Merhaba arkadaşlar sahtelerin pahalı, acemilerin çok ve hobi olsun diye sahte yapımına karar verdim. Uzun süreli araştırmalar, denemeler ve danışmalar sonucunda malzeme topladım. Yapıma başladım. Fırsatım olduğu zamanlarda araştırmaya ve yapmaya devam ediyorum. Ali Ender Akman abime bu konuda değerli yardımları ve fikirleri için çok teşekkür ederim. Başka malzeme ve modeller üzerinde çalışmalara devam ediyoruz. Arkadaşlar bu yaptıklarım denendi ve başardılar. Birçok çinekop aldım boğazdan. Önemli zedelenmeler olmadı ama yinede var. Yeni malzeme çalışmaları devam ediyor.
üstad bunları neyle parçalıyor biçiyorsun yapıştırıyorsun. Kullandığın aletlerin listesini de yollar mısın ?
abi bizim burda çinekop yok ya şeyi merak ettim. şu kullandığın gülle gibi olan, kutuda varya, o kurşunları. nerden alıyorsun? galiba kutunun üstünde gramajlarda yazıyor, o önemli bir ayrıntı. sahtede gramaj çok önemli. ben kuyumcuda tarttırıyorum. o küçük gülle gibi olan kurşunları nereye monte ediyorsun? ben şuna dikkat ettim, onedoğru ağırlık verdikçe aksiyon daha bir çok artıyor, ama atımda sorunlar yaşıyorum, aksine ağırlığı arkaya verdiğğimde çok daha uzağa gidiyor ve atımda rahat ediyorum ama aksiyon bozuluyor ve mesinayı buruyor
İlhan yaptığın sahtelerin boğazda aldığı çinekopların canlı şahidi olarak tebrik ederim.Zannederim mayıstaki geçişte kullanmak için sahtelerin boylarını 7-9 cm aralığına büyütmek daha mantıklı gibi.Bende yapmış olduğum 7cm'lik 2 sahtenin aksiyonlarını deneme fırsatım olmadığından beklemedeyim.Kolay gelsin.
Arkadaşlar ağaç balsa ama başka ağaçlardan da yapılabilir. Kurşunları Bulgaristan'dan aldım ama burada Türkiye'de de var. Bir veya iki hatırlayamıyorum ama kopardım hiç te üzülmedim çünkü işe yaradığını gördüm. şimdilik bu balıklar amaca yönelik. Sadece çinekop ve sarıkanat. Lüfer alırsam onuda paylaşırım. Buarada turna mevsimide geliyor.