim.
Sevgili Tevfik kardeşim bu güzel övgülerin ile bizleri çok mutlu ettin, ama bir iki günlüğünede olsa seni müsafir etmeyi çok isteriz, bizler hayat insanıyız bir dilim ekmeğimizi bile bölüşürüz............. Ben ve Conta kaptan seni bekliyoruz, belki İsfendiyar kardeşimizde burada olur, bak sen o zaman şamataya, sevgiler her şey gönlünce olsun, hoşçakal.
İsfendiyar Abi, Benim emekli oluncaya kadar İstanbulda olmak gibi bir düşüncem yok.2034'e kadar buraları çekemem Hele ki sizin gibi yanlız olsam kimse beni burada tutamaz.İlk fırsatta bu şehirden çıkıp ya güneyde ya da kuzey ege'de bir sahil kasabasına yerleşmek niyetindeyim.İş ki gideceğimiz yerde çorbamızı kaynatabilecek imkanları yaratalım. Selamlar
Orhan bey, sizin ve conta kaptan beyefendinin misafiri olup, bir bardak çayınızı içmekten şeref duyacağım. En içten duygularımla saygılar ve hürmetler ederim.
Çok teşekkürler sevgili Tevfik bey kardeşim, sizleri her zaman bekliyoruz, bizler burada emekliliğimizi geçirirken siler gibi güzel dostlarla bir araya gelip iki küçük balık tutsak bile bize yeter, dediğim gibi dostlar arasında balık bahane onemli olan şahane dostluklardır, inşallan ben hanımla beraber de bir fırsatını bulursam Kızıma ve torunlarım için Ankara'ya giderken, Bursa'yada uğrar sizlerin bir çayınızı içeriz, sizleri de bir ziyaretetmiş oluruz, selamlar, sevgiler hoşçakal.
Sevgili Mehmet canım kardeşim valla seni tanıyamadım kusura bakma, şimdiden söylüyorum burada seninle beraber çok güzel açık deniz avlarına imza atacağız senin derin su ve açık deniz tecrübelerinden de faydalanacağız, tamir işleri Şemsettin usta tarafından yapılacağına çok sevindim benim avi yapanda kendisi, seni bekliyoruz <almanya'ya çok selamlar sevgiler hoşçakalın.
Sevgili Alper kardeşim bizim buraların her köşesi cennet gibi, denizimiz zaten görüyorsun ben devamlı torik tutarım, sizlere de inşallah rast gelir sevgiler hoşçakal.
Sevgili İsfendiyar kardeşim bizler bu güzel sözlerine çok teşekkürler , bu güzel duyguların senin ne kadar güzel bir insan olduğunu gösterir, seni çok sevdik dün akşam yina kulaklarını Çınlattık Ali kardeşimin ve yengeninde çok selamlar var, sevgiler hoşçakal sensiz olmuyor seni tekrar Sivrice'ye bekliyoruz.