Teselli avlarıma devam, sırtıya gelen Çupra

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Yeni teknemizin teslimat süresinin gittikce yaklaşması,yöremiz sularının eski bereketinden hayli uzak olması,sıkca gelen kardeşlerime rağmen ıssızlığın ve yanlızlığımın kahredici etkisi,eskisi kadar balık avına gitmemi engellemektedir.

Elbette teselliyi,ilgili muhtelif platformlarda balıkcılık konularında sorulan soruları cevaplamakla,internette devamlı surf yaparak,bilgi dağarcığımı genişletmekle,Saroz suları için devamlı takım yaparak,kullanma sırası gelmeyen muhtelif sahtelerimi yeniden tanzim edip gruplandırarak bulmaktayım.

Bünyem çok istesede içmeyi yeğlememekte,ancak sigara illetinden ise kendimi sıyaramamaktayımda.

Günler böyle geçerken,ziyaretime gelen kardeşlerimle arada balığada çıkmaktayım.

Serzenişlerim ise devam etmekte.Zira kendi ellerimle yetiştirdiğim bazı partnerlerime ne kadar ima yada direk söylesemde fayda etmemekte,ne yazıkki bu ihtiyarı artık avlarına davet etmemekteler.

Ben ise defalarca ders almama rağmen,halende yeni partner yetiştirme ve temin etme gayretimden,ne büyük gaflettirki,asla geride kalmamaktayım.

İhtiyarlık zor iş,başınıza gelince bana hak vereceksiniz.

İki gün bir kardeşimle üst,üste balığa çıktık.Hemen her tekniği,yöntemi denedik.

Havada yardımcıydı,pek sorun yaşamadık,kilometrelerce yol katettik.

Issız koylarda demir attık,açıklara ulaştık,derinlerede olta indirdik.

Kaç kere atlıyıvereyim teknedende serin sularda güzelce yüzeyim dedim ama,şu tekneye çıkma zorluğum yokmu,hep vazgeçtim.

Sırtıda ümitsiz dolanırken,aniden eğilen kamışa dahi,herhalde dipte biryere değmiştir umursamazlığıyla bakarken,sonuçtada ucunda erişte yerine güzel bir çupra olduğu gerçeği beni hayli şaşırttı doğrusu.

Güzel ve kolayına raslanmayacak bir sürprizdi o yakışıklı çupra.

Çok güvendiğim Rapala Marka Huskyjerk Hot Tiger sahte kandırmıştı onu.

Açık sularda seyrederken rasgeldiğimiz muhtelif balık oynakları,onları su üstüne kabartanın genç bir kılıç olduğunu görmemiz keyfimizin yerine gelmesinide sağladı.

Neyseki sularda bolca kolyozda vardı.Çok derinlerdede birkaç mercan istakaroz vs.

İlişikte bu teselli avlarımızdan bazı kareleri sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız.

Not;Sırtı avında artık bilinen sırtı kurşunlarını kullanmıyorum.O telli,oluklu olanlarınıda,askılı olanlarınıda.

10 kulaç kadar FC misina,klipsli küçük ama kuvvetli bir fırdöndü,ona gömük fırdöndüsünden taktığım bildiğiniz fırdöndülü kurşun.

Dibe değsede erişte almayan,yuvarlak hatları sayesinde,taşlara ilişkenlere gömülmeyen,takılmayan bu kurşunu tavsiye ederim.Kurşun ayağı olarak misinada kullanmıyorum.Bu sayede dibe daha yakın seyredebildiğimi,hatta tehlikeli sığlarda dahi takılma problemi yaşamadığımıda belirtmek isterim.

Uploaded with ImageShack.us

2. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    vedat amca ellerine sağlık allah uzun ömür ve sağlık sihhat versin fakat sen bu güzelim sporu yapmıyor olsaydın değil sudan tekneye çıkmakta zorlanmak belki şuan yüzecek mecalin bile olmaya bilirdi bence bu spor adamı dinç tutuyor ve sende bu zindeliğin bir kısmını bu yaşam tarzına borçlusun allah afiyet versin...

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sırtıda çipura avlamak, işte üstad işi.;)

Teselli buysa? Eşi/menendi var mı? Millet yemlide alamazken sen kaçan kancaya balığı yapıştırıvermişsin. Son model tekne olsa ne olur olmasa ne? Eldeki imkansızı başarmaya fazlasıyla yeterli gelmiş.

Şom ağzım şunu da der-durur: :eek: O tekne sanki sana yar olmayacak mı ne? Eh, birkaç kez belki. Ya gerisi?

Not 1: Makara & kamış; amma afilli, hayırlı olsun.
    Not 2: Özel iletişim engelli. Sade bana mı, herkese mi? Bilirsin, hiç özel yazmışlığım yoktur, sade merak.

4. rko

rko mustafa

Vedat amca tebrikler

5. king_barracuda

king_barracuda

vedat abi ellerine sağlık. av hikayeni çok güzel yansıtıyorsun abi avlak yeri balık cisi bir yana kendinide hikayede çok güzel sunuyorsun bize.
    van staal ayrı bir paragraf.
    en çokta siz büyüklerimin şu sigara illetinden kurtulmasını temenni ederim . hem o kenara atılan parayla stellaya bi adım daha yaklaşılır vedat abim farklı bir motivasyon olur :)

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çupra usata işi olmuş. Makina da acayip ilgimi çekti. Sanki soralım diye gözümüze sokuvermişsin gibi Vedat amcam:D

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    vedat amca tebrikler,

evet sigara illetillden kurtulmanız tamamen zor olsada, azaltmanız daha faydalı olacaktır.

avlarınız daim bereketli olsun. esen kalın.

8. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    sahte ile yabancı sitelerde çipura avını biliyordum ama türkiyede olacağını düşünmezdim bile ama vedat amca bu işide gerçekleştirmiş. tebrik ederim vedat amca :))

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Vedat baba. Dilerim gönlündeki trofeleri tutarsın.

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vedat amca bu teselli değil büyük ikramiye olmuş bence. Sırtı ile toriği, sinariti, melanuru herkes yakalıyor. Ancak sen çipurayı yakalayarak büyük bir fark yaratmışsın. Belki de bu av çipura mevsiminde yeni yöntemler geliştirmek konusunda pek çoğuna ilham verecek. Diğer balıklar da oldukça güzelmiş. Avını görünce bu rapalanın benzeriyle o sularda aldığımız sinariti hatırladım. İnşallah bu sezon da en az bir kez oraları ziyaret etme imkanı buluruz :)

11. karakuş

karakuş Burak Karakuş

Favori Kamış:
    Okuma V-system 2.70m. Lineaeffe S-Curve Spin 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000FA Okuma Epix pro-40
    Vedat amca avını tebrik ederim.
    Van Staal makinen hemen göze çarpıyor. Güzel günlerde kullanmanı dilerim.

12. reis75

reis75 Reis YEŞİL

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    okuma sa55
    En İyi Avı:
    Moby Dick
    Sırtı ile Melanur :)

Bende bi zamanlar sırtı ile melanur tutmuştum.. Kaptanımız şaşırmıştı. eee o da çok sığ sularda dolaşıyordu ..

13. Vedat abi, boynunda asılı olan bir turna kaşığımı? Öyleyse hatırasını merak ettim.

14. arkadas

arkadas ibrahim

van stahl makinen hayirli olsun vedat bey
    rasgele

15. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    vedat abi mukenmelsin gene raporlarını ozlemistik

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Üstad yine yapacağını yapmış, bize de tebrik etmesi kalmış. :)

Sırtıda çupra aldığına göre hakikaten sahteyi burnunun dibinden geçirip iyice kıskandırmış olmalısın üstad, yalnız o kadar doğru yapılan dip sırtısına çupradan önce sinarit, fangri, antenli gibi balıkların atlamamış olması enteresan, demek ki hakikaten yoklar şu ara o gezdiğin meralarda.

Yalnız şu takımı tam anlayamadım sanırım. Anladığım şey leader yaptığın misinanın önüne bir klipsli fırdöndü ve buna kösteksiz şekilde direk iliştirilen fırdöndülü kurşun. Doğru mu anlamışım acaba?
    Çünkü bu şekilde kösteksiz kullanıyorsan nasıl oluyor da kurşunu dibe değecek kadar indirdiğin halde 10 kulaç arkadan gelen ve az da olsa gagadan dolayı bir daları olan sahte dibe takılmıyor?

Ben her zaman, kullandığım sahtenin daları ne kadarsa, ondan bir metre kadar daha fazla köstekle birlikte kullanıyorum kurşunu. Böylece sahteden önce kurşun yere vuruyor. Ama yanlış yaptığımız bir şey varsa düzeltmek, avın verimini artırmak isterim.

Ellerinden öperim üstadım. Sen hayırlısıyla şu işlerini hele bir yoluna koy. Ben de bir şekilde fırsat yaratıp geleceğim yanına. Tüm bu tüyoları uygulamalı göreceğim Allah'ın izniyle.

17. vayacon

vayacon Gürel

Vedat abi tebrik ederim. Üstad olunca nereden ne çıkacağı belli olmuyor işte.
    Sürprizlere hep hazırlıklı olmak lazım. Yine ince bir nüans yakalamışsınız ve almışsınız çuprayı. Bir abim vardı aklıma geldi. Tekneden dip oltası atarken iskandilin üzerine BABA MERCAN yazardı bıçağın ucuyla. Nedense baba mercanlar da hep ona gelirdi :)
    Bu arada van staal çok yakışmış...

Ellerinizden öperim.
    Saygılarımla.

18. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Vedat abi tebrikler.Firetiger yapmış yapacağını yine geçen sene yanına geldiğimizdede aynı sahte güzel bir sinoyu kandırmıştı.Bu arada top kurşunu direk klipse takıp sistemi nerdeyse uzun olta şekline geçirmişsin.Yanlış hatırlamıyorsam firetiger floating bir sahteydi.Bence kurşundan sahteye aradaki mesafe 4-5 kulaç olursa sahte daha dipten gelip dip balıklarının ilgisini çekebilir.Bu arada seni çok özledik en kısa zamanda görüşmek üzere ....

19. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Vedat amca eline sağlık, teselli demişsin ama böyle teselliye can kurban :D

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mehmet

Herzaman savunduğum aslında senin yazdıklarınla örtüşüyor.

O berbat alışkanlıklarımda olmasa,şöyle boğazımı tutsam şu göbeğimi bir eritsem o tekneyede çıkarım,dalarımda,yüzerimde.

Balık avı tutkusu,bu hevesi herdaim en azından hissetmek dahi insanın hem ruh ve hemde beden sağlığına direk müspet eder.

Sevgimle kal